FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALĂ

Avertisment pentru Edi Iordănescu » Grecia a fost învinsă de Muntenegru, adversara României în Liga Națiunilor

Muntenegru, adversara României din Nations League, a învins Grecia, luni seara, scor 1-0, într-un meci amical desfășurat la Podgorica.
Muntenegru, adversara României din Nations League, a învins Grecia, luni seara, scor 1-0, într-un meci amical desfășurat la Podgorica.

Articol de - Publicat marti, 29 martie 2022 13:31 / Actualizat marti, 29 martie 2022 13:38

Muntenegru, adversara României din Nations League, a învins Grecia, luni seara, scor 1-0, într-un meci amical desfășurat la Podgorica.

Noul selecționer al României, Edward Iordănescu, a primit aseară încă un răspuns, indirect, care îl poate ajuta să-și dea seama și mai bine la ce nivel se află reprezentativa noastră înaintea startului campaniei din Liga Națiunilor. 

Reprezentativa Greciei, cea care i-a învins pe „tricolori”, scor 1-0, vineri, în Ghencea, și i-a stricat debutul lui Edi pe banca naționalei, a fost învinsă luni seară de Muntengru, la Podgorica, scor 1-0. Gol marcat în minutul 59 de Milutin Osmajić, atacantul formației Bandirmaspor, din liga secundă a Turciei. 

România va întâlni de două ori Muntenegru, în iunie, în Liga Națiunilor

Muntenegru este adversarul pe care România îl va întâlni de două ori în luna iunie, în Liga Națiunilor. Prima dată pe 4 iunie, la Podgorica, în debutul campaniei, urmând care returul să aibă loc pe 14 iunie. „Tricolorii” mai sunt în grupă cu Bosnia Herțegovina și Finlanda. 

Amicalul cu Israel din această seară reprezintă ultimul test pentru „tricolori” înaintea deplasărilor oficiale pentru primele jocuri din Liga Națiunilor, cu Muntenegru (4 iunie) și cu Bosnia Herțegovina (7 iunie). 

Numit pe 25 ianuarie, Iordănescu jr. a semnat un contract valabil până la finalul campaniei de calificare la EURO 2024, incluzând eventuale jocuri de play-off, cu prelungire automată în cazul calificării la turneul final. 

Numai că, dacă nu apar rezultate, mandatul lui Edi riscă să se încheie înainte ca naționala să înceapă preliminariile EURO 2024, martie 2023. Potrivit FRF, selecționerul are un obiectiv principal, calificarea la EURO 2024, și un obiectiv intermediar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor. 

„Suntem siguri că va avea capacitatea să construiască o echipă națională competitivă, de succes, de care să fim cu toții mândri! Selecționerul are un obiectiv principal, calificarea la EURO 2024, și un obiectiv intermediar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu, la conferința de prezentare a lui Edward Iordănescu.

Programul complet al meciurilor din Liga Națiunilor

4 iunie 2022: Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45) 
7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45) 
11 iunie 2022: ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45) 
14 iunie 2022: ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45) 
23 septembrie 2022: Finlanda – ROMÂNIA (ora 21:45) 
26 septembrie 2022: ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)

Citește și:

FOTO ISRAEL - ROMÂNIA. Apariție-surpriză în hotelul „naționalei” » Un nume de legendă l-a vizitat pe Edi Iordănescu

Panduru a revenit în forță: „Nu credeam că Iordănescu poate semna așa ceva! Acum înțelegem de ce unii nu au venit la națională”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
contrabas3
contrabas3  •  29 Martie 2022, 15:12

Hahaha… Am pus $50 pe Andorra și Muntenegru și am câștigat $468. :)

dora
dora  •  29 Martie 2022, 13:50

Grecia nu a jucat mare lucru aseara. Cum nu jucat nici la Bucuresti. Numai ca ai nostrii sunt asa de slabi...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează