FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA

VIDEO + FOTO Edi Iordănescu, conferință de presă înainte de Kosovo - România » Ce dezavantaj a găsit: „Trebuie să găsim o rezolvare!”

Edi Iordănescu, selecționerul „tricolorilor”, susține acum conferința de presă înainte de Kosovo - România. +8   FOTO
Edi Iordănescu, selecționerul „tricolorilor”, susține acum conferința de presă înainte de Kosovo - România.

Articol de , - Publicat joi, 15 iunie 2023 18:37 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 19:26

Edi Iordănescu, selecționerul „tricolorilor”, a susținut conferința de presă dinainte de Kosovo - România, din preliminariile Euro 2024. În fața jurnaliștilor a fost prezent și mijlocașul Tudor Băluță. 

  • Kosovo - România e programat vineri, 16 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Antena 1. 
  • Elveția - România se joacă luni, 19 iunie, tot de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV.
  • Reporterul GSP Remus Răureanu și fotoreporterul GSP Raed Krishan sunt în Kosovo și transmit toate informațiile care contează înaintea duelului din preliminariile Euro 2024.

Conferința a început cu întrebările adresate de presa din Kosovo selecționerului Edi Iordănescu.

VIDEO. Edi Iordănescu a răspuns întrebărilor gazdelor înainte de Kosovo - România

„Am studiat fiecare adversar, așa cum fiecare adversar ne studiază pe noi. Am găsit o mulțime de fotbaliști de top, care joacă meci de meci în campionatele mari ale Europei. Kosovo a arătat multe lucruri interesante în perioada recentă. Au și un antrenor foarte experimentat. 

Cred că naționala din Kosovo este o contracandidată la poziția secundă, nu principala. Suntem 4 echipe care luptă pentru primele două locuri. Elveția are prima șansă pe hârtie, iar restul luptă. 

Au jucători care știu ce înseamnă presiunea, nu poți juca în marile campionate dacă nu ai valoare. Sunt și campioni în ligi tari, cum ar fi Italia sau Turcia”, a spus Edi Iordănescu în deschiderea conferinței.

Edi Iordănescu, înainte de Kosovo - România

„Am venit cu încredere, cu entuziasm, cu energie bună. Știm că vom avea un test important împotriva unei contracandidate la calificare. Nu sunt de acord că un anumit rezultat poate scoate pe cineva din luptă. Suntem la început. În ciuda începutului bun de campanie nu avem nicio garanție a unui rezultat pozitiv. Pentru asta trebuie să muncim și să știm să suferim.

Vom avea în față un adversar nu doar valoros, ci și foarte bine motivat. Un adversar care are multă calitate individuală, care sunt în campionatele de top ale Europei și care au constanță”, a spus Iordănescu Jr., apoi a așteptat întrebările jurnaliștilor români. 

Ce dezavantaj a găsit Edi Iordănescu

„Gândul meu este doar la fotbal. M-am bucurat că am avut jucătorii mai mult decât în mod obișnuit. Am avut și un dezavantaj. Unii dintre fotbaliștii noștri au terminat campionatul de mai bine de o lună, Adversarii au terminat mai târziu, în Primera, Serie A. 

Trebuie să găsim o rezolvare și pentru această problemă, să depășim acest obstacol. Spun cu toată puterea că am încredere mare în potențialul nostru. Trebuie să trecem peste orice obstacol, peste gazon, peste orice”, a comentat Edi Iordănescu. 

Și dacă m-aș fi decis, cu siguranță n-ați fi știut numele lui. Toți trei sunt portari valoroși, de asta sunt aici. Există această lipsă a experienței, dar am încredere că indiferent de alegere, cel care va fi între buturi va apăra poarta așa cum trebuie
- Edi Iordănescu, despre alegerea portarului

Edi Iordănescu, despre mesajul apărut pe grupul de comunicare al naționalei

Cu o zi înainte de meciul cu Kosovo, de nicăieri, a venit un mesaj semnat „staff-ul tehnic al echipei naționale”, în care se cerea ca „agenții, cluburile și jurnaliștii ce fac parte din familia fotbalului românesc să înlesnească jucătorilor naționalei posibilitatea să se concentreze total la miza acestor meciuri”.

Ați luat-o razna sau vă pregătiți alibiuri?
INEDIT
Ați luat-o razna sau vă pregătiți alibiuri?

„Mesajul are legătură cu ce se întâmplă în spațiul public, că agenții, conducătorii ies și discută despre transferuri, despre liste, despre plecări. Sunt lucruri naturale în perioadele de mercato, dar avem nevoie de concentrare. 

Mărturisesc că n-am avut foarte mulți băieți care să vină bine la această acțiune, nu toți au avut perioade bune pe final de sezon la cluburi, nu foarte mulți și-au îndelinit obiectivele. 

Mulți au avut probleme, frustrări, supărări. Girez eu pentru ei, dar avem nevoie de liniște. Apelul meu în această direcție era. Să ne mobilizăm, toate aceste speculații nu fac bine. Dacă facem front comun și am mai avea un pic de răbdare cu aceste lucruri, am face bine”, a spus selecționerul. 

Edi Iordănescu, despre Ianis Hagi

„Este de o perioadă bună alături de noi. Salut revenirea lui. Din păcate, ne lipsesc anumiți jucători, cu probleme medicale. Dar trebuie să adunăm puncte, nu mai este timp de alibiuri, doar pentru fapte. Ianis a venit bine, așa cum au venit mulți. S-a integrat bine în procesul de pregătire. 

El a venit cu o dorință suplimentară. El este mult mai bine decât în martie, în septembrie va fi și mai bine. Are nevoie de susținere. O are din partea noastră! Am convingerea că își poate atinge și depăși forma bună”, a explicat Edi Iordănescu.

VIDEO. Tudor Băluță, înainte de Kosovo - România

„Este un meci important, așa cum sunt toate din aceste preliminarii. Venim aici cu gândul la victorie. Dar nu e de ajuns să vorbim, trebuie să o și arătăm pe teren. Este una dintre contracandidate, o victorie contra lor ar fi extrem de importantă. Eu sunt încrezător în grup și în ce am pregătit. Vreau să arătăm ce am lucrat la antrenament. 

Nu știu cum vor aborda ei meciul, noi trebuie să ne concentrăm pe treaba noastră. Suntem fotbaliști profesioniști, reprezentăm România și trebuie să ne adaptăm la orice”, a spus Tudor Băluță. 

Trebuie să luăm totul pas cu pas, nu mai suntem copii. Avem cu toții o maturitate și trebuie să o arătăm. Avem tot ce ne trebuie pentru a ajunge la turneul final, ține doar de noi. De vorbit putem vorbi multe, dar cel mai important e ce facem pe teren. Am încredere în fiecare jucător, am încredere în grup
- Tudor Băluță, mijlocaș Farul

Jucătorii chemați de Edi Iordănescu la naționala României

  • Portari: Târnovanu (FCSB), Aioani (Farul), H. Moldovan (Rapid)
  • Fundași: Rațiu (Huesca), Cr. Manea (CFR Cluj), Burcă (CFR Cluj), R. Drăgușin (Genoa), I. Nedelcearu (Palermo), Ad. Rus (Pisa), Camora (CFR Cluj), Opruț (Hermannstadt)
  • Mijlocași: M. Marin (Pisa), T. Băluță (Farul), Screciu (CSU Craiova), D. Olaru (FCSB), N. Stanciu (Wuhan Three Towns), Cicâldău (Ittihad Kalba), I. Hagi (Rangers), Sorescu (FCSB), Moruțan (Pisa), Fl. Coman (FCSB), D. Man (Parma), V. Mihăilă (Parma)
  • Atacanți: G. Pușcaș (Genoa), Alibec (Farul), L. Munteanu (Farul)

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Kosovo e un pitic, în comparație cu România! Prima ligă are salarii pe care fotbalul nostru le oferă în liga secundă
KOSOVO - ROMÂNIA
Kosovo e un pitic, în comparație cu România! Prima ligă are salarii pe care fotbalul nostru le oferă în liga secundă
5 concluzii ale moldoveanului care a jucat împotriva vedetelor din Kosovo » Unde excelează: „Sunt extraordinari acolo!”
KOSOVO - ROMÂNIA
5 concluzii ale moldoveanului care a jucat împotriva vedetelor din Kosovo » Unde excelează: „Sunt extraordinari acolo!”

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (6)
dinamo100
dinamo100  •  16 Iunie 2023, 11:55

Il vad pe Aioani in poarta, Tirnovanu e mai talentat, dar are scapari. Olaru nu are ce cauta in primul 11. Alibec....nu-s prea convins, daca selectionerul are curaj ar putea sa mearga cu L. Munteanu.

mr90
mr90  •  16 Iunie 2023, 07:53
Postat de CiprianBirtea_84 pe 15 Iunie 2023, 21:00

Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de nord joacă fiecare separat, deși sunt regiuni ale unei țări. Și noi, dacă vrem, putem înscrie naționala Olteniei, a Ardealului, a Banatului etc; un teritoriu nu trebuie neapărat recunoscut ca independent ca să participe la o competiție interțări.

Scrii prostii. Vezi ca acelea mentionate de tine nu sint regiuni, sint tari care fac parte din Regatul Unit (un fel de confederatie)

gicab
gicab  •  15 Iunie 2023, 22:30
Postat de Tzunnynib pe 15 Iunie 2023, 19:39

De ce jucam cu ceva/cineva pe care nu recunoastem ?!? Deci in curand o sa jucam si cu Crimeea si Donetzk...

Eu nu știu cum vor intra ăștia in țara noastra cu niște Pașapoarte ale unei tari inexistente

Vezi toate comentariile (6)
Comentează