FOTBAL  »  NATIONALA  »  SCANDALUL BILETELOR

"E o mizerie!"

Articol de , - Publicat duminica, 10 februarie 2008 00:00

Fanii "naţionalei" care au plătit deja pentru biletele de la Euro se simt iar trădaţi de modul în care FRF a anunţat că va avea loc tragerea la sorţi. Federaţia a reuşit încă o dată să-i surprindă neplăcut pe suporterii echipei naţionale. Abia vineri seară, în jurul orei 21:00, după încheierea înscrierilor, pe site-ul oficial al forului de la Casa Fotbalului au apărut condiţiile în care va avea loc tragerea la sorţi a biletelor pentru cele 3 partide ale "tricolorilor" în grupa de la Euro.
Una plăteşti, alta primeşti

Pe scurt: tragerea la sorţi se va face pe baza CNP-urilor solicitanţilor, dar nu la general, ci pe fiecare meci. Mai mult, aceasta va fi defalcată şi pe cele două categorii de tichete, a II-a, respectiv a III-a. În acest sistem, există o mare marjă de risc ca suporterii care au cerut şi au plătit pentru numărul maxim admis de bilete, cîte două la fiecare dintre cele trei meciuri, să nu fie aleşi de calculator decît la o partidă sau cel mult două. Cea mai nefericită situaţie pentru un asemena fan: CNP-ul său să fie selectat pentru prima partidă, cu Franţa (9 iunie) şi cea de a treia, cu Olanda (17 iunie). Vacanţa acestora ar fi compromisă, avînd mari şanse să aştepte 8 zile pînă la următorul meci.

Se anunţă refuzuri masive
Oamenii vor fi puşi în faţa faptului împlinit. Rezultatele tragerii la sorţi, care va avea loc mîine, la ora 12:00, la Casa Fotbalului, vor fi aduse la cunoştinţa fanilor prin e-mail, termen de 24 de ore. Federeaţia se aşteaptă la multe refuzuri, a celor nemulţumiţi că, deşi au plătit pentru toate partidele, nu vor putea asista decît la una sau două. Astfel, tot la tragerea la sorţi, calculatorul va alege şi o listă de aşteptare a celor care ar putea lua biletele refuzate. Cei nemulţumţi au varianta de a-şi retrage banii de la Reiffeisen Bank, în trei luni, începînd cu 15 februarie, avînd asupra lor doar actele de identitate.


Anomalii FRF
- la conferinţa de presă a prezentării procesului de tragere la sorţi, Mircea Sandu a anunţat că, din totalul de 18.525 de bilete, publicului îi vor fi rezervate 55%, adică 10.189. Cîteva ore mai tîrziu, pe site-ul FRF, totalul era de 18.706 tichete, iar pentru fani apăreau 10.288. Vineri seară, pe acelaşi site, se anunţa că s-u scor la vînzare pentru suporteri 10.724 de bilete!!!
- fanii n-au avut informaţii despre modalitatea tragerii la sorţi, dar nici despre numărul exact de bilete, pe categorii, la fiecare meci, decît vineri seară, după încheierea procesului de înscriere
- Mircea Sandu a anunţat că pe 28 ianuarie vor fi puse în vînzare şi vaucerele meciurile "tricolorilor" pentru cazul calificării acestora dincolo de grupe. Nici pînă acum nu a fost prezentată publicului situaţia acestora.
e acelaşi site, se anunţa că s-u scor la vînzare pentru suporteri 10.724 de bilete!!!

 

62 la sută este procentul cererilor de bilete care vor fi satisfăcute prin procedura tragerii la sorţi

"Nu cred că, pentru distribuirea biletelor, putea exista o procedură mai democratică şi mai transparentă decît tragerea la sorţi făcută în mod public"
Ionuţ Lupescu


"Cum o dai, nu e bine!"
Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, spune că subiectul biletelor de la Euro a fost gestionat de preşedintele Mircea Sandu, dar punctează că "în orice situaţie apăreau contestări. Dacă tichetele se dau prin agenţii, de ce se dau prin agenţii?! Dacă se trage la sorţi, de ce se trage la sorţi într-un anumit fel, că e prea complicat?! Dacă unii prindeau bilete la toate meciurile, de ce «x» a primit la trei partide, iar alţii nimic?! Actuala procedură mi se pare foarte simplă şi corectă". (Justin Gafiuc)

"FRF a ales un sistem complicat. Mai simplu şi mai corect, cel puţin pentru fani, era un program prin alegerea să fie în funcţie de comenzi, nu de meci sau de categoria biletelor. E ca şi cum la restaurant comanzi friptură şi salată şi ţi se aduce numai salată".
Ionuţ Ciubotariu, programator la Senior Interactiv

Ce faci dacă primeşti bilete doar pentru meciurile 1 şi 3? Aştepţi aiurea în Elveţia vreo opt zile sau faci două drumuri pînă acolo într-o săptămînă? Ruşine!
petschovschi

Şmecherii cu bani au siguranţa că se duc la meciuri, în timp ce fraierii fără bani stau la coadă la loterie. Penibil!
bogdan

Ai cerut trei bilete şi ei îţi dau unul...Apoi te întreabă dacă îl mai vrei şi p-ăsta. Te mai duci în Elveţia pentru un meci? 90 la sută vor spune nu şi uite-aşa rămîn biletele pe piaţa neagră.

Rapidist in QC

Nu este corect! Cei cu pachete ar trebui să aibă prioritate. La fel şi primii 10.000 care s-au înscris şi au plătit biletele.
Croc

Dacă voiau să facă lucrurile ca lumea, trebuia să se tragă la sorţi după numărul comenzii, nu pe fiecare meci în parte. Doar nu mă duc în Elveţia pentru un singur meci din trei...

fan_nationala

Dacă la tragerea la sorţi prind bilete la primul şi ultimul meci, iar la al doilea sînt în primii 20 pe lista de aşteptare? Nu aş şti ce să fac. Să renunţ sau nu? Ăsta nu e regulament de tragere la sorţi!
ioacaz

O mare mizerie! În toată lumea asta nu întîlneşti aşa ceva. Peste tot, cel care vinde un produs îi vinde cumpărătorului pînă cînd stocul se epuizează.
RoyJones

De la-nceput şi pînă la sfîrşit a fost o mizerie. Sper ca peste patru ani să am destui bani să cumpăr bilet prin site-urile online (unde e de patru ori mai scump).

nesimtitii

Şi eu am plătit pentru trei bilete, însă după porcăriile din ultimele zile m-am hotărît să nu le accept, în cazul în care voi fi printre "fericiţii" cîştigători ai acestei tombole fraudate.
dan

Nu mi-e de bani, ci de faptul că m-au luat de "iepure" la tragerea la sorţi. Sper să aibă bunul simţ şi să nu aranjeze tragerea la sorţi să cîştig şi eu măcar un bilet la un meci şi zic mersi.

mielu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (37)
 •  10 Februarie 2008, 15:14

sa publice toate inregistrarile de pe 28ian pe 7 feb iar daca sunt corecte sa se traga la sorti nu pe meci si nici pe categorie cel mai corect ori prind 3 meciuri ori stau acasa

 •  10 Februarie 2008, 14:50

in primul rind cei care au luat bilete din elvetia sau de la uefa sa ne lase dracului in pace si sa nu se mai laude atita problema este ca pina marti erau 6ooo bilete iar joi 17000 pai au vazut ca nu se dau si muistii de la danco au licitat joi pentru 11000 bilete pai nu degeaba spunea muistul de florin leonte de la danco ca o sa se vinda toate biletele sa vedem pubblic toate inscrierile de pe 28 pe 7 iar daca sunt intradevar 17400 corecte asta e dar vrea ca presa sa publice inregistrrile de pe 28 pe 7

 •  10 Februarie 2008, 14:30

mai baieti, eu zis sa boicotam dra.cu magaria asta, sa se duca nasu cu ficasa aia droga.ta sa faca galerie ! nici n-avem cui sa ne plangem !

Vezi toate comentariile (37)
Comentează