FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GRECIA, AZI, 21:45, GSP.RO, TVR1

Fără fani cu Finlanda? România poate primi o sancțiune dură după incidentele de la Budapesta

Articol de - Publicat luni, 07 septembrie 2015 00:00

Antecedentele înlănțuite pe durata preliminariilor pentru Euro 2016 riscă să-i oblige pe ”tricolori” să obțină matematic biletele către turneul final pe un stadion gol.

"Avem cinci capete de acuzare după incidentele provocate de suporteri la Budapesta. Ne așteptăm la o amendă", a punctat președintele FRF, Răzvan Burleanu, la întoarcerea "tricolorilor" din Ungaria.

Punctual, observatorul UEFA, cipriotul George Koumas, a notat în raport detaliile evenimentelor petrecute în sectorul românilor:

  • folosire de materiale pirotehnice;
  • imnul Ungariei fluierat și tratat cu spatele;
  • bătăi între fani;
  • scandări antimaghiare;
  • folosirea unui banner cu mesaj politic.

Comisia de Disciplină a forului continental va lua o decizie pînă la sfîrșitul lui septembrie, dar perspectivele sînt îngrijorătoare. "Nu e exclusă nici o sancțiune de meci cu porțile închise dacă există antecedente recente sau violente", explică surse de la UEFA.

Ar însemna ca "tricolorii" să joace fără spectatori partida cu Finlanda din 8 octombrie, cînd am putea obține matematic biletele pentru Euro! Adică o calificare în surdină! FRF se așteaptă însă doar la o sancțiune financiară consistentă.

Trei precedente periculoase

România are însă în spate un lanț recidivist periculos în ultimul an, cu o pedeapsă UEFA activă chiar la partida din această seară!

Exemplele sînt proaspete în memorie:

  1. După prima partidă de pe teren propriu din actuala campanie, 1-1 acasă cu Ungaria (octombrie 2014), FRF a fost sancționată cu 32.000 de euro și un sector fără spectatori la jocul cu Irlanda de Nord (noiembrie 2014). Motive: incidente între suporteri, aprinderea și aruncarea de torțe și petarde, folosirea de lasere, conduită inadecvată a echipei (5 cartonașe galbene);
  2. La meciul cu Feroe, 1-0 la Ploiești (martie 2015), s-au produs din nou evenimente neplăcute: comportament rasist al fanilor, torțe și petarde aruncate spre teren. Efectul se produce chiar în această seară, cu Grecia: închiderea a 5.000 de locuri în stadion! A existat și o amendă de 10.000 de euro;
  3. la partida din deplasare cu Irlanda de Nord, 0-0 (iunie 2015), fanii au produs iar dezordine: utilizarea de materiale pirotehnice și obiecte aruncate spre teren. FRF a scăpat atunci doar cu o amendă de 17.000 de euro.

1.100de suporteri români au fost prezenți în sectorul dedicat oaspeților la partida disputată vineri la Budapesta, unde fanii Stelei și cei ai lui Dinamo au produs haos

România - Grecia

Azi / ora 21:45 / TVR 1

România
Aşezare: 4-2-3-1
12. Tătăruşanu - 2. Papp, 6. Chiricheş, 21. Dr. Grigore, 3. Raț - 8. Pintilii, 5. Hoban - 22. Ad. Popa, 17. L. Sînmărtean,  11. Torje - 13. Keșeru
Antrenor: Anghel Iordănescu
Rezerve: Pantilimon, Lung jr., Măţel, Moţi, St. Filip, Bumba, Maxim, Fl. Andone, Alibec, D. Goian, Budescu, Prepeliță
Absenți: Chipciu (suspendat)
Stadion: Arena Națională

Grecia
Aşezare: 4-3-3
1. Karnezis - 11. Vyntra, 19. Papastathopoulos, 14. Papadopoulos, 20. Holebas -  6. Tziolis, 22. Samaris, 10. Fortounis - 18. Fetfatzidis, 9. Mitrouglou, 16. Karelis
Antrenor: Kostas Tsanas
Rezerve:  Kapino, Giannoulis, Manolas, Moras, Fountas, Kone, Vellidis, Kitsiou, Tachtsidis, Aravidis,  Platellas
Absenţi: Torosidis (accidentat)

Arbitru: A. Kulbakov. Asistenți: V. Malyutin, O. Maslyanko (toți Belarus)
Bilete: 40 lei - peluze, 60-160 lei - tribune,  600-800 lei -VIP

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
adicn
adicn  •  07 Septembrie 2015, 11:05

Greu să înțelegi ce înseamnă să treci peste rivalități, să scoți capul din ***-ul ăla în care te târăști, și să susții echipa națională!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibman
sibman  •  07 Septembrie 2015, 10:24

Ce hazliu era chelul ala din mijloc. Cu mana dreapta se tinea de balustrada si cu cea stanga dadea, in orb, spre cel de langa el.

vladutz13
vladutz13  •  07 Septembrie 2015, 09:35

Eh, m-am saturat de nebunii astia, am prieteni care nu merg diseara la meci din cauza batailor dintre galerii din campania anterioara. Sa se evalueze incasarile pentru meciul cu Finlanda, sa zicem 30.000 de oameni si sa se duca frumos in civil sa recupereze banii de la stelistii si dinamovistii care s-au batut... aia vreo 100. Nu se poate asa, federatia si zeci de mii de suporteri sufera si astia nu patesc nimic.... de ce nu sunt identificati si interzisi toti pe stadioanele din Romania??? TOTI!!! Burleanu e degeaba acolo la FRF, nu a facut nimic...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează