FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

EXCLUSIV: Trei informații de ultimă oră despre noul candidat la șefia FRF » Rezistă Burleanu?

foto: Cristi Preda, GSP
foto: Cristi Preda, GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 februarie 2018 11:22

Lupta pentru șefia FRF se anunță a fi explozivă, pentru că actualul președinte, Răzvan Burleanu, va avea un contracandidat de calibru: Ionuț Lupescu.

Vor urma 6 săptămâni de campanie intensă, cu multe deplasări în teritoriu, în încercarea lui Lupescu de a recâștiga electoratul care deja i-a promis susținere lui Burleanu.

Dar de unde are Lupescu buget de campanie? Și cine l-a convins să candideze? Iată câteva informații de ultim moment oferite de sursele GSP.ro:

 

  1. Planurile de campanie s-au făcut la sediul firmei SEG, cea care s-a ocupat de marketingul Federației în mandatul lui Mircea Sandu. Lupescu este în relații excelente cu Kiki Iancu, șeful SEG, care speră să recâștige contractele bănoase cu FRF după ce Kaiserul va fi devenit președinte. Iancu s-a ocupat personal de strângerea unui buget de campanie, din donații ale unor amici mai mult sau mai puțini interesați ai lui Lupescu și ai SEG-ului.
  2. Decisivă în decizia lui Lupescu de a candida a fost soția sa. Nu întâmplător anunțul oficial al candidaturii a apărut chiar pe Facebook-ul ei, însoțit de un comentariu entuziasmat: “Eu îl susțin și sunt foarte mândră”. De ce a insistat Flori Lupescu pentru revenirea în țară? Apropiații lor spun că ea n-ar fi tocmai fericită cu viața din Elveția și, desi și-a deschis o afacere acolo, l-a presat pe Lupescu să se întoarcă în România.
  3. “De ce ar renunța Lupescu la un jobul său de la UEFA, unde are o poziție bună și e bine plătit?”, s-au tot întrebat oamenii din fotbal. Se pare totuși că Lupescu era într-o poziție oarecum plafonată la UEFA, fără perspective de creștere consistentă în viitorul apropiat, profesional și ca statut. Iar veniturile sale de la UEFA, vlăguite de impozitarea drastică din Elveția, ar putea fi lejer acoperite din poziția de președinte FRF. În plus, dacă va prinde un mandat la Federație, el ar vrea să reintre în structurile UEFA ca membru al Comitetului Executiv, funcție pe care a ocupat-o o vreme și Mircea Sandu.

Despre Ionuț Lupescu

  • A început fotbalul în Austria, acolo unde a locuit câțiva ani în copilărie alături de tatăl său, pentru că fostul mare internațional român Culae Lupescu a jucat la Admira Wacker pe final de carieră
  • Întors în țară, Lupescu și-a făcut junioratul la Dinamo și la 17 ani a fost promovat de Lucescu în echipa mare, jucând pentru roș-albi în DreamTeam-ul din finalul anilor ’80. Palmares: 3 titluri, 3 cupe
  • În 1990 s-a transferat în Germania si a evoluat vreme de 8 ani în Bundesliga (6 la Bayer Leverkusen și 2 la Borussia Monchengladbach)
  • A jucat cu naționala la două Mondiale (CM ’90 și CM ’94) și două Europene (CE ’96 și CE 2000)
  • Pe final de carieră s-a întors la Dinamo. A mai jucat apoi la Bursaspor și Al Hilal înainte de a abandona fotbalul
  • A încercat pentru scurtă vreme să antreneze. Aventuri scurte și lipsite de succes la FCM Bacău și FC Brașov.
  • A renunțat definitiv la antrenorat și a intrat în administrație. Mai întâi la Sindicatul Jucătorilor, ca puternic contestatar al lui Mircea Sandu
  • S-a împăcat apoi cu Nașu’ și i-a devenit aliat, primind la schimb funcția de director general în FRF
  • A lucrat 6 ani în Federație, făcând echipă cu Florin Prunea. S-a ocupat o vreme și de arbitraj, chiar în perioada care a provocat scandaluri penale, vezi condamnările ulterioare din Dosarul Penescu
  • Din 2011 lucrează la UEFA, în Comisia Tehnică al cărei director a fost în ultima perioadă
  • Anul acesta, Ionuț Lupescu împlinește 50 de ani

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  12 Februarie 2018, 11:42

Uraaaa! Uraaaa! Aplauze puternice! Se scandeaza minute in sir ,,Kaiserul si cu Flori readuce glorilii" :))) Altul care sufera pentru fotbalul romanesc! A suferit la greu si cand era pe mana cu nea Sandu groparu', cu care au nenorocit tot ce-au atins cei doi. Nu-l sustin pe Burleanu, care e clar ca e depasit de situatie, dar tot roiul asta de fosti fotbalisti, interlopi, prieteni cu impresarii dubiosi, parnaiasi, oameni de afaceri, etc, nu au decat un interes: sa le fie lor bine! De aia pleaca Lupescu din Elvetia, ca acolo e mai greu sa faci chiar ce vrea *** ta! Nu mai zic de taxe. Imi dau lacrimile cand vad cum se bat in piept de focul fotbalului romanesc indivizi lesinati dupa ciolan. De fiecare data cand unul din ei ajunge sus, uita si seria de la buletin. Federatia se umple de neamurile lor si se da dezlegare la chiolhanuri, calatorii cu tot neamul lor pe banii federatiei, bilete la meciuri furate suporterilor adevarati si date la tot felul de umflati si la *** lor, care nu stiu cine cu cine joaca si de ce, sedinte udate din plin cu spritzane si jucatori resapati adusi la nationala pentru ca asa vrea o Prodanca, un Giovanni, etc samd. Nu e vorba aici de a fi impotriva a tot ceea ce se incearca bun in fotbalul nostru dar aud mereu aceeasi gargara de vreo 25 de ani si e clar ca la fel va fi si acum. Tot ce vine din sistem e din start pus pe jaf! Si tot ce nu face parte din sistem nu va avea in veci sanse sa schimbe vreodata ceva. La fel ca si-n politica.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

merace
merace  •  11 Februarie 2018, 19:55

cum adica "Rezista Burleanu?!" Alegerile FRF sunt despre tot fotbalul românesc, nu despre un om! Presa sportiva pare sa se mire ca exista si alti candidati, ca si cum la ea democratia e un joc de clici sportive, in frunte cu clica lui Burleanu! Unde naiba e atitudinea de campanie electorala unde trebuie sa castige cel mai bun proiect votat de oamenii cu cea mai sincera vointa din fotbal! :D Sau e vorba tot de complicitati la ilegalitati, ca pe vremea lui Gigi si Meme si Mircea Sandu?! :D hahaha

bill
bill  •  11 Februarie 2018, 18:02
Postat de dandumitru66 pe 11 Februarie 2018, 16:15

Nu vă mai puneți întrebări dubioase .Lupescu a condus FRF 2 ani cât timp MS era la operație și in convalescenta in Franța .In acea perioada s-au reușit multe lucruri bune .Comportamentul sau cu oamenii a fost unul excelent.Cat despre bani de campanie nu cred ca trebuie sa va puneți-i atâtea întrebări .El,va avea nevoie doar de bani de benzina sa meargă prin țara .In fiecare județ va organiza cineva întâlniri cu el ,acel cineva nu i va cere niciodată sa plătească o masa .La fel voi proceda și eu .Am convingerea ca va câștiga cu la fel de mult cred ca va aduce un suflu nou fotbalului romanes.Ceea ce e mai urat ,din păcate tipic românesc este acest gen de atacuri la adresa unei valori inestimabile a unui sportiv de excepție .La fel ați făcut și cu Hagi și mai nou cu S. Halep.Chiar puteți crede ca Lupescu pleacă de la UEFA sa vina sa La FRF pentru bani?Eu sunt convins ca nu .Ca om de fotbal cum ma consider cred ca Ionut lupescu este in acest moment omul potrivit sa facă cea mai buna echipa de administrație a FRF .Mi-as dori sa-i fie alături Marcel Pușcaș și Cristi BALAJ .Competenta lor va duce la redresarea fotbalului .Sustin cu tărie toate aceste lucruri .Burleanu trebuie sa înțeleagă ca nu-i făcut pentru fotbal ,el poate face cariera politica pentru ca la asta se pricepe ,pentru asta s-a pregătit .Fotbalul trebuie condus de fotbaliști .

Tipic romanesc. Oameni care nu pot intelege ca, oricat de bine ar fi in Elvetia, nu-i usor sa traiesti ani la randul printre straini. Nimic nu se compara cu privilegiul de a face ce iti place la tine acasa! Cred ca Ionut Lupescu e omul potrivit sa schimbe fata fotbalului romanesc!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează