FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO Edi Iordănescu și Stoichiță au plecat la tragerea la sorți plini de optimism: „Trecem de grupe! Mi-aș dori să jucăm meciul inaugural cu Germania”

Edi Iordănescu (45 de ani), selecționerul naționalei României, și Mihai Stoichiță (69 de ani), directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, au plecat în Germania, la Hamburg
Edi Iordănescu (45 de ani), selecționerul naționalei României, și Mihai Stoichiță (69 de ani), directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, au plecat în Germania, la Hamburg

Articol de , , - Publicat vineri, 01 decembrie 2023 11:55 / Actualizat vineri, 01 decembrie 2023 12:42

Edi Iordănescu (45 de ani), selecționerul naționalei României, și Mihai Stoichiță (69 de ani), directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, au plecat în Germania, la Hamburg, acolo unde va avea loc tragerea la sorți a grupelor Campionatului European din 2024. 

  • Tragerea la sorți este programată sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 19:00. Evenimentul va fi live pe GSP.ro și televizat pe Pro TV
  • România este în urna 2 la tragerea la sorți a grupelor EURO 2024, după ce a câștigat grupa I din preliminarii
  • Gazeta va avea un corespondent la tragerea la sorți, pe Theodor Jumătate, jurnalist cu aproape 30 de ani de experiență.

Selecționerul primei reprezentative și directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF au plecat vineri, 1 decembrie, în Germania, la Hamburg, acolo unde este organizată tragerea la sorți a grupelor Campionatului European din 2024. 

Fabrizio Romano anunță clubul din Anglia la care ar putea ajunge Radu Drăgușin: „Din ce am auzit...”
ITALIA
Fabrizio Romano anunță clubul din Anglia la care ar putea ajunge Radu Drăgușin: „Din ce am auzit...”

Dacă Edi Iordănescu spune că naționala României va fi pregătită indiferent de grupa în care va fi repartizată, Mihai Stoichiță preferă o grupă din care să facă parte și Germania, țara gazdă. „Tricolorii” ar juca astfel în meciul de deschidere al turneului final. 

VIDEO. Edi Iordănescu, declarații înaintea tragerii la sorți a grupelor Campionatului European 

„E o bucurie că vom fi acolo. Să fie cum o vrea Dumnezeu, suntem pregătiți pentru orice. Doamne ajută!”, a fost scurtul mesaj transmis de Edi Iordănescu pe aeroportul „Henri Coandă”, din Otopeni. 

Mihai Stoichiță, înaintea tragerii la sorți: „Mi-aș dori să jucăm meciul inaugural cu Germania”

„Nu mai visez nicio grupă. Orice ar fi bine, numai să ne calificăm. Dacă îmi fac prea multe iluzii o să am deziluzii, vorba lui nea Imi (n.r. - Emeric Ienei). Stau să văd ce ne rezervă soarta. 

O grupă norocoasă ar însemna să fie alcătuită din echipe de valoare apropiată cu noi. Noi suntem oameni care visează și care au încredere în viitor, așa că de ce nu aș avea încredere că am putea ieși din grupe? 

Am mai spus că o să jucăm semifinală de Campionat European de Tineret (n.r. - în 2019) și așa a fost. Asta a fost prin februarie. Acum sunt mai așezat. Cred că viitorul a fost construit acum 4 sau 5 ani. 

Dumnezeu ne-a răsplătit munca. Toți copiii ăia care au fost păstoriți de cluburi și de Federație la loturile naționale, dar și de academii, au ajuns bărbați adevărați. 

Mi-aș dori să jucăm meciul inaugural cu Germania”, a afirmat Mihai Stoichiță. 

Mihai Stoichiță, președintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF: „Nu vreau să cădem cu Serbia”

„În luna martie vor fi două amicale. E treaba lui Edi să-și aleagă adversarii. E strategia pe care trebuie să o construiască pentru vară.

Orice zi liberă în plus e una câștigată (n.r. - se referă la faptul că Superliga se va încheia mai devreme cu o săptămână). Poți să le dai jucătorilor o perioadă de vacanță și după urmează startul pregătirilor. Edi și secunzii o să rămână în Germania și o să vadă ce cantonament aleg. 

Echipe accesibile nu sunt. Am văzut declarația lui Dzajic (n.r. - Dragan, președintele Federației Sârbe de Fotbal), care a spus că nu vrea să cadă cu România. 

Din curtoazie spun și eu că nu vreau să cădem cu Serbia”, a mai completat Mihai Stoichiță. 

Citește și: 

Mesajul lui Edward Iordănescu de Ziua Națională: „M-am născut și am fost crescut într-o familie în care România nu e numai un cuvânt sau doar o țară”

Oficialul FRF dezvăluie că naționala va disputa un amical contra unei formații tari din Europa: „Obiectivul e să jucăm unde e o comunitate mare de români”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
klaudiumosoiu
klaudiumosoiu  •  01 Decembrie 2023, 18:43

Dupa ce am vazut ... ma refer la meciurile nationalei Romaniei ..... am jucat un fotbal mediocru, DAR am avut NOROC cu carul. Ulciorul nu merge de multe ori la apa. Acum, dupa un asemenea noroc ... suntem si fuduli ....... vrem cu Germania, vrem sa iesim din grupa !!!! Aoleeeeooooo, ciuca batailor o sa fim.

lenroc
lenroc  •  01 Decembrie 2023, 13:57

Maxim un punct în trei meciuri

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close