FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV » Andrei Vochin despre rolul său la FRF și absența din paginile ziarului: "Eram prezentat ca mare valoare. Şi am ajuns acum să fiu caricaturizat! Vreau să-i spun lucrul ăsta lui Tolo"

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 august 2016 01:00

Consilier al lui Răzvan Burleanu la FRF și fost redactor-șef adjunct la Gazeta Sporturilor, Andrei Vochin a oferit un interviu Gazetei în care a atins mai multe subiecte de interes.

Vochin a vorbit despre celebra regulă U21 care i-a scandalizat pe unii dintre patronii din Liga 1, despre controversele legate de reprezentanții ligilor inferioare care decid la Liga 1, dar și despre trecutul său de ziarist și relația cu jurnaliștii GSP, în special cu Ovidiu Ioanițoaia și Cătălin Tolontan.

Reporter: - Impunerea tinerilor slăbește campionatul.
A.V.: - Poate calitatea va fi cu 10 la sută mai mică în primul an, dar o să vedeţi cum vor arăta tinerii în al doilea an. Și ce calitate mai avem noi de nu ne permitem să pierdem 10 la sută? Ce fac Dinamo, Viitorul, Craiova sunt exemple de urmat. E o coincidenţă că toţi sunt privaţi?

- De ce nu mai scrii în Gazetă?
- Când? Acum, în ultima lună? Îl aştept pe Tolo să se întoarcă din concediu, vreau să am o discuţie cu el. E posibil să aibă dreptate cei care susţin că nu e normal să scriu în ziar şi în acelaşi timp să lucrez la Federaţie. Dar eu am impresia că orice aş scrie în Gazetă, oameni de acolo vor avea de comentat despre ce scriu.

- Și nu e normal să comenteze?
- N-am văzut lucrul ăsta cu alţi editorialişti de la Gazetă. Unii au lucrat în politică sau lucrează în continuare, am avut un coleg care lucra la un club din Liga 1. N-am sesizat reacţie instant la ce scriau ei. Eu eram considerat specialist la ProSport şi la Gazetă, da? Eram prezentat ca mare valoare. Şi am ajuns acum să fiu caricaturizat împreună cu Burleanu căutând antrenor străin de fotbal. Dintr-o dată, ăla care era specialistul tău, eminenţa cenuşie... Fals, nu sunt nici o eminenţă cenuşie! Dar am ajuns să fiu caricaturizat. Cine mi-a făcut asta? Cineva care la viaţa lui a scris că penalty-ul se trage la colţul scurt! Chiar s-au inversat lumile în halul ăsta? Vreau să-i spun lucrul ăsta lui Tolo. Pentru binele Gazetei, să nu mai scriu. Cum poţi să păstrezi în paginile unui ziar de o asemenea ţinută un om ca mine, incompetent, nepriceput la fotbal?

Interviul complet poate fi citit în ediția tipărită de azi și în cea digitală!

Alte subiecte exclusiv print:

✓Curg milioanele » Calificarea în play-off îi deschide Stelei o perspectivă financiară extrem de tentantă
Ce record de asistență a bătut Steaua - Sparta
Daum vrea să dinamizeze interacțiunea cu fanii și media: "E inacceptabil ca jucătorii să fugă de presă!"
Cele mai tari ponturi sunt doar în ziar! Mizează pe noi și câștigă!

Citește și:

Gică Popescu, prima reacție după atacul furibund al lui Ionel Ganea
Nationala
Gică Popescu, prima reacție după atacul furibund al lui Ionel Ganea
Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Superliga
Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Gigi Becali, ultimele detalii despre țintele din perioada de mercato: „Voi investi 3-4-5 milioane” + „Cu Chipciu nu putem merge în Champions League”
Superliga
Gigi Becali, ultimele detalii despre țintele din perioada de mercato: „Voi investi 3-4-5 milioane” + „Cu Chipciu nu putem merge în Champions League”

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (29)
10205726170016829
Marya Vale  •  06 August 2016, 01:13

Sandu si Ioanitoaia sunt egali,au invatat numai sa critice.

haideusicfr
haideusicfr  •  05 August 2016, 22:05

Bravo domnule Ioanitoaia ,mai sus intr-un articol il puneti la colt pe domnul Vochin.Cu ineptii gen 8suntem in baricade diferite!!!*.Din cate citesc mai sus unul dintre capetele de acuzare la adresa lui Vochin este Legea under 21.Ca patronii(cei de la Steaua probabil !) nu sunt de acord ,etc. Pe de o parte.Pe alta scrieti ca angajati * ziaristi* sub 23 de ani.Una e sa fii fotbalist si alta ziarist.Eu asa stiu ca exista facultate de ziaristica.Nu puneti conditia ca acesti * candidati * sa aiba vreo scoala ,doar varsta ar fi obligatorie sa fie sub 23. Si atunci ,hotarati-va ! Ori ,ori. Sau daca sunt * steisti * e hotarator!Fiind din Bucuresti (conditie obligatorie) ,daca ar fi din *provincie* de ce n-ar fi buni???? E cusuta cu ata stimabile domnule Ioanitoaia.Asa e si domnul *ziarist*Manolache? Tanar ,sub 23 de ani ,fara scoala (probabil) si bucurestean.Stelist ,in plus.Perfect pentru GSP.,punct RO.

1083087695043607
Zgaia Mihai Corneliu  •  05 August 2016, 16:50

Sunt de acord intru totul cu Andrei Vochin.Masurile luate de FRF par rvolutionare si supara pe multi, dar trebuia intreprins ceva ,situatia fotbalului romanesc este aproape disperata. Surprinzatoare si de neinteles pare pozitia lui Ioanitoaia.Oare care sa fie motivul? Cormiz utilizator

Vezi toate comentariile (29)
Comentează