FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

E legal Comitetul Executiv? Tribunalul și Curtea de Apel București n-au admis înscrierea CEx în Registrul Federațiilor

Majoritatea membrilor Comitetului Executiv au fost prezenţi în Franţa // Foto: Alex Nicodim
Majoritatea membrilor Comitetului Executiv au fost prezenţi în Franţa // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat joi, 30 iunie 2016 00:00

FRF susține că nu e niciun pericol ca hotărârile Comitetului să fie considerate ilegale.

"N-avem nicio problemă cu Comitetul Executiv!", s-a încordat președintele Răzvan Burleanu luni, când a fost întrebat dacă forul respectiv funcționează în condiții de legalitate. Și a împins subiectul din discurs ca pe un cartof fierbinte. Documentele arată însă că asupra CEx planează suspiciuni consistente.

"Omologarea de instanță e obligatorie"

Datele juridice arată că atât Tribunalul București, cât și Curtea de Apel nu au admis înscrierea componenței CEx în Registrul Federațiilor.  

Explicațiile vin dinspre un avocat consultat de GSP: "Nu poate produce efecte simplul fapt că membrii au fost aleși, atâta timp cât judecătorul nu s-a pronunțat asupra legalității procedurii.

Verificarea și omologarea de către instanță e o chestiune obligatorie. Nu discutăm despre o formalitate. Ai o lege specială, OG 26/2000, care spune clar că modificările de acest tip produc efecte doar la momentul înscrierii. Adică, punctual, dacă acest Comitet Executiv al FRF nu a primit drept de înscriere în Registrul Federațiilor, el nu există, practic, și orice decizie adoptată poate fi atacată în instanță de o parte interesată".

FRF: "Procedura nu duce la invalidarea mandatului"

Prin departamentul de comunicare, federația vine însă cu altă versiune: "Toți membrii Comitetului Executiv au fost aleși/numiți în conformitate cu prevederile Statutului FRF și ale OG 26/2000 și pe cale de consecință acest for decizional al FRF funcționează în deplină legalitate".

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
ottobraun
ottobraun  •  30 Iunie 2016, 10:52

Mititelu va starpi FRF si LPF va fi Patronul absolut al fotbalului romanesc!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  30 Iunie 2016, 09:22

birocratia salveaza Ro ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează