FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA, VINERI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE TVR1, LIVETEXT PE GSP.RO

EXCLUSIV Tamaş nu apreciază faptul că vom juca fără spectatori la Budapesta: ”Ungurii sînt răi, ne-ar fi stimulat!”

Tamaş (galben) a jucat excelent la Istanbul: Turan (stînga) ori Sercan (dreapta) nu l-au putut opri // Foto: Alex Nicodim
Tamaş (galben) a jucat excelent la Istanbul: Turan (stînga) ori Sercan (dreapta) nu l-au putut opri // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 18 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 17 martie 2013 20:16

Fundaşul lui WBA crede că adversarii sînt avantajaţi în aceste condiţii, pentru că presiunea publicului i-ar fi stingherit pe maghiari.

- Gabi, riscă un pronostic pentru meciul Ungaria - România!
- Aş vrea să-i batem. Dar, realist vorbind, meciul de la Budapesta va fi cel mai greu din grupă. Ungurii sînt răi! O să fie un meci pe viaţă şi pe moarte! Serios, eu aşa văd lucrurile. Şi maghiarii ţin foarte mult să ne bată. Şi pentru ei există acelaşi interese, avînd în vedere rivalitatea dintre noi.

- Cu colegul tău de la West Brom, Zoltan Gera, care e căpitanul maghiarilor, ai vorbit?
- Da, ne tachinăm de zor. Are ceva probleme medicale, nu o să joace. El mi-a spus că e foarte bine pentru ei că accesul suporterilor este interzis la meciul acesta.

- De ce?
- Păi nu mai au aceeaşi presiune asupra lor. Dar fotbalul fără spectatori nu e fotbal. E ca şi cum ar fi antrenament. Viaţa de fotbalist e cînd ai stadionul plin şi-ţi tremură şortul pe tine. Eu aş fi vrut cu spectatori la Budapesta!

"Mă descurc ca fundaş dreapta"

- Nu e mai bine aşa, fără? Mă gîndesc la miza meciului pentru noi.
- Nu e. Sau aşa cred eu. Pe mine, unul, mă stimulează ostilitatea spectatorilor, atunci cînd joc în deplasare.

- Ai putea juca iar fundaş dreapta.
- Trebuie să vorbiţi cu nea Piţi! Eu mă bag şi-n poartă dacă e nevoie. Dar n-am şanse acolo. Am jucat şi la West Brom fundaş dreapta cînd se accidentau doi colegi. Mă descurc, cît de cît, pe acest post.

- Mai are România nevoie de Mutu?
- Eu zic că mai are. Ne trebuie şi experienţa lui. Nu poţi să schimbi dintr-o dată echipa naţională. Trebuie ca noi, cei mai cu experienţă, să-i învăţăm pe tineri.

- Apoi urmează Olanda.
- Să învingem noi în Ungaria, să fim sănătoşi, apoi vom vedea. Nu vorbesc acum de Amsterdam, baraj, Mondiale.

- Cum ar fi să joci la Campionatul Mondial?
- Fantastic. M-aş simţi împlinit.

"Merg zîmbind la antrenament, mă întorc zîmbind"

- Cum îţi este în Anglia? N-a mai apărut nimic rău de tine, te-ai cuminţit de tot.
- E vorba şi de invidie. Rău, bun, cum am fost, am ajuns să joc în Anglia. Ce să fac mai mult? Aşa sîntem noi, românii, ne plac scandalurile. Lucrurile pozitive nu se văd, ci doar necazurile.

- Mircea Rednic spunea luna trecută că te nominalizează printre jucătorii-problemă cu care a lucrat în carieră.
- Păi, poate-mi acordă şi un premiu, dacă tot m-a nominalizat.

- Cum s-a schimbat viaţa ta de cînd eşti în Anglia?
- Din toate punctele de vedere. În bine! Şi mă bucură, viaţa din Anglia m-a liniştit de tot. Familia e cu mine, înseamnă enorm. Nu deranjezi pe nimeni, nu te deranjează nimeni! Te duci cu zîmbetul pe buze la antrenament, te întorci zîmbind. Soţia mă ajută psihic, fetiţa mă împlineşte, chiar dacă nu mă prea pricep la schimbat scutece. Am reuşit să fiu mai stabil în carieră, să stau mai mulţi ani la o echipă. Chiar am vorbit cu oameni de aici să prelungim contractul din vară.

- Cît ai vrea să mai joci la WBA?
- Pînă îmi închei cariera de fotbalist.

- Şi pînă la ce vîrstă vrei să joci?
- Am 29 de ani, sper să mai prind un deceniu. Acum se joacă şi pînă la 38-40 de ani, dacă mă vor ţine picioarele, o să încerc să fiu pe teren pînă îmi ies firele albe de păr.

Putea fi rivalul lui Ronaldo şi Ibra
Tatăl lui Gabi, Iosif Tamaş, a fost campion la biatlon şi fost şef al Poliţiei din Poiana Braşov, iar actualul fotbalist a mai încercat şi alte sporturi, în copilărie. "Am încercat înot, tenis, karate, pînă la fotbal. Dar mi-a plăcut prea mult mingea. Prima dată am început ca atacant, apoi mijlocaş la închidere. Dacă rămîneam în atac mă băteam cu Ronaldo şi cu Ibrahimovici la titlul de atacantul anului", a comentat braşoveanul, amuzîndu-se.

"L-am propus pe Torje la WBA dar s-a transferat la Udinese. Mi-aş dori mulţi jucători români în Anglia, le-ar schimba viaţa total. De exemplu, sînt cîţiva internaţionali de la Steaua care-ar face faţă aici" (Gabriel Tamaş, fundaş West Bromwich)

"Dacă n-aş mai putea continua în Anglia, aş mai vrea să evoluez în Germania sau în Italia. În Premier League, ca atacanţi, cele mai tari dueluri le-am avut cu Caroll, Drogba, Van Persie şi Rooney" (Gabriel Tamaş, fundaş West Bromwich)

10 meciuri a jucat Tamaş în acest sezon pentru WBA, bifînd 551 de minute doar în Premier League

3 goluri în 61 de selecţii la "naţională" a reuşit Tamaş

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
adimutu14
adimutu14  •  19 Martie 2013, 16:56

Bun fotbalist dar nu imi place caracterul lui deloc... Are dreptate, va fi un meci greu dar totusi suntem peste ei ca lotul de jucatorii si suntem obligatii sa ii batem!

thumbzilla
thumbzilla  •  18 Martie 2013, 10:15
Postat de tigruzzu pe 18 Martie 2013, 07:10

S-a pensionat Bănel Nicoliță! Dar poate îl cheamă Pițurcă, că e stelist. Ultima oară a jucat un meci, pe 21 septembrie 2012, la Montpellier, când fundașul dreapta se accidentase ușor. A rezistat tot meciul în teren. Pe 18 august mai jucase 60 de minute la Toulouse. Atât. În acest sezon suporterii nu l-au văzut pe teren la Saint Etienne. Marea vedetă a 5telei era, de fapt, o non-valoare. Sau s-o fi apucat de furat din vestiar de nu-l folosesc ăștia?

banel nu joaca pt ca a fost accidentat,si si-a iesit din forma.ai uitat cand a ajuns la st etienne,ca se vorbea de un transfer la marseille?mancati rahat pe banda rulanta,si nu va saturati niciodata.si sa-ti mai spun ceva.daca banel juca in julesti,faceati din el idolul vostru,la ce puscarii de fotbalisti ati avut si aveti in tiganie.

thumbzilla
thumbzilla  •  18 Martie 2013, 10:11

va fi lali acolo.dupa lungi cautari si-a gasit un post de maturator pe Ferenc Puskás Stadium::))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează