FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - POLONIA, VINERI, 21:45, TVR 1, GSP.RO

EXCLUSIV Daum a stabilit tactica pentru meciul cu Polonia: "Așa n-au cum să ne bată! Nu îmi pasă de posesie"

Articol de , - Publicat marti, 08 noiembrie 2016 10:40

Selecționerul Christoph Daum a acordat un interviu Gazetei Sporturilor și a vorbit despre tactica pe care o va aborda în meciul cu Polonia, de pe 11 noiembrie.

"Polonia are un lot echilibrat, cu multe opțiuni pentru antrenor. Și dacă nu e Milik, sunt acolo, în schimb, Lewandowski și Teodorczyk. Știm stilul lor, inclusiv cu apetența pentru infiltrările lui Zielinski, Krychowiak sau Piszczek.

Trebuie să-i controlăm pe acești fotbaliști, să ne depășim limitele, să fim concentrați, să stăpânim o tranziție rapidă a jocului și să fructificăm fie și o singură șansă, atunci când ea va apărea. Și asta putem face prin organizare și pregătire mentală. Prin muncă de echipă, spirit de sacrificiu, unitate. Dacă vom arăta aceste lucruri, Polonia nu are cum să ne bată!

N-ai nicio șansă cu ei dacă joci cu un presing avansat și le permiți să-și etaleze stilul pe contre. Am văzut și partida Germaniei din deplasare contra Poloniei în preliminariile pentru Euro 2016. La Varșovia, oaspeții au dominat, au avut posesie, au controlat jocul, dar au pierdut cu 2-0. În retur, Germania s-a confruntat cu aceleași probleme, chiar dacă a învins acasă. Stop!

Nu poți ataca Polonia în acest fel și să-i lași să-și pună atuurile în valoare. Nu aceasta e calea. Eu am în minte să batem Polonia cu propriile ei arme! Nu-mi pasă de posesie, trebuie să fim conectați la joc și să nu le permitem să ne învingă la noi acasă exact pe contraatac", a spus Daum în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

  •  România-Polonia se joacă vineri, 11 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională, în direct pe TVR 1 și live-TEXT pe GSP.ro

Interviul integral poate fi în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor sau pe platforma Gazeta Digitală și ce spune Daum despre selecția făcută și de ce nu își recunoaște greșelile făcute.

Tot azi exclusiv print: 

» EXCLUSIV L-a SFIDAT pe Hagi! Unde a plecat Brandan după ce a făcut penalty-ul cu Steaua » A fost sunat de urgență și obligat să se întoarcă

»EXCLUSIV Gazeta publică detalii incredibile din culise: încă un fotbalist umilit de Becali!» 

Anamaria Prodan îl atacă pe Andone: "Își bate joc de un talent uriaș!"

» Interviu TULBURĂTOR cu Alex Bologa, singurul medaliat al României la Jocurile Paralimpice: ”Nu înțelegeam de ce lumea îmi spunea "săracul!"”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (5)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  08 Noiembrie 2016, 21:42

Adică, să ne încalece polonezii şi noi să greşim , ca de obicei, în apărare, mai ales la loviturile libere...Iar pe contraatac avem numai "săgeţi" şi speculanţi ! Cel mai cel mai e Adi Popa, ăla de numără firele de iarbă când aleargă...Sper să nu joace cu Andone. Băiatul se zbate dar nu are stofă şi sânge rece în faţă. Trebuie jucat pe jos, în viteză şi fără driblinguri inutile care consumă fizic cu polonezii (masivi). Cu Armenia (într-adevăr în 10) s-a făcut presing la 30-35 m de poarta lor, cum face Barcelona. Aşa îi obligi să greşească. Din păcate, nu există condiţie fizică pentru aşa ceva şi nici suficientă disciplină tactică. Totuşi, dacă jucăm la mica ciupeală iar o să rămânem fără nimic şi o să dăm vina pe ghinion !

1706742946246366
Tavi Gutu  •  08 Noiembrie 2016, 16:09

Adica, C.Daumn nu este Antrenor bun insa noi avem fotbalisti de Mondiale mai buni deca ce are Germania? Mai bine ati fi atenti la ce spune ca omul care ,are experienta de zeci de ani ca antrenor de fotbal nu invata acum sa antreneze (ca Hagi ) Daumn a antrenat cluburi de marca din Germania si Europa nu... ...Romania.. Romania nu are la ora actuala in liga 1 antrenor mai bun decat Daumn. Mie imi place omul, seriso si capabil pe unde a antrenat a facut treaba buna. A antrenat si castigat campoinatul Turciei, a jucat in Cupelre Europene si era la un pas ca nemti sa-l numeasca antrenor la Natioonala Germaniei...

ovina2016
ovina2016  •  08 Noiembrie 2016, 14:53
Postat de tonyys pe 08 Noiembrie 2016, 14:41

E clar ne dau polonezii cu terenul in cap...daum e praf ca antrenor.

Lasa bai prostovane ca e bun reghe, *** *** infractor

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează