FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAŢII

EXCLUSIV Explicații după ce România U17 a pierdut categoric cu Anglia » Promisiune cu pentru viitorul Ligii 1

Articol de - Publicat sambata, 29 octombrie 2016 18:00

Coordonatorul campusurilor de excelență de la Timișoara și Tg. Mureș, Marcel Pușcaș, explică de ce ratarea naționalei U17 în prima campanie cu jucători crescuți de federație ”e doar una ca multele altele din ultimii 30 de ani”.

Acesta a oferit un interviu pentru Gazeta Sporturilor (citește-l aici în platforma digitală!) în care a vorbit despre Centrele de Excelență și despre situația în care sunt acum echipele de tineret ale României. 

"Ratarea calificării naționalei U17 e un eşec al unei selecţionate naţionale, aşa cum au fost, din păcate, cu zecile în ultimii 30 de ani. Centrele ajută, nu încurcă, fiindcă problema reală e una de fond. Ce să faci cu antrenori plătiţi cu 10 milioane de lei pe lună, ca o femeie de serviciu?

Cum să procedezi când sunt judeţe întregi unde nu există decât 3-4 grupe la o categorie de vârstă? Pe unde scoţi cămaşa când ai câte o minge la 3 copii, iar o grămadă de cluburi pun la dispoziţie un singur teren de minifotbal pentru 10 grupe de juniori? Puştii nu încep fotbalul la Centrele de Excelenţă", a zis Pușcaș pentru GSP.

"Dacă nu-şi bagă dracul coada, toţi aceşti copii aflaţi acum la Centrele de Excelenţă FRF ar trebui să joace in corpore la Liga 1 la 20 de ani"
Marcel Pușcaș

"Degeaba există doar câteva flori, gen Academia Hagi, Ardealul, Interstar Sibiu, Mihai Georgescu, Dinamo, Timişoara, Atletico Arad sau Centrele de Excelenţă. E prea puţin. Dacă ar funcţiona câte o Academie Hagi în fiecare judeţ, n-ar mai fi nevoie de centrele federale, făcute pentru a-i ajuta pe tineri"
 Marcel Pușcaș

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
portardelegenda
portardelegenda  •  30 Octombrie 2016, 07:49

Si apropo de episodul recent cu Balaci , vezi ca nu a halit nimeni explicatia penibila pe care ai dat-o presei dupa derapajul suburban la care te-ai pretat pe Facebook, nici macar Balaci .

portardelegenda
portardelegenda  •  30 Octombrie 2016, 07:44

ok Mister Puscas dar explicati-ne si noua cum e posibil ca FRF sa faca concurenta neloiala cluburilor promovand conflictul de interese ( al FRF contra cluburilor ) .Un jucator din centre de o valoare egala cu un altul de la clubul X va fi intotdeuna preferat la o selectie pentru echipa nationala tocmai PENTRU CA VOI SA VA JUSTIFICATI CHELTUIELIELE FACUTE FARA CAP. Solutii exista dar tu ca si altii care sunteti PLATITI BINE nu aveti suficient creier sa le gasiti .Voi faceti scoutig prin Germania si Spania ,ca diuna merge si spritzul la fel . Cati jucatori au rezultat din scoutingul vostru ? ZERO EFICIENTA PE BANI MULTI . Mai demagogule vezi ca nu mai pacalesti pe nimeni ci doar fotbalul si pe tine insuti. In acest caz ar trebui sa va dati demisiile frumusel si sa lasati acolo oameni care POT si STIU cum se rezolva treaba fara vagoane de bani ci cu costuri mult mai mici DAR CU IDEI BUNE SI EFICIENTE . Deci carati-va cu totii caci sunteti penibili. ORICUM NU MAI PRINDETI MANDATUL URMATOR PACALICILOR

Vezi toate comentariile (2)
Comentează