FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NATIONALA

INTERVIU EXCLUSIV Florin Prunea, atac virulent la adresa FRF: „Sunt vai de zilele lor, de mama lor! Se bat între ei, se ceartă pe diurne”

Articol de - Publicat luni, 02 august 2021 21:12 / Actualizat luni, 02 august 2021 21:27

Echipa națională a României s-a calificat după 56 de ani la o nouă ediție a Jocurilor Olimpice, dar prestația „tricolorilor” a fost una dezamăgitoare, sub așteptări. Chiar dacă au obținut 4 puncte, „naționala” lui Rădoi n-a marcat niciun gol, câștigând cu Honduras, după un autogol.

Florin Prunea, fost internațional, dar și angajat al Federației Române de Fotbal, în mandatul lui Mircea Sandu, unul dintre cei mai aprigi contestatari ai guvernării Burleanu, a lansat un atac virulent împotriva conducerii Federației, după participarea României la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

„Noi timpul suntem cei mai buni, dar ne bat toți”

- Domnule Prunea, cum comentați prestația echipei naționale de la Jocurile Olimpice?

- Nu prestația e de vină, ci modul în care am fost organizați înainte pentru această acțiune, dar și pe parcursul acestei acțiuni.

- V-ați uitat la cele trei meciuri?

- Nu prea m-am uitat, doar ultimul meci. Oricum e o competiție care nu interesează pe foarte multă lume. 

Fotbalul la Jocurile Olimpice este singurul sport unde nu participă cei mai buni sportivi din lume
Florin Prunea, fost internațional

- Am plecat la Tokyo că putem să ne întoarcem cu medalie și...

- Stați! Noi tot timpul plecăm cu ideea asta pentru ca trebuie să ne spălăm cumva după. Să ne justificăm insuccesele. Noi timpul suntem cei mai buni, dar, din păcate, ne bat toți. Și locul 122, cât este Noua Zeelandă.

„Noua Zeelandă și cu Honduras au mâncat numai homari, fructe de mare”

- Ați văzut că s-au plâns de condițiile de acolo.

- Asta a fost bună cu cazarea, cu mâncarea și cu somnul. Că cică Noua Zeelandă și cu Honduras au mâncat numai homari, fructe de mare, au dormit la Hilton și ne-au bătut rău, n-am avut un șut pe spațiul porții.

- Scuzele astea...

- Și aia cu fusul orar a fost tare de tot. Noi am plecat în Brazilia să jucăm un meci amical, ei erau cu prima echipă, noi cu a doua. Înainte de meci l-au întrebat pe Florin Halagian, Dumnezeu să-l ierte, pe aeroport: „Domn profesor, dar nu vă e frică de fusul orar?”. „Armeanul” știți ce ne-a zis? „Bă, fiți ai dracu', e noapte, dormim, e zi, jucăm, ce mă luați pe mine cu fusul orar, băi, frate!?”. Ăștia acum cu fusul orar, cu fusul morar, dar eu sut curios de altceva.

- Vă rog!

- Sunt curios cum au dormit Burleanu, Bodescu și Vișan. Ei au mâncat tot fasole cu cârnați? Ce dracu' or fi căutat acolo să cheltuie o roabă de bani, când sunt vai de zilele lor și mama lor! E vorba de diurne, se bat între ei, se ceartă între ei pe diurne. Pe zi au diurnele mari. Normal că pleacă pe afară, la toate deplasările, se ceartă între ei. O bătaie pe deplasări, ceva de groază!

„Mulți antrenori i-au refuzat pentru că nu vor să audă de ei”

- Revenind la prestația echipei naționale.

- A fost o prestație foarte slabă, dar era normal. Această acțiune a fost formată din jucători care nu aveau ce căuta acolo. Care nu joacă la echipele de club sau au evoluții foarte slabe la echipele de club. Nu a fost o echipă națională, a fost așa să participăm și noi. Nu a fost o selecție făcută pe valoare.

- Poate vom arăta altfel în preliminariile pentru Mondial.

- Sută la sută! Eu vreau să vă spun un lucru! Federația nu-și permite un antrenor.

- Și d-asta îl păstrăm pe Rădoi, că nu ne permitem?

- În momentul în care s-a dat EURO la București, atunci trebuia pus un antrenor serios, un om care a clădit echipe. Și erau liberi, slavă Domnului.

- Bogdan Stelea spunea că Dan Petrescu trebuia pus de la meciul cu Islanda.

- Sută la sută are dreptate! Mulți antrenori i-au refuzat pentru că nu vor să audă de ei și nu vor să lucreze cu ei. În plus este vorba de o problemă financiară. La câte pierderi are FRF în ultimul timp, nu-și permit un antrenor de valoare, dar să cheltuiască milioane de dolari pe diurne și salariile lor își permit. Dar să aducă un antrenor de valorea nu sunt în stare...

40 de meciuria jucat Florin Prunea pentru echipa națională a României, meciul de debut fiind în 1990, România - San Marino 6-0

Cine e de vină pentru prestația dezamăgitoare a naționalei U23 la Jocurile Olimpice?

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV Descoperire șocantă! La 6 ani de la tragedia din „Colectiv”, Arena Națională nu respectă normele de siguranță la incendiu

Gigi Becali a intrat la TV după miezul nopții și a fost întrebat direct de Ilie Dumitrescu: „Domnilor, e gata! Eu m-am convins”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (6)
intermezzoro
intermezzoro  •  03 August 2021, 14:02

Incerc sa evit sa imi imaginez ce fel de management avem in fotbal . Ganditi-va doar , la faptul ca, Florin Prunea a candidat pentru postul de presedinte al FRF . Nu stiu cate calitati de manager de top are personajul , dar cu siguranta cuvintele folosite sunt mai degaraba de sef de echipa in vreo fabrica falimentara , decat de om vizionar si administrator de o asemenea talie. Mi-e teama insa, inspirandu-ma din experientele dansului ca manager ,ca exercitarea unei asemenea functii , il va coplesi mai tare decat posibila dorinta de grandoare si imagine . Oricum, pana la castingul pentru castigarea unei functii viitoare , se poate pregati citind ...

gigelfacelegea
gigelfacelegea  •  02 August 2021, 22:48

De parca pe vremea lui nu erau pierderi la frf si lumea nu lua bonusuri. Iar asta cu medalia era doar daca veneau jucatorii de la nationala. Cu ce lot am avut sa speri la medalii arata nepricepere.

485809194904413
Costel Tudor  •  02 August 2021, 22:31

Un frustrat !!! Nimeni nu mai dorește sa colaboreze cu el ! De peste tot a plecat sau a fost alungat cu scandal !!! După ce el și gasca lui au fost CIURUIȚI la alegeri , acum nu scapa niciun prilej sa provoace scandal !!! N-ai ce-i face , creierul lui ăla mic , mic de tot ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează