FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAȚII

EXCLUSIV Atac furibund al lui Cornel Dinu la adresa lui Răzvan Burleanu: ”Răsfățatule gradat, vă tăvălesc!”

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 14 februarie 2018 18:57

Cornel Dinu lansează un atac furibund la adresa președintelui FRF, Răzvan Burleanu, după ce acesta l-a criticat pe Mister pe blogul personal.

Răzvan Burleanu a scris un editorial cu titlul "Îmi cer eu scuze" în care președintele FRF acuză mai multe declarații ironice pe care Cornel Dinu le-a făcut la TV Telekom Sport în legătură cu campania electorală a actualului șef al fotbalului românesc.

Gazeta l-a contactat pe Mister pentru a afla punctul său de vedere, iar fostul căpitan al lui Dinamo și al echipei naționale nu i-a rămas dator lui Burleanu: "În mod normal, n-ar fi trebuit să-l bag în seamă pe veneticul așezat de alți impostori ca și el în scaunul de conducere al fotbalului românesc. «Acvila non capit muscas» (n.r. proverb latin, în traducere «Vulturul nu prinde muște»). Ca orice așezat pe mușuroaie rău mirositoare, contagioase, din înălțimi vulturii nu-l scrutează. E mârșav și atunci îl bag în seamă. Are tupeul obraznic să spună că nu știu ce înseamnă fotbalul! Numai el și trupeții veleitari din preajmă au mai împroșcat cu aceeași inepție și pe alți internaționali din panoplia adevărată a fotbalului nostru.

Veninul și ura sunt la voi, nu la mine! Eu doar vă tăvălesc. Păi, voi sunteți în stare să apreciați cine știe fotbal? Numai dacă încercați să vă strecurați pe un teren adevărat vă împiedicați de tușă. În disperarea la care ai ajuns, agățându-te de orice ca să te mai înfrupți din bucatele nemeritate rămase la dispoziție, pe care nici ursitoarele nu ți le-au prezis, tâlhărești figurile mele de stil dintr-un pamflet declamativ".

"Au semnat cu pixul femeile de serviciu"

Dinu consideră că Burleanu s-a folosit de declarațiile sale, scoase din context, și îl acuză pe președintele FRF că nu are umor: "Le preiei rupte din contextul în care le-am pronunțat, mi le pui acuzator în cârcă, chipurile că aș fi jignit mașina de vot pe care crezi că mai poți conta. Ca orice cabotin, ceri scuze în locul meu. Ai, cu siguranță, mestecând ceapă, lacrimi de crocodil. Eu greșesc crezându-te capabil să înțelegi ce e o figură de stil narativă și un pamflet verbal. Tu, care, după cum te schimonosești a bună dispoziție, lași impresia că ți-au greșit vaccinul și te-au înțepat de mic anti-umor. Recunosc, mi-am exprimat îndoiala asupra oportunității votului la alegeri al unora dintre componenții mașinii electorale pe care ai uns-o prin țară. Slujbași nepăstuiți, prea mulți numiți doar politic, ce stau cu mâna întinsă, doar-doar mai siluiești bugetul fotbalului și le mai picuri câte ceva.

Părerea mea este că se votează în continuare nedrept prin egalitarismul și identitatea unora dintre cei care pun biletul în urnă. Oricum, acum s-a mai avansat din derizoriul numărului de participanți. Federația înființată în ianuarie 1991 era constituită din vreo 20 de persoane printre care, cu semnături de pix, nu cu degetul, și de femeile de serviciu angajate! Dacă ar fi tot după mine, aș avea mari rezerve și asupra numai a pronunțării numelui fotbal în sală. Așa cum îi ziceți voi futsal! În blasfemia retorică în care omori și tu «limba vechilor cazanii», sfinte aș adăuga eu, cu «locație», «anvizajăm», «focusăm», mai zici și «mentenanță»!

Barbu, Fănuș și Vadim

Mister ironizează în continuare și denumirea de "futsal", făcând referire la faptul că Burleanu a fost președintele federației de minifotbal: "În neștiința mea, cum ai zice tu, răsfățatule gradat, se zice, cred că vrei și ordonanță! Asta îți mai lipsea, tichie de mărgăritar!

Dacă tot am ajuns la cuvinte, ia tradu «eruditule» struțocămila «futsal». Nu-i așa, lingvistule, fără litera b, luând-o pe silabe, că ar putea fi vorba și de un act sexual în care este siluită nevinovata sare? Sau pudic, fără românism, mai puțin forțat, dat cu piciorul sării, sau la ieftiniri? Că de acolo ai venit și ne-am pricopsit și cu tine. Mai și contezi pe așa ceva, oamenii normali, nu! Ieftin ai fost de sus până jos când ai venit, ieftin vei rămâne. Chiar dacă te ascunzi în Brioni și taci. Nu mai spune nimic, sunt «câine roșu» adevărat, nu ca potăile ce s-au vândut și le-ai cumpărat. Sar pe tine!

Ai grijă, neînceputule, eu am stat la șuete cu Eugen Barbu, Fănuș Neagu, Ion Băieșu, Vadim, Boanchiș și alți maeștri ai pamfletului și verbului ascuțit ca un pumnal ani de zile. Tu nici nu cred că ai citit vreo pagină din opera lor unică. Gata, ajunge, ți-am dat prea multă atenție și nu o meriți! La bună servire, oricând!".

"Nu e normal ca la alegeri să voteze unii care calcă pe minge la fotbal în sală. Sau femeile fără sutien care se cred fotbaliste. Sau unii de te miri unde, care nu au fost surprinşi niciodată în viaţa lor în ofsaid. Sau şchiopii de pe la judeţ"
Cornel Dinu, la TV Telekom Sport

Pasaje din editorialul lui Răzvan Burleanu:

"Ce dureroasă e degradarea când cei care au însemnat ceva în fotbal nu-și dau seama ce înseamnă fotbalul! Cât venin și câtă neștiință la un loc, dacă trăim vremea în care Cornel Dinu jignește în asemenea hal tocmai fotbalul românesc!"

"Pentru Dinu, președinții asociațiilor județene sunt «șchiopii de pe la județ». Fotbalul feminin românesc înseamnă «femeile fără sutien care se cred fotbaliste». Iar futsalul românesc este egal cu «unii care calcă pe minge la fotbal în sală». Cât dispreț!"

"E fix aceeași atitudine pe care o știm de la Gigi Becali, pentru care membrii FRF sunt «înapoiați, dobitoci, inculți, proști, sclavi, animale»"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (33)
crisangrg
crisangrg  •  15 Februarie 2018, 09:12

Trupeti, postaci, atac la Dinu. Mars!

485809194904413
Costel Tudor  •  15 Februarie 2018, 08:32

Formidabil , cine vorbeste de GRADATI !!! Bai PATATULE , chiar nu ai pic de bun simt !!! Pe zi ce trece demonstrezi ca ai o batranete MIZERABILA !!!

1615275382087697
Yuri Firsov  •  15 Februarie 2018, 08:31

D-le DINU nu ii mai face favoruri acestui ""NEICA-NIMENI""pe nume ""CIURLI-BURLI""!!!Pus la FRF politic fara minim de bunnsimt aceasta "naparca""din fotbalul romanesc trebuie sa dispara !!!NU AU CE CAUTA TOATE *** LA FRF!!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează