FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Dezvăluiri ale lui Edi Iordănescu: "Tata nici nu voia să meargă la Euro! Nu el a făcut presiuni să continue, din contră!"

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 16 august 2016 01:00

Edward Iordănescu, 38 de ani, a dezvăluit într-un interviu exclusiv GSP cum trăiește Anghel Iordănescu momentele de după turneul final din Franța și cu ce probleme s-a confruntat.

În ce-l privește, tânărul antrenor a vorbit despre Astra și despre cum se vede Liga 1 din tribună.

- Ce mai faceți, domnule Iordănescu?
- Sunt liber de contract, momentan. E o situație pe care mi-am asumat-o. Era o provocare să duc Pandurii în grupele Europa League, dar problemele financiare ne-au împiedicat, pe mine și pe majoritatea jucătorilor, să continuăm un proiect solid. Am avut alte diverse discuții, nu s-au concretizat, când voi găsi un proiect viabil, voi accepta.

- S-a discutat, vehiculat, și faptul că sunteți dorit de Astra Giurgiu.
- Un zvon! Echipa a performat anul trecut, a ajuns la un nivel superior, cu un antrenor care a ajuns campion cu ei, nu cred că s-a pus problema ca acolo să se schimbe tehnicianul. Într-adevăr, sunt apreciat de oamenii care stau la baza proiectului echipei din Giurgiu, iar în viitor nu e nimic imposibil. Totuși, pentru moment, nu se pune problema.

- Cum se simte tatăl dumneavoastră?
- S-au făcut analize, mai mult ca niciodată, unele constructive, foarte puține, altele critici au fost răutăcioase și gratuite. El a avut nevoie, mental, să iasă din lumina reflectoarelor spre a se reîncărca pozitiv în sânul familiei.

- Va mai reveni în fotbal ca antrenor?
- Eu i-am recomandat să nu se mai întoarcă atunci când i s-a propus "naționala", în 2014, dar s-au făcut presiuni asupra lui să acceptă prima reprezentativă. A mai avut o cumpănă după ce-a calificat echipa la Euro, ar fi dorit să nu mai meargă la turneul final ca antrenor, ci doar ca oficial al FRF. Tata a considerat că era momentul unui selecționer mai tânăr, cu mai multă energie și entuziasm, însă, în cele din urmă, a acceptat să continue. Nu el a făcut presiuni să continue, din contră!, i s-a cerut s-o facă.

În ediția tipărită de azi și în platforma digitală puteți citi despre dezamăgirile lui Anghel Iordănescu după EURO, ce i s-a reproșat și cum analizează fiul său, Edward, lupta la titlu și evoluțiile din cupele europene!

Alte subiecte exclusiv print:

✓Ce exemple remarcabile din propria carieră le poate da Reghe jucătorilor săi pentru a-i mobiliza diseară
✓Guardiola a programat studiul video al trupei lui Reghe în timp ce jucătorii erau la masaj :)
✓Cele mai tari ponturi sunt doar în ziar! Mizează pe noi și câștigă!

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (7)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  16 August 2016, 12:14

o familie de mincinosi! *** tac'su ar fi mers pe jos la paris ca sa se aseze pe banca nationalei! p-asta nu l-au interesat in viata decat doua lucruri: banii si imaginea pe sticla! un antrenor agramat, fost senator! mare latifundiar, tarator in frf! eu l'am vazut jucand toata maturitatea. talentat, si ca jucator a avut un zero caracter! in loturile in care el era prezent (ca era steaua, ori nationala) jintia domnea cu contributia lui plina de abnegatie. acest eduard era cat pe ce sa ma pacaleasca in privinta caracterului sau!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1679015505752644
Adrian Mihai  •  16 August 2016, 11:17

Sa fim serioși. Nu a vrut, altii au insisistat si tovarășul Puiu nu a putut refuza. Genul asta de declarați nu fac bine anumitor oameni care totusi au imagine bunicică in spațiul danubiano carpatic ***, adică in sat la noi. Tampenii. Mai bine spunea ca foamea dupa bani, dorința de a mai demonstra o data sau eu stiu ce alt motiv patriotic l au facut sa revină sau sa continue pe Dl general de batalion sau ce o dirija el acolo...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fcsb.86
fcsb.86  •  16 August 2016, 09:32
Postat de Mihai Tanase pe 16 August 2016, 06:33

Daca nu vroia , nu mergea !Restul e can-can .

Nu as baga mana in foc ca asa este. Sa nu uitam ca el este un om "politic" ca si majoritatea conducerii FRF... este posibil din anumite motive sa nu poata refuza. Totusi tin sa il cred si pe Edi, in general este un tip la locul lui si stapan pe situatii, cu un vocabular impecabil. Totusi nimic din ce se intampla la FRF nu a fost si nu este normal, probabil niciodata nu o sa fie...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează