FOTBAL  »  NATIONALA  »  NEREGULI

EXCLUSIV Un oficial al campioanei a semnat informații false, pentru a-l ajuta pe Miriuță » Cum a decurs afacerea

Miriuță a evoluat pentru naționala maghiară, dar nici măcar o secundă la loturile României
Miriuță a evoluat pentru naționala maghiară, dar nici măcar o secundă la loturile României

Articol de - Publicat vineri, 29 septembrie 2017 15:28

În '93, Bivolaru, ex-secretar general adjunct FRF, semna un document cu informații mincinoase despre cariera lui Miriuță la naționalele României. Actul era menit să-l ajute pe actualul antrenor dinamovist să se transfere de la Gyor la Bourges.

Noul antrenor al lui Dinamo, Vasile Miriuță, a trăit o poveste stranie ca jucător atunci când, în 1993, a trecut de la Gyor la Bourges, în liga secundă franceză. Azi în vârstă de 79 de ani, impresarul maghiar Gyorgy Bognar a realizat tranzacția la acel moment. Era un apropiat al fotbalului românesc: reușise inclusiv transferurile lui Boloni la Racing Jet Bruxelles (decembrie '87) ori Pițurcă și Stoica la Lens (iulie '89).

Aranjament cu FRF

"Am aranjat cu federația română să-mi elibereze un document special, care să ne ajute la finalizarea tranzacției cu Miriuță. El a zis însă apoi în presa maghiară că nu m-am ocupat niciodată de transferul lui, deși l-am dus la Bourges, unde antrenor era prietenul meu, Alain Michel. Neserios și bizar acest Miriuță!", spune Bognar, stabilit în anii '70 la Bruxelles.

Și scoate din arhiva personală un act cu antetul FRF, întocmit în limba franceză și semnat de Cristian Bivolaru, care era secretar general adjunct. Data: 28 iunie 1993.

"N-am jucat niciodată pentru România"

Sub titlul "Atestare", textul sună astfel: "Federația Română de Fotbal atestă prin prezenta faptul că jucătorul Vasile Miriuță, născut pe 19.09.1968, ultimul club FC Gloria Bistrița, a fost selecționat în numeroase ocazii la echipele naționale ale României".

Numai că toate statisticile posibile și imposibile arată că, de fapt, Miriuță n-a fost niciodată printre "tricolori", indiferent de nivel! Fost responsabil al sectorului juvenil în FRF încă din 1981, Dan Ionescu certifică: "E sigur că n-a jucat niciodată la loturi. Mi-aș fi amintit". Finalmente, însuși Miriuță confirmă: "N-am evoluat niciun minut pentru România".

"Am vrut să-l ajut un pic"

Explicația informațiilor false o oferă însă involuntar chiar Cristian Bivolaru, actualul director general al Viitorului: "Poate am vrut să-l ajut un pic pe Miriuță! Nu-mi mai amintesc astfel de detalii. Au trecut atâția ani, am semnat atâtea documente! Dar e adevărat că l-am cunoscut pe impresarul Gyorgy Bognar".

Miriuță e și el surprins de această poveste: "Aud prima dată de așa ceva. Nu cunosc amănuntele. Eu eram deja la Gyor în '93, de acolo am plecat în Franța".

20.000 $ pentru Bistrița

Un alt document oferit de Bognar indică un circuit financiar diferit. E un contract de transfer semnat la București pe 23 iunie 1993. Părți: Gloria Bistrița și Bourges!
Miriuță evoluase pentru trupa lui Pădureanu în sezonul 1991-1992, s-a mutat apoi la Gyor (1992-1993) și abia apoi a ajuns în divizia a doua franceză.

Clubul din Hexagon se angaja însă să achite ardelenilor suma de 20.000 de dolari pentru achiziția definitivă a lui Miriuță. Prin urmare, vânzarea la Bourges ar fi făcut-o Bistrița, nu Gyor! 


Acesta e documentul care-l face pe Miriuță "tricolor" doar pe hârtie

27 de meciuri a jucat Miriuță la Bourges: a marcat 3 goluri în sezonul 1993-1994

21 e locul pe care a terminat Bourges campionatul '93-'94, cu Miriuță în echipă: a retrogradat în L3

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
lapusneanul
lapusneanul  •  29 Septembrie 2017, 18:45

jurnalistule, titlul corect era....un oficial frf, acum aflat in conducerea campioanei bla, bla bla.....nu prea stiti voi din astea....nici nu-i de mirare cand scrieti ca un jucator a trimis un sut cu ....capul :)

nebraska
nebraska  •  29 Septembrie 2017, 18:39
Postat de Neculaescu Mircea pe 29 Septembrie 2017, 16:47

dinamo trebuie sa se duca in liga a 2-a!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

indolentu
indolentu  •  29 Septembrie 2017, 17:22
Postat de Neculaescu Mircea pe 29 Septembrie 2017, 16:47

dinamo trebuie sa se duca in liga a 2-a!

iar folosesti ba calculatoarele politehnicii?mihnea ce zice daca ar afla?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează