FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA-TURKMENISTAN, AZI, ORA 19:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Deschidem anu' cu Turkmenistanu' » Piţurcă începe azi construirea echipei pentru CM 2014

Stelistul Tănase este om de bază în “naționala” lui Pițurcă. FOTO Alex Nicodim
Stelistul Tănase este om de bază în “naționala” lui Pițurcă. FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 27 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2012 21:31

În prima apariţie oficială din 2012, România, fără stranieri, va întîlni în cantonamentul din Turcia modesta formaţie din Asia Centrală, locul 146 în clasamentul FIFA


După trei zile de corvoadă pentru "tricolori" în cantonamentul din Antalya, cu cîte trei antrenamente, dintre care primul, "deşteptarea", la 7:30, selecţionerul Victor Piţurcă a domolit ritmul. Miercuri, cei 23 de jucători convocaţi numai de la echipe din ţară, au avut doar recuperare. Ieri, din cauza ploii, primul antrenament a fost mutat la sala de forţă, doar cel de-al doilea avînd loc pe teren.

Astăzi, de la ora 19:00, pe terenul C al bazei Arcadia Sport din Belek, România (locul 55 în clasamentul FIFA) întîlneşte, în premieră, modesta echipă a Turkmenistanului (locul 146 FIFA). "Naţionala" va evolua sub titulatura România A, iar partida va conta în palmaresul "tricolorilor".

Hagi, Naşu', Mitică şi antrenori din Liga I spectatori
Profitînd de faptul că se află în Antalya alături de echipele lor, care pregătesc reluarea campionatului, mai mulţi antrenori din Liga I, dar şi Gică Hagi, vor asista la meci. La prima partidă a "tricolorilor" din 2012 vor ajunge şi şefii fotbalului românesc, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir. România pregăteşte în acest turneu primul joc amical important din acest an, programat pe 29 februarie, la Bucureşti, pe Naţional Arena, cu Uruguay, campioana en titre a Americii de Sud.

" Turkmenistan este un adversar potrivit pentru perioada asta"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

Despre Turkmenistan
- Stat din Asia Centrală
- Populaţie  -  5,11 mil. de locuitori
- Capitala  -  Aşgabat
- Independenţă  -  27 octombrie 1991
- Economie  -  Produce circa 75 miliarde metri cubi de gaz pe an
- Monedă  -  Manatul turkmen

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
lumpy666
lumpy666  •  30 Ianuarie 2012, 00:38

STIL BARCA STIL REAL e deja EGAL hai ca daca incepem sa jucam ca si JUVE SAU MILAN sau echipele din MANCHESTER nimeni NU s-ar supara pe PITI numai cu astfel de echipe in pregatire AVEM SANSE ZERO sa ajungem in TOP!!! DAR locul propus deja de multi in grupa un loc 4-5 100% CA NU o sa RATAM!!!!!!! SUCCES PITI!!! Urmatoarele amicale PROPUN cu : MONGOLIA,FILIPINE SI MAI cautam NOI pe harta sau lasam pe INTELIGENTUL DE MITICA sa pune degetul pe harta!!! VA SALUT....!!!

duralex
duralex  •  27 Ianuarie 2012, 15:43

Sint curios daca vom juca stil BARCA....ori numai la Turneul final vom putea aplica tactica asta.....sint curios acuma mai rau ca orice muiere curioasa!!!!!!!!!!!!!

bamse1901
bamse1901  •  27 Ianuarie 2012, 12:04

oare avem vreo sansa?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează