FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - DANEMARCA, 26 MARTIE, GSP.RO

Dilema majoră a lui Daum pentru meciul cu Danemarca: cine va fi al treilea ales din spatele vârfului?

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 17 martie 2017 00:00

Dilema majoră a lui Daum se leagă de al treilea ales în linia din spatele vârfului, acolo unde Stanciu și Chipciu sunt bătuți în cuie. Andone, Cârțu și Hizo își prezintă opțiunile pe această temă.

Pe locul 4 în grupa de calificare la Mondialul din Rusia din 2018, cu doar 5 puncte, lotul României se reuneşte duminică pentru prima "finală" a anului, partida cu Danemarca, din 26 martie, la Cluj. Chiar dacă Christoph Daum a chemat 24 de jucători şi încă 6 "rezervişti", pare că echipa probabilă ar fi deja conturată.

Una dintre puținele dileme rămâne titularul postului de mijlocaş dreapta, unde selecţionerul ar avea de ales între Adrian Popa şi Dorin Rotariu. Doi jucători care au acelaşi gen de problemă, încă n-au reuşit să se impună la noile cluburi, Reading, respectiv FC Bruges.

Între tinereţe şi experienţă

Ioan Andone, fostul antrenor al dinamoviştilor, care a lucrat până de curând cu Dorin, este pentru titularizarea fostului său elev: "Depind multe de acest meci, dar jucăm acasă, trebuie să câştigăm! Eu l-aş folosi pe Roti acolo. Are avantajul că e mai înalt, are şi joc de cap, ar fi mai potrivit împotriva danezilor. Popa are mai multă experienţă, dar a jucat puţin în ultimul timp".

Sorin Cârţu ar merge pe experienţa fostului stelist: "Nu ştiu cum o să gândească Daum meciul, că până acum nu prea mi-am dat seama de filosofia lui de joc. Dar dacă te gândeşti la calificare, având în vedere cum e meciul ăsta, eu aş merge pe experienţă, adică pe Adi Popa. Necazul se ştie, nu prea joacă în Anglia! Şi Roti îmi place, a progresat mult, e combinativ, a intrat mai mult decât Popică, dar eu aşa aş face. La un meci decisiv cum e cel cu Danemarca, ai nevoie de jucători puternici, experimentaţi, obişnuiţi cu lupta".

Viorel Hizo este indecis. "Nu am toate datele ca să dau un răspuns ferm. Popică a intrat cu Muntenegru şi a schimbat faţa jocului. Nu are însă meciuri în picioare. Roti a intrat mai des la echipa de club, se lipeşte mai uşor la gol decât Popică. Depinde cum vor juca şi danezii, dar sunt sigur că Daum a început să-i studieze de multă vreme. Indiferent cine va juca, România are o misiune grea. Trebuie să rupem însă ghinionul ăsta cu danezii, că de câte ori aud de ei mă apucă fiorii", a spus tehnicianul.

Echipa probabilă
Tătărușanu - Benzar, Chiricheș, Grigore, Toșca - Pintilii, R. Marin - Popa (Rotariu), Stanciu, Chipciu - Alibec

"Eu zic că, în acest meci cu Danemarca, nu are voie să lipsească din echipă Săpunaru. E peste toţi, are experienţă, e puternic, e obişnuit cu astfel de partide, are calităţi de lider"
Sorin Cârţu  

4din 5 meciuri a pierdut România când a jucat pe data de 26 martie, învingând Rusia, dar pierzând cu Bosnia, Scoţia şi de două ori cu Olanda

Adrian Popa (28 de ani)

  • Club: Reading (Championship)
  • Meciuri oficiale în 2017: 3 din 9 (o dată titular, de două ori a intrat ca rezervă)
  • Minute jucate: 100

Dorin Rotariu (21 de ani)

  • Club: FC Bruges
  • Meciuri oficiale în 2017: 6 din 6 (în două a fost titular)
  • Minute jucate: 202

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
559269484264984
La Natu Pensiune-Restaurant  •  18 Martie 2017, 08:32

Sapunaru este peste toti. Nu are voie sa lipseasca.

dorins
dorins  •  17 Martie 2017, 21:09

Budescu are suficientă valoare și experiență să joace acolo (dacă este disponibil). Plus poate alterna cu Stanciu. Sapunaru nu are voie sa lipsească ca fundaș dreapta.

alexandru_p
alexandru_p  •  17 Martie 2017, 21:03

problema cu rotariu e ca e firav rau pe langa danezi. daca te lupti cu ei cu armele lor, o sa pierzi, pentru ca te bat la jocul lor. istoric, ei sunt mari, inalti, puternici, dar mai lenti. prin urmare mai degraba te ajuta unul mic si intepat precum popa, decat unul care sa incerce sa sara la cap cu ei. pai cum il vedeti voi pe rotariu sa castige vreun duel aerian cu jucatori de 1.93 si 88kg?!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează