FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Executat de FIFA? » Piţurcă out de pe banca ”tricolorilor”: mesajul pe care FIFA l-ar fi transmis FRF UPDATE / Sandu răspunde

Piţurcă are ca obiectiv principal calificarea la Euro 2016
Piţurcă are ca obiectiv principal calificarea la Euro 2016

Articol de , - Publicat miercuri, 26 iunie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 26 iunie 2013 15:04

UPDATE / Mircea Sandu se apără şi susţine că FRF trebuie doar să ofere informaţii despre Piţurcă: "Este o scrisoare de la FIFA unde aceştia cer informaţii despre situaţia lui Piţurcă. Le-am răspuns, nu este vorba despre o suspendare a lui Piţurcă. Este o greşeală a lui, dar nu o greşeală voită. Doar a semnat o hîrtie pentru un precontract, nu era nici data acolo", a spus Sandu la Dolcesport.

**************

Informaţia a apărut ieri dinspre surse apropiate federaţiei. Şefii de la Casa Fotbalului tac în legătură cu documentul care ar fi sosit dinspre Zurich. FRF evită să confirme sau să infirme situaţia.

Veşti tulburi pentru echipa naţională pe axa FIFA - FRF - Piţurcă: federaţia ar fi primit ieri o comunicare alarmantă de la forul internaţional, care anunţa Bucureştiul că selecţionerul nu va avea dreptul să stea pe banca "tricolorilor" la partidele din finalul campaniei de calificare la CM 2014! E vorba despre efectul condamnării primite de antrenorul reprezentativei în dosarul Valiza: un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului.

"Documentul a produs agitaţie la federaţie, de unde vor încerca să întîrzie cît mai mult comunicarea publică a deciziei", s-au limitat să puncteze sursele GSP. Preşedintele federaţiei, Mircea Sandu, a fost imposibil de contactat pentru a comenta informaţiile venite, deocamdată, pe căi neoficiale.

"Recomandare pentru rediscutarea contractului"
Piţurcă ar ajunge în situaţia de a coordona din tribună echipa naţională la ultimele patru jocuri din preliminarii: Ungaria (6 septembrie), Turcia (10 septembrie), Andorra (11 octombrie), Estonia (15 octombrie).

Plus la eventualul baraj, programat pe 15 şi 19 noiembrie. Formula pentru finalul calificărilor ar fi aceea cu Eugen Neagoe conducînd banca tehnică de la nivelul terenului, iar Piţurcă responsabil cu deciziile comunicate din tribună.

În plus, potrivit surselor GSP, FIFA ar fi recomandat FRF să rediscute termenii contractului cu Piţurcă. Adică ar fi o sugestie directă la o reziliere sau o sancţiune internă la adresa selecţionerului după episodul din dosarul Valiza.

Ar invoca "apărarea Hiddink"
Apropiaţi ai selecţionerului spun că, dacă va ajunge la atacarea unei decizii FIFA, Piţurcă va invoca în apărarea sa şi situaţia lui Guus Hiddink. În februarie 2007, olandezul se afla pe banca "naţionalei" Rusiei.

El a primit în acea perioadă o sentinţă de 6 luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, decizie adoptată de un tribunal din Den Bosch. Forul mondial n-a intervenit în nici un fel împotriva lui Hiddink.

Ce zice Codul de Conduită FIFA
Situaţia în care se află acum Piţurcă ar putea fi încadrată în prevederile regulamentelor disciplinare ale forului mondial. Iată pasaje relevante din Codul de Conduită FIFA, capitolul "Mită şi corupţie":

- "Persoanele vizate de prezentul cod nu trebuie să ofere, să promită, să dea sau să primească orice avantaj financiar sau de altă natură cu scopul de a obţine avantaje necuvenite în interiorul sau în afara FIFA."

- "Nu trebuie să ofere, să promită, să dea sau să accepte orice avantaj pentru executarea sau omiterea unui act legat de activitatea oficială şi efectuat contrar propriilor atribuţii"

- "Persoanele vizate de prezentul cod trebuie să se abţină de la orice activitate sau comportament care ar putea da naştere la apariţia sau suspiciunea de conduită necorespunzătoare"

450.000 de euro e salariul anual al lui Piţurcă la FRF: va încasa bonus de 800.000 de euro în cazul calificării la CM 2014

"Nu ştiu dacă a venit vreo comunicare de la FIFA, dar mie nu mi s-a solicitat să anunţ nimic în mod public, pe site-ul federaţiei" (Dan Bărgăoanu, ofiţer presă FRF)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (102)
danut1971
danut1971  •  27 Iunie 2013, 09:43

ce ma bucur poate asa scapam odata de barbugiu si afemeiat

ghita49
ghita49  •  27 Iunie 2013, 00:49
Postat de alexiss79 pe 26 Iunie 2013, 18:40

cam asa ceva.....

adevar graiesti bre alexis 79! dar explicatia e simpla, in tara asta unde totul merge prost sau f.prost, de ce ar merge fotbalul bine

dtdr
dtdr  •  26 Iunie 2013, 20:14
Postat de picrobv pe 26 Iunie 2013, 01:58

lista de antrenori de la federeatie piturca multescu prunea piturca balint lucescu jr piturca ganea lupescu (pt cei ce nu au licenta sau nu sunt antrenori inca vor devenii peste noapte la pitesti se dau si licente pt antrenori ) la frf nu se stie despre dan petrescu sau petre grigoras iar un eventual antrenor strain le-ar amesteca un pic pasentele

Cine-i prunea si pe cine a antrenat. Nu de scandalagii este nevoie la nationala !

Vezi toate comentariile (102)
Comentează