FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Florescu revine la naţională: "Piţurcă le-a dat peste nas contestatarilor mei"

Florescu are 9 selecţii şi un gol marcat la
Florescu are 9 selecţii şi un gol marcat la "naţională", pentru care a debutat pe 3 martie 2010, în amicalul cu Israel, 0-2, disputat la Timişoara

Articol de - Publicat miercuri, 16 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 16 mai 2012 10:48

Selecţionerul l-a convocat pe închizătorul lui Arsenal Kiev pentru amicalele cu Elveţia (30 mai) şi Austria (5 iunie), deoarece e unul dintre puţinii stranieri titulari şi a contribuit la calificarea echipei sale în Europa League.

Hulit şi contestat în mandatul lui Răzvan Lucescu, George Florescu, 28 de ani, pe 21 mai, explică dezinvolt de ce crede că merită să facă parte din lotul reprezentativ: "Cîţi mijlocaşi centrali avem în străinătate care joacă meci de meci? De fapt, sînt foarte puţini fotbalişti români care mai joacă titulari prin Europa. E îngrijorător! Eu, în cei 8 ani de cînd evoluez în Europa, peste tot pe unde am fost am jucat numai titular". Mijlocaşul lui Arsenal Kiev este la prima selecţie în "era Piţurcă".

- George, te mai aşteptai să fi chemat la "naţională"?
- Sincer, m-am gîndit tot timpul, iar speranţele mi-au crescut după ce a fost Neagoe să mă vadă jucînd luna trecută. Am aşteptat cu mare nerăbdare să revin la lot. Sînt conştient că am dat acolo tot ce-am putut, chiar dacă n-am fost cel mai strălucit, însă n-am fost nici o dată, nici măcar o singură dată, cel mai slab de pe teren.

- Te-ai gîndit vreodată să renunţi la "naţională" din cauza criticilor dure care ţi-au fost aduse în mandatul lui Răzvan?
- Nu, nici nu se pune problema. Nu mă las indus în eroare de anumite critici care, probabil, aşa a trebuit să fie, mai mult sau mai puţin comandate de către anumite persoane. Iar dacă m-a chemat domnul Piţurcă, să ştii că, într-un fel, nu eu o să dau peste nas cuiva, ci dînsul o să le dea peste nas tuturor celor care m-au contestat. Eu nu trebuie să dovedesc nimănui nimic. Eu sînt convocat doar să-mi fac treaba cît pot de bine.

"Am cam mulţi «tătici»"

- A contat şi faptul că joci titular meci de meci?
- Sincer să fiu, în cei 8 ani de cînd evoluez în străinătate, peste tot pe unde am fost am jucat numai titular. Cîţi mijlocaşi centrali avem în Europa care joacă meci de meci? De fapt, sînt foarte puţini fotbalişti români titulari pe «afară». E îngrijorător! Chiar şi la "naţională" am nouă meciuri titular şi doar o dată am fost schimbat în minutul 87.

- Pentru asta a cam fost criticat şi Răzvan Lucescu.
- Orice s-ar zice, dacă Răzvan Lucescu era considerat "tatăl" meu şi aşa mai departe, înseamnă că toţi ceilalţi antrenori cu care am lucrat şi m-au folosit titular sînt "tăticii" mei. Am avut cam mulţi "tătici" la viaţa mea, nu? Ar trebui să-i pun nişte întrebări mamei mele (rîde cu poftă). Îmi fac treaba cît pot de bine oriunde aş fi. În Ucraina am fost de cinci ori ales în echipa etapei.

"Mai vreau o şansă"

- N-or fi toţi atît de pretenţioşi ca noi, românii?
- Am mai zis-o, şi iar s-au enervat unii prin România, cred că cei din Ucraina sînt mult mai slab pregătiţi la fotbal decît specialiştii noştri, dacă mă apreciază. Serios însă, ucrainenii chiar s-au mirat de toate prostiile care s-au scris despre mine în ţară. M-a întrebat şi pe aici o grămadă de lume «Băi, de ce aşa?, de ce aşa?, de ce aşa?». «D-aia, că aşa au vrut unii să fie!», le-am zis. În fine!

- Te gîndeşti la Campionatul Mondial 2014 ca la ultima ta şansă de mai prinde un turneu final sau iei în calcul şi Euro 2016?
- Sper să fructific şansa care mi se dă, să demonstrez de ce sînt apreciat în Ucraina şi că nu degeaba mă băga Răzvan Lucescu meci de meci.

Fără Mutu. Lobonţ, după doi ani
Victor Piţurcă a convocat 10 stranierii pentru amicalele cu Elveţia (30 mai, Lucerna, ora 21:15) şi Austria (5 iunie, Innsbruck, ora 21:30). Printre aceştia nu se regăseşte Adrian Mutu (Cesena), accidentat. Cei 10 sînt: B. Lobonţ (AS Roma/34 de ani), revenit după doi ani, D. Goian (Glasgow Rangers/31), Raţ (Şahtior/31), Nicoliţă (St. Etienne/27), Torje (Udinese/22), Cociş (FC Rostov/29), Florescu (Arsenal Kiev/28), C. Lazăr (PAOK Salonic/31), D. Niculae (Nancy/29), Maziliu (Arsenal Kiev/30). Jucătorii din campionatul intern vor fi anunţaţi după ultima etapă. Reunirea, 25 mai.

"Tot timpul am recunoscut că eu nu sînt nici Hagi, nici Mutu. E clar! Eu sînt mijlocaş defensiv, că mă ajută pregătirea fizică să ajung şi la finalizare e altă treabă. Numărul 10 nu te face mai valoros" (George Florescu, mijlocaş România)

"Aud declaraţi că valoarea Ligii I ar fi crescut foarte mult, însă nu se vede «afară». Rezultate internaţionale nu sînt, tot mai puţini jucători se transferă, iar cei care pleacă sînt mai mult rezerve" (George Florescu, mijlocaş România)

"N-avem prea mulţi mijlocaşi centrali, aşa cum îmi doresc, iar Florescu e unul dintre puţinii stranieri care evoluează titular. Secundul meu, Eugen Neagoe, a fost luna trecută să-l vadă la un meci" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

5 mijlocaşi centrali a folosit Piţurcă de la începutul mandatului: G. Mureşan (CFR Cluj), Bourceanu (Steaua), C. Lazăr (PAOK), Pintilii (Pandurii Tg. Jiu) şi I. Neagu (Oţelul)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (32)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  21 Mai 2012, 19:16

Ba, ametitule, pe tine te tin normele UE in echipa! Este obligatoriu ca fiecare echipa participanta la preliminariile CE sa aiba cel putin un reprezentant al sexului opus in lot!

robert.fan.stinta
robert.fan.stinta  •  18 Mai 2012, 16:15

pai de contestat o sa fi in continuare,insa piturca de cind a distrus craiova,a inceput sa o ia pe aratura.ppina la tine il aveam pe cocis,alt jucator valoros,insa daca tu crezi ca esti capabil sa faci fata la mijloc,bravo tie,insa nu uita ca in deplasare nu mai sunt mitici sa impuna restricti,asacaciocu mic,pt ca asa va este valoarea!!

redsef2005
redsef2005  •  17 Mai 2012, 09:42
Postat de ronaldo666 pe 16 Mai 2012, 15:00

iar daca bateam armenia la final am fi avut destule puncte sa iesim din preliminariile pt mondialul german o sa ne mandrim cu ratarile astea lu turneie finale k in viitor o sa ne batem cu luxembrug si san marino

Stai liniştit, că Cehia am bătut-o când nu mai conta! Dacă meciul ar fi avut o miză ne călcau cehii în picioare, ei aveau echipă cu Nedved, Poborski, Rosicki, Koller ş.a.m.d., noi cu Şoavă şi Flavius Moldovan...

Vezi toate comentariile (32)
Comentează