FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARMENIA 1-0

Fost internațional, reacție tranșantă după ce Rădoi a anunțat plecarea de la națională: „Mirel ar trebui să stea. FRF să facă tot posibilul să-l convingă să continue”

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat marti, 12 octombrie 2021 11:17 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 13:00

Dorin Goian (40 de ani), fost fotbalist în naționala României și coleg cu Mirel Rădoi la Steaua, a comentat decizia  selecționerului de a pleca de pe banca „tricolorilor” după meciurile din noiembrie.

Toate detaliile despre România - Armenia 1-0

Goian consideră greșită plecarea lui Mirel în acest moment de la echipa națională și îi sfătuiește pe cei din conducerea Federației să facă tot posibilul să-l convingă pe Rădoi să continue, mai ales după prestațiile arătate de România în ultimele meciuri.

„Din punctul meu de vedere, văzând rezultatele și jocurile bune ale echipei naționale, care este într-o creștere, care joacă din ce în ce mai bine de la meci la meci, schimbarea antrenorului nu este o soluție. Mirel ar trebui să stea, dar situația o cunoaște bine doar el. Au fost cu siguranță niște discuții între el și conducerea Federației. 

Mi-e greu să cred că Mirel ar fi făcut această declarație, să renunțe doar prin faptul că i se termină contractul și nu mai vrea să stea la echipa națională. De obicei, cam ce spune Mirel, așa e. Este greu să îl mai întorci din drum. Toți din conducerea FRF ar trebui să poarte discuții cu Mirel să încerce să-l convingă. 

Chiar dacă la început l-au blamat mulți, rezultatele nu erau cele dorite, jocul nu era foarte OK, se dovedește că în fotbal este nevoie de timp pentru a construi o echipă, pentru a consolida relații de joc. 

Ar fi păcat ca Mirel să plece, avem șanse mari pentru locul de baraj. După Germania, suntem echipa care merită calificarea, acest loc 2”, a declarat Dorin Goian la emisiunea „Ora exactă în sport” pe ProX.

Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră. 

E momentul ca acest ciclu să se termine, să vină altcineva să preia această echipă. Trebuie să treacă la alt nivel. Sunt tânăr, mă frământă că nu pot antrena zilnic. Sper ca la finalul acestor meciuri, să fie cu două victorii, și să ne despărțim frumos.

- Mirel Rădoi, selecționer România

Video » Mirel Rădoi, anunț-șoc: „Naționala României să își caute antrenor!”

Citește alte știri despre echipa națională

România - Armenia, „lider absolut de audiență” » Câți telespectatori au urmărit meciul din Ghencea

Cornel Dinu, încântat după România - Armenia: „După doi ani de căutări, avem un lot cu care se pot construi diferite concepții de joc”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
ge0x
ge0x  •  12 Octombrie 2021, 14:33
Postat de elgabri pe 12 Octombrie 2021, 14:17

Mai nu i mai furati din meritele lui Isaila pt ca el a construit nationala U21 !

Ce națională a creat ma Isaila? Cand creezi o națională, inseamna ca aduci niste anonimi si faci performanță. Aia înseamnă creație. Cand faci din baclava bici. Cum a facut Dan Petrescu la Urziceni. Nu cand ai jucători ca Pușcaș, Hagi, Coman, Ivan, Cicaldau, Radu, Nedelcearu, Manea, etc. Aia se numește ca ai prins o generație buna. Nu se numește creație. Si hai sa nu mai tragem de Radoi ca nu a castigat decat cu Armenia, Lichenstein si Icelanda. Daca nici pastea nu le bați... Si cu Armenia nu am jucat cine știe ce. Gol norocos. Si atât.

elgabri
elgabri  •  12 Octombrie 2021, 14:17
Postat de denieru pe 12 Octombrie 2021, 13:16

Il apreciez pe Radoi pentru cariera de jucator si pentru ce a reusit sa faca la U21. In schimb, moral vorbind, nu cred ca e ok sa pleci de la nationala in contextul in care sunt sanse sa duci nationala la un baraj. Jocul intr-adevar a scartait pe alocuri dar rezultatele recente au fost bunicele si (cat de cat) datatoare de sperante. Aici poate e si vina FRF. Un proiect la nationala nu poate exista daca nu e pe termen lung. Deschamps e selectioner de atatia ani, Low a stat si el multi ani pe banca Germaniei, ne trebuie cineva competent care sa isi asume (si sa respecte) un angajament pe termen lung, evident si cu ceva rezultate.

Mai nu i mai furati din meritele lui Isaila pt ca el a construit nationala U21 !

bobby_axelrod
bobby_axelrod  •  12 Octombrie 2021, 14:13

A prins glas *** dupa niste victorii norocoase.Ia sa-l bata Islanda la Bucuresti sa vezi cum se roaga el de FRF sa ramana.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează