FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOSNIA - ROMÂNIA

VIDEO „Hai să punem toate cărțile pe masă, să nu ne mai ascundem!” » Edi Iordănescu susține că e dorit în străinătate: „Puteam să fug oricând”

Articol de , , , - Publicat luni, 06 iunie 2022 19:25 / Actualizat luni, 06 iunie 2022 20:02

Edi Iordănescu (43 de ani) și mijlocașul Alexandru Cicâldău (24 de ani) au susținut conferința oficială de presă înaintea meciului Bosnia - România, din Liga Națiunilor. 

  • România s-a făcut de râs la debutul în Liga Națiunilor, 0-2 la Podgorica, vs. Muntenegru
  • „Tricolorii” urmează să evolueze în Bosnia, marți, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Antena 1
  • GSP a deplasat o echipă de 4 jurnaliști la Zenica. Vlad Nedelea, Viorel Tudorache, Raed Krishan (foto) și Iosif Popescu (video) transmit din Bosnia cele mai tari informații pentru cititorii Gazetei.

Selecționerul a întărit ideea că grupul este puternic afectat din punct de vedere mental și a dezvăluit că a avut oferte din străinătate chiar și după instalarea la națională.

VIDEO Edi Iordănescu, conferință înainte de Bosnia - România: „Să nu ne mai ascundem”

„E momentul să punem toate cărțile pe masă, să nu ne mai ascundem, să spunem adevărul pur! În această provocare pe care o am, am mai multe de pierdut decât de câștigat. Am o siguranță financiară, performanțele de pe plan intern mi-au adus multe oferte. 

Inclusiv de când am fost numit la națională am avut posibilitatea să plec în străinătate. Sunt sigur că ușa va rămâne deschisă în continuare. Sunt aici pentru că am acceptat această provocare. Dacă nu aveam încredere, acceptam altă ofertă. Fugeam de această situație”, a dezvăluit selecționerul. 

Edi Iordănescu: „Nu mi-a plăcut ce am văzut în primul meci”

„Încercăm să construim un grup puternic. Nu ne-a plăcut ce am văzut la ultimul meci. Un eșec și acum ar aduce și mai multă frustrare. Importanța grupului este mare. Știm că ratarea calificării la Campionatul European ne-a afectat. Această competiție ne oferă șanse în plus, un traseu mai bun, posibilitatea unui baraj. Dar nu vreau ca grupul să își construiască alibiuri”, a spus Edi Iordănescu, în limba engleză, în deschiderea conferinței.

Întrebat dacă eșecul de la Podgorica, în fața unei naționale cu mulți absenți, poate fi văzut ca un lucru bun, un semnal de trezire, Iordănescu a spus: „Adevărul e că celor din Muntenegru le-au lipsit jucători importanți, dar și noi am avut indisponibili. Despre asta nu mai vorbește nimeni. Dar nu e o scuză. Fotbaliștii noștri ar fi trebuie să se ridice la așteptările fanilor. Cea mai mare problemă e că avem jucători care nu joacă la club, care nu traversează cele mai bune momente acolo. Moralul e scăzut. Primul eșec atrage lucruri negative, dar e mai bine că a venit acum”.

Despre cel mai periculos fotbalist al Bosniei, selecționerul a spus: „Sunt sigur că nu vă cunosc suficient, dar am făcut tot posibilul să aflu tot. Am văzut ultimele meciuri, chiar și pe cel din Finlanda. Opinia mea e clară, Bosnia are mult potențial. Sunt jucători cu renume european, cu performanțe importante în Europa. Când ai fotbaliști la echipe precum Inter, Milan, Marseille, e clar”.

Edi Iordănescu: „Am găsit o echipă afectată”

„Am știut unde vin, am fost pregătit pentru o muncă grea. Am analizat foarte bine când am acceptat oferta. Am spus da, pentru că aveam încredere în fotbaliști. Cu siguranță, orice antrenor își dorește ca drumul să fie cât mai lin. La echipa națională nu avem acest timp. Mi-am asumat, știu ce am de făcut. Este greu, dar cred cu tărie că putem îndrepta lucrurile. Recunosc, am analizat și ceea ce înseamnă perspectiva mental-emoțională. 

Am o concluzie puternică. Grupul, din păcate, este extrem de afectat din acest punct de vedere. S-au strâns multe înfrângeri, campanii ratate. Eu le resimt pe toate. Mă așteptam să găsesc asta, dar nu mă așteptam să fie atât de profund. Încercă să le arăt calea și să îi asigur că au valoare, au potențial, dar e important să ne scuturăm de trecut”, a mai declarat Iordănescu Jr. 

Se roagă de fani să vină la meciuri! Reacția FRF după eșecul lamentabil din Muntenegru
Bosnia - România
Se roagă de fani să vină la meciuri! Reacția FRF după eșecul lamentabil din Muntenegru

Edi Iordănescu, despre munca precedenților selecționeri: „Spun cu tărie, știu munca lui Contra și Rădoi, au făcut o muncă bună. Am spus că nu am preluat lucruri funcționale, pentru că, se pare, nu au fost suficient de bune. Când nu îți îndeplinești obiectivele, lucrurile nu sunt funcționale. Asta voi spune și dacă nu vom obține noi calificarea. Din păcate, am simțit că echipa este extrem de afectată, până la teama de a nu greși. Sunt tensiuni, înțeleg și reacția opiniei publice, dar vor mai veni și alte momente triste, dacă nu ne redresăm”.

Iordănescu: „Problema României nu e atitudinea, vă garantez”

Întrebat la cine s-a referit, după meciul cu Muntenegru, când a cerut să nu își asume singur responsabilitatea, Iordănescu a spus: „Alături de echipă, în primul rând. E foarte ușor să ies în față cu un răspuns clișeu, să zic că e responsabilitatea antrenorului. Dar dacă vrem să progresăm, trebuie să facem un plan clar, etapizat. Doar când vom accepta toate aceste lucruri vom avea o șansă să ne îmbunătățim. 

Exact ca atunci când ești bolnav și trebuie să înțelegi cum să te tratezi. Mă bucură că grupul are suflet, trăiește! Chiar dacă suntem fragili din punct de vedere mentali. Vă garantez sub cuvânt de onoare că nu e vorba de atitudine! Nu e vorba de un grup care intră detașat pe teren. Poate asta pare, dar nu este așa. E un grup care nu răspunde bine sub presiune, dar nu e dezinteresat”.

Vrem să vedem toți fotbaliștii la muncă. Chiar dacă am avea un rezultat negativ aici, ne cunoaștem calea, știm că avem mult de lucru și vom rămâne la fel de uniți! Trebuie să progresăm de la un meci la celălalt
- Edi Iordănescu

Ce a spus Alexandru Cicâldău, înainte de Bosnia - România 

„Nu cred că sunt prea multe lucruri de spus. Suntem conștienți că nu am făcut jocul pe care îl doream. Lăsăm totul în spate și ne concentrăm la meciul de mâine. Nu cred că eram dărâmați, doar dezamăgiți. Primul lucru pe care l-am gândit a fost că trebuie să ne concentrăm mai departe. Nu ne-au ieșit multe lucruri la Podgorica. A fost un joc nereușit, dar cu siguranță vom arăta altfel de fotbal cu Bosnia.

Într-adevăr, am început meciul temători și am avut o teamă să încercăm anumite lucruri. Toată lumea știe că avem valoare. Cred că avem lipsă de încredere. Nici în trecut nu ne-am calificat, s-au strâns rezultate negative, iar asta ne apasă puțin. 

Încercăm și muncim împreună cu Mister. Vrem să arătăm altă față, vrem să ducem echipa la turneul final”, a spus Alexandru Cicâldău. 

Programul României în Liga Națiunilor

  • 4 iunie: Muntenegru – România 2-0
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România, ora 21:45, Zenica (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Citește și alte știri din echipa națională:

EXCLUSIV Vrea măsuri dure după dezastrul din Muntenegru: „Trebuie retezat tot, revoluție! Nici Klopp, nici Mourinho nu mai ajută naționala”

CORESPONDENȚĂ DIN BOSNIA Edi Iordănescu cere continuitate » Ce le-a transmis șefilor FRF după înfrângerea cu Muntenegru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (55)
bulldo
bulldo  •  07 Iunie 2022, 09:22

Du-te si sa te intorci doar cu usa in tavan

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  07 Iunie 2022, 07:49

Doamne Ajuta EDI !!! Fii echidistant , nu te implica prea mult! Aici gresesti pentru ca te copleseste ceva, clachezi si nu transmiti ceea ce doresti sa transmiti ! Fii echidistant de situatie si privesti din afara totul ! Solutiile sunt , doar trebuie sa le vezi ! Scuza acuzele ...lumea nu vrea sa fie rau -intentionata , vrea sa te motiveze si asa stiu ei sa o faca .....reflecta societatea noastra ! Cei ca pot nu te ajuta iar cei vor sa te ajute nu pot! Esti singur EDi ! Bafta maxima !

mihai041
mihai041  •  07 Iunie 2022, 02:25

*** ***.***. și lasă-ne!Auzi la tine,băi ăsta,faci o favoare federației?Asta a ajuns naționala României.NIMIC!Nu mai există mândria de a fi selecționer sau selecționat.Nuuuuu.Acum totul este o favoare,o corvoadă. Nu mai există plăcerea și onoarea de a juca pentru națională deși,mulți dintre ei,au prins contracte în afară datorită selecționării pe pile,pe interese.Așa și acum cu toți ratații ăia de la fcfcsb.În România,când au dat de echipe care joacă un fotbal mai tare ,au început să se smiorcăie că arbitrii au lăsat jocul prea lejer.Că nu au fluierat fault la fiecare atingere.Uite-le acum valoarea când joacă în meciuri internaționale și sunt luați tare de adversar!ZERO BARAT.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (55)
Comentează