FOTBAL  »  NATIONALA  »  ARMENIA - ROMÂNIA, SÂMBĂTĂ, 19:00, GSP.RO ȘI TVR 1

EXCLUSIV FOTO Avem planurile tactice ale lui Daum: schimbări masive în echipă, sistem de joc mult mai ofensiv!

Articol de , - Publicat vineri, 07 octombrie 2016 00:00

"Tricolorii" şi-au schimbat ieri, pentru o zi, baza de antrenament, mutându-se de pe iarba de la Mogoşoaia pe terenul sintetic de la Buftea. Din motive de Kazahstan, unde vom juca în aceleaşi condiţii, marţi, după partida de mâine de la Erevan.

În timpul ședinței de pregătire, echipa Gazetei Sporturilor a surprins în câteva cadre foile cu notiţele staff-ului tehnic, exerciţiile, schemele şi formulele încercate ieri la Buftea, din care reiese primul "11" pe care Christoph Daum şi colaboratorii săi se gândesc să îl folosească în meciul împotriva Armeniei. Iar acesta e unul surprinzător!

Sistem 4-1-4-1

Faţă de primul meci din aceste preliminarii, remiza 1-1 cu Muntenegru, de la Cluj, selecţionerul german intenţionează să facă mai multe modificări în rândul titularilor, dar şi să schimbe sistemul de joc. Dacă împotriva muntenegrenilor a început cu ineditul cuplu de închizători Săpunaru - Hoban, de această dată, cu Armenia, ar urma să folosească unul singur, pe Hoban. Semn că sinceritatea lui Rudi Verkempinck, care recunoştea într-un interviu exclusiv pentru Gazetă că "am greşit cu Săpunaru şi cu Bicfalvi în meciul cu Muntenegru", are acoperire şi în fapte. Fundaşului Astrei i-a fost rezervat un alt rol pentru Erevan, iar Bicfalvi ar urma să iasă de tot din formula de start.

Daum ar trece astfel de la sistemul 4-2-3-1 la 4-1-4-1, o repartiţie mult mai ofensivă. O schimbare forţată şi de situaţia din clasament, având în vedere că, după semieşecul cu Muntenegru, doar 6 puncte din dubla cu Armenia şi cu Kazahstan ne-ar menţine cu şanse reale în lupta pentru calificarea la Mondialul din Rusia, din 2018.

6 schimbări în formula probabilă de start

Din însemnările antrenorilor, dar şi din alte informaţii ale Gazetei, rezultă că Daum va schimba masiv echipa de start pentru meciul cu Armenia. În poartă, revine Tătăruşanu, cel care a lipsit cu Muntenegru, fiind accidentat. Fundaş dreapta rămâne Benzar, practic cam singura certitudine din meciul inaugural al preliminariilor. În centru, Moţi iese şi în locul său ar intra Săpunaru, care va face cuplu de stoperi cu un alt punct fix al "tricolorilor", căpitanul Dragoş Grigore. Iar fundaş stânga ar urma să joace stelistul Alin Toşca, în condiţiile în care Steliano Filip nu este compet refăcut, el antrenându-se prima dată normal abia ieri.

În faţa lui Hoban ar urma să apară un "zid" format din Adi Popa, Maxim, Stanciu şi Chipciu, un cvartet extrem de ofensiv, pe a cărui creativitate şi mobilitate se mizează pentru un succes la Erevan. În acest compartiment ar fi trei schimbări, doar Stanciu regăsindu-se în "11"-le de start împotriva Muntenegrului.

În fine, vârf împins ar urma să fie tot atacantul lui Deportivo la Coruna, Florin Andone, care, deşi nu a înscris încă pentru echipa sa de club, rămâne principala opţiune a selecţionerului Christoph Daum.

Surpriza Rotariu

Surse din preajma echipei naţionale susţin însă că nu ar fi exclus ca în formula de start să apară Dorin Rotariu pe banda dreaptă, în locul lui Popa, aşa cum spunea chiar secundul Verkempinck în acelaşi interviu acordat Gazetei. Aceasta pentru că şi dinamovistul a apărut de câteva ori la "galbeni", într-o şedinţă de pregătire în care Daum a făcut foarte multe permutări. Vocea selecţionerului tăia din când în când jocul. "Run! Run!", le striga el jucătorilor, chiar dacă ritmul de joc părea unul destul de alert.

Echipa probabilă pentru Armenia

Tătăruşanu - Benzar, Săpunaru, Dr. Grigore, Toşca - Hoban - Ad. Popa, Maxim, Stanciu, Chipciu - Andone

Echipa din meciul cu Muntenegru

Pantilimon - Benzar, Moți, Grigore, Filip - Hoban, Săpunaru - Bicfalvi, Stancu, Stanciu - Andone

Varianta de rezervă

Nu este însă singura soluţie pe care o are în vedere selecţionerul. Ieri, în partea a doua a miuţei, Daum a făcut mai multe mutări. În defensivă, doar una, Iasmin Latovlevici l-ar putea schimba pe Alin Toşca.

Hoban râmâne la locul său. Mai multe modificări ar apărea în linia celor patru din faţa sa şi la nivelul vârfului. Astfel, în locul lui Alexandru Maxim a jucat la "galbeni" debutantul Răzvan Marin, care ar evolua alături de Stanciu, iar în banda stângă, Stancu i-ar putea lua locul lui Chipciu.

O formulă ceva mai prudentă, în care Marin ar urma să asigure zona din faţa apărării, împreună cu Hoban, în special pe faza defensivă. În această variantă, Claudiu Keşeru ar fi soluţia vârfului împins, în locul lui Andone

Soluţia de rezervă:

Tătăruşanu - Benzar, Săpunaru, Dr. Grigore, Latovlevici - Hoban - Ad. Popa, R. Marin, Stanciu, Stancu - Keşeru

Filip împachetat

Pentru prima dată de la reunire, când a ieşit după încălzire din antrenament, Steliano Filip a revenit la pregătire alături de coechipierii săi. Avea însă două bandaje, unul mai mare, pe gamba dreaptă, unde acuză o miozită şi unul mai mic la genunchiul stâng. El a intrat pentru câteva minute chiar şi în echipa probabilă, în locul lui Benzar, dar nu a mai luat parte şi la ultima parte, când s-au exersat fazele fixe. Sunt şanse destul de mici ca el să poată fi recuperat integral până la partida de mâine cu Armenia, dar ar putea fi apt pentru Kazahstan.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
sir.gawain
sir.gawain  •  07 Octombrie 2016, 19:38

Vai de capul vostru de amatori!

sir.gawain
sir.gawain  •  07 Octombrie 2016, 19:38

Gata, m-am lamurit cu GSP. Alt articol de 2 lei, la fel si abilitatile de prelucrare a continutului vizual in Photoshop. Cum se poate asa ceva, sa prelucrezi in Photoshop o imagine si sa postezi *** de articol si sa pretinzi ca e informatie reala? Inteleg ca articolele sunt scrise pentru prostimea care nu cauta decat scandal dar totusi frate... Asta e cel mai injositor lucru pe care l-am vazut pana acum! Sa va fie rusine! Incercati sa prostiti lumea intr-un mod dezgustator! Deci, zic clar pentru toata lumea... ACEASTA IMAGINE ESTE FALSA, PRELUCRATA PE CALCULATOR!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

134851460226751
Tara Ion  •  07 Octombrie 2016, 19:22

ce cauta sapunaru acolo?o sa vedeti gaura mare la el.e foarte lent si mai puturos decat alibec.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează