FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

AUSTRIA - ROMÂNIA 2-3. EXCLUSIV Radiografie la sânge a „tricolorilor”: de ce Crețu nu e revelație, de ce nu trebuie Alibec ridicat în slăvi și marele pericol de la Reykjavik

Maxim a fost cel mai bun de pe teren în meciul Austria - România +49   FOTO
Maxim a fost cel mai bun de pe teren în meciul Austria - România

Articol de - Publicat marti, 08 septembrie 2020 13:37 / Actualizat marti, 08 septembrie 2020 13:49

Dorinel Munteanu, internaționalul cu cele mai multe selecții în tricoul României, 135, a fost impresionat de victoria de la Klagenfurt, 3-2 cu Austria, în Liga Națiunilor.

„Sincer, după foarte mult timp am simțit încă de la începutul partidei că vom face un joc bun. Nu mă refer aici neapărat la faptul că am deschis scorul repede, ci la ideea că așezarea echipei și felul cum au pornit a sugerat din start potențial. Am văzut ritm, agresivitate, coerență pe contraatac, atitudine, lucruri pe care trebuie să ni le conservăm și pentru întâlnirea vitală cu Islanda. 

Mi-a plăcut foarte mult Crețu. Nu l-aș numi încă revelație, fiindcă a strâns abia două partide, n-aș vrea să mă hazardez prin cuvinte mari, dar băiatul a dovedit că e o soluție clară pentru echipa națională".

Dorinel Munteanu: „L-aș remarca pe Coman”

Și a continuat: „Am văzut că toată lumea remarcă determinarea în special a lui Alibec, dar când vine la reprezentativă asta e una dintre calitățile obligatorii. Sigur, Rădoi a știut să-l motiveze, Denis a făcut două partide remarcabile. L-aș evidenția însă mai ales pe Coman. A reușit câteva acțiuni individuale excelente. A pus osul la bătaie, a dat și o pasă de gol. Mi s-a părut foarte prezent în joc".

„Asta ne poate costa”

Perspective pentru deplasarea de la Reykjavik? „Din meciul cu Irlanda de Nord aș păstra posesia mai bună, progresivă, fiindcă am ajuns constant în fața porții prin acțiuni poziționale, lucrate. Iar din Austria aș încerca să mențin organizarea, capacitatea de recuperare rapidă, zvâcul de pe contraatac și preocuparea de a face pressing în jumătatea adversă".

S-a referit însă și la un punct nevralgic: „Când urcăm cu tot blocul echipei pentru a susține faza ofensivă ne cam punem în pericol în apărare, iar asta ne poate costa scump. Aici vom avea nevoie de atenție suplimentară, fiindcă am mai pățit necazuri pe acest capitol și ar fi păcat să nu fructificăm acest început de drum favorabil impus de Rădoi".

FOTO. Imagini tari de la Austria - România 2-3

+45 FOTO

VIDEO. Show în vestiarul României după victoria cu Austria

Citește mai multe știri despre naționala României: 

Mirel Rădoi, selecționerul care schimbă regulile! 4 modificări majore după primele două meciuri la națională

„Ianis Hagi e asasinat! Să-l rebotezăm” » Revoltă după victoria României din Liga Națiunilor

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (5)
dinamo100
dinamo100  •  08 Septembrie 2020, 18:44

Munteanu a vazut bine: si Coman a muncit foarte mult, a avut o atitudine remarcabila. Radoi suprinde prin abordarea avansata, pe atac si descoperirea pe faza defensiva. Pana acum i-a iesit. Sunt putini antrenori sa-si asume riscuri atat de mari, mai ales cand nu ai la dispozitie fundasi de valoare. In final, depinde in mod esential de mijlocasi si atacanti sa faca pressing sus astfel incat aparatorii sa nu fie supusi unei presiuni prea mari. Daca pressingul sus e prea moale, totul se poate duce de rapa.

cneius
cneius  •  08 Septembrie 2020, 16:44

Coman parca a cam disparut dupa pasa de gol...parerea mea

vladutz13
vladutz13  •  08 Septembrie 2020, 16:07
Postat de univ_craiova1 pe 08 Septembrie 2020, 15:00

Mai bine ați baga o regula mai putini străini în liga 1 ca daia fotbalul romanesc a murit!! CFR e plina, Botoșani, Iași s.a. Tineretul nostru moare de tanar pentru ca se naște cu talent dar nu au loc de replicile Europei!

Pai si nu exista? Nu e limitat nr. de extracomunitari???... nu poti limita nr. celor care sunt cetateni europeni.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează