FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - DANEMARCA 0-0

Florin Răducioiu este pesimist în privinţa şanselor de calificare la CM 2018: "Dezastrul e aproape!"

Articol de - Publicat marti, 28 martie 2017 00:00

Fost golgeter al României din anii '90, Florin Răducioiu este complet dezamăgit de jocul echipei naţionale, nu doar cu Danemarca, dar şi în general în această campanie.

Îl consideră pe Daum principalul responsabil: "Nu am nimic cu el, dar tehnicianul răspunde de rezultate şi de modul în care se exprimă echipa". A făcut referiri individuale la unii dintre jucătorii care nu i-au plăcut, dar a vorbit şi despre Benzar, singurul fotbalist român care l-a impresionat în confruntarea cu nordicii. Nu în ultimul rând, îl consideră vinovat de toată această situaţie pe preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

  • Despre joc: "Sunt dezamăgit de jocul de ansamblu, de lipsa unei idei tactice. În prima repriză am avut două ocazii mari, dar partea a doua a fost dezastruoasă. Am scăpat de înfrângere cu mare noroc, pe precipitarea danezilor. Teoretic mai avem şanse, dar practic nu văd cum să le fructificăm în aceste condiţii".

  • Despre Daum: "Este incoerent, ne-a promis că vom aborda jocul ofensiv, la victorie, dar nu s-a văzut dorinţa de a câştiga. Echipa nu are personalitate, a căzut şi fizic total. A schimbat sistemul de joc, deşi nu a avut posibilitatea să-l testeze măcar într-un amical. De fapt, a fost un adevărat dezastru acest sistem, modul în care a pregătit jocul. Nici el nu ştie dacă va continua cu acest sistem. Mi se pare debusolat, nu a imprimat echipei un stil, un mod de joc".

  • Despre şansele de calificare la Mondial: "Culmea e că, prin victoria Poloniei în Muntenegru, teoretic mai avem şanse să prindem locul doi. Dar nu văd cum le-am putea valorifica practic cu acest joc. Vom întâlni iar toate cele trei echipe care sunt peste noi în clasament, dar în deplasare. Sunt sigur că vor mânca iarba, fanii lor vor face atmosferă, orice, numai să ne învingă. Nu cred că vom avea capacitatea psihică să rezistăm în Polonia, în Muntenegru şi în Danemarca. În fotbal totul e imprevizibil, dar, în acest moment, nu văd cum am putea să ajungem la baraj."

  • Despre Keşeru: "A avut două ocazii mari. Ar fi trebuit să fructifice măcar una şi poate jocul s-ar fi schimbat. Foarte bine că el îşi face treaba la club, dar, e adevărat, campionatul bulgar nu este unul de top. Un atacant de rasă, la acest nivel, dădea cel puţin un gol din acele oportunităţi. Avem nevoie de Keşeru cel de la club şi la echipa naţională, dar, din păcate, nu s-a ridicat la înălţimea situaţiei. Vor reveni Stancu şi Andone, dar nu văd ca ei să poată aduce un mare plus."

  • Despre Latovlevici: "Complet ieşit din film, a fost depăşit mai mereu, n-a creat deloc pericol pe banda lui, de unde a trimis doar centrări proaste, total greşite. Pe vremea cînd juca la Steaua, cu Reghe, mi se părea că juca mult mai bine, fizic era mai puternic, crea probleme și în atac. Asta contează mult în economia unui meci. Nu a fost o alegere bună, el este un apărător. Spre deosebire de Benzar, cel care a fost cel mai bun şi cu Danemarca. Un jucător care m-a impresionat şi căruia îi văd un frumos viitor."

  • Despre schimbări: "Au fost total neinspirate, n-au adus un plus ofensiv nici în general, ca echipă, nici la nivel individual. Nu ştiu dacă ar fi trebuit ca odată cu Alibec să fie introdus și Budescu. Era cam puțin timp și schimbările ar fi venit într-o perioadă în care Danemarca era peste noi, nu ne lăsa să ieșim cu mingea la picior din jumătatea noastră. Nu știu dacă ei ar fi reușit să creeze pericol. Oricum, și Alibec, cât a jucat, a fost aproape inexistent."

  • Despre Burleanu: "Nu ştiu dacă şi-a jucat ultima carte electorală cu Daum o dată cu remiza în fața Danemarcei. Mai sunt încă şanse de calificare, chiar dacă mici. Vreau să aștept, să văd pe ce loc vom termina această grupă. Oricum, pariul e aproape pierdut. Dacă se ratează calificarea, clar e un dezastru pe care el l-a început şi tot el trebuie să îl încheie. Această variantă sper să fie sfârşitul preşedinţiei de patru ani a unui om fără pasiune pentru fotbal. Ar fi cireaşa de pe tort, cum se spune. Mai mult, în sens negativ, nu ar fi putut să facă în fotbalul românesc. Acum, oricum, mi se pare că dezastrul e aproape!"

"Olanda nu a stat pe gânduri, l-a demis pe Blind după eşecul din Bulgaria, care e în mare progres. Acum să continue, dar dacă pierde calificarea, Daum trebuie să plece!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează