FOTBAL  »  NATIONALA  »  TURNEU ÎN CIPRU

Forţat de accidentarea lui M. Constantin, Lucescu jr. îl va titulariza cu Ucraina pe debutantul Papp » Ghete noi pentru debut

Articol de , - Publicat duminica, 06 februarie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 05 februarie 2011 21:13

Fundaşul Vasluiului va face pereche cu Maftei la primul meci de la "Cyprus Cup". Băiatul de 21 de ani are darul de a-şi impresiona imediat antrenorii, cum s-a întîmplat şi cu Emil Săndoi, la "tineret", şi cu Leo Grozavu, la FC Botoşani, în L2

Lucescu jr. şi-a schimbat planurile din cauza accidentării lui Marius Constantin, dar şi a faptului că regulamentul nu permite ca un jucător să susţină două meciuri în mai puţin de 48 de ore. Astfel, în locul rapidistului, pe care intenţiona să-l titularizeze contra Ucrainei, va apela, marţi, la serviciile lui Paul Papp. Astfel, vasluianul va deveni al 19-lea debutant din era lui Răzvan.

Fundaşul în vîrstă de 21 de ani se pregăteşte deja să celebreze în mod special evenimentul: va folosi ghete noi împotriva lui Şevcenko. Le-a inaugurat la antrenamentul de aseară, spre a se obişnui cu ele: "Am vrut să marchez cumva acest moment important al carierei mele. N-am nici o emoţie, sper să încep cu dreptul la prima reprezentativă". El urmează să joace în cuplu cu Maftei în centrul defensivei, urmînd ca Tamaş şi Gardoş să asigure spatele la a doua întîlnire din Insula Afroditei, cu Cipru sau cu Suedia.

"Forţă şi spirit de anticipaţie"
Selecţionerul de la tineret, Emil Săndoi, spune că explozia lui Papp nu-l surprinde: "Evolua la Farul, în liga secundă, cînd l-am convocat pentru prima dată la lot, contra Lituaniei, la un meci oficial din calificările pentru Euro. L-am folosit titular, a dat şi un gol, s-a terminat 4-1, iar din acel moment a devenit om de bază".

Şi încă un episod relatat de Săndoi: "Era atît de montat la antrenamente, încît n-o lăsa moale la nici un duel, indiferent de zona terenului. Eu mă aflam printre jucători, arbitram, şi i-am auzit pe băieţi cum comentau «Ce-i cu ăsta, nene, că e tare rău, parcă e-n finala Ligii Campionilor!». Băiatul are nişte calităţi fizice excepţionale, o lovitură de cap foarte bună şi un spirit de anticipaţie dezvoltat".

"Inteligent şi excelent coleg"
Omul care i-a dat curaj de tînăr se numeşte Leo Grozavu. Fostul dinamovist l-a promovat căpitan la FC Botoşani, în liga secundă, cînd avea numai 19 ani: "L-am adus de la Dej şi m-a impresionat prin inteligenţă. După două zile petrecute la un trial cu vreo 30 de oameni, îi cunoştea pe toţi după prenume, iar pe teren se implica de fiecare dată cu sfaturi pozitive pentru colegi. Niciodată să certe pe cineva! Mi-a plăcut şi de aceea i-am şi dat imediat banderola".


Inedit despre Papp
- are 8 fraţi şi e de profesie instalator
- refuzat de Gloria Bistriţa în 2008
- primul antrenor - Ovidiu Fărcaş (Unirea Dej)
- declarat de FRF jucătorul finalei Cupei României, FC Vaslui-CFR Cluj 1-1 (2010)


"Jucătorii care vor juca marţi 90 de minute cu Ucraina nu-i voi mai folosi şi miercuri. Regulamentul interzice aşa ceva şi oricum nu riscam să-i accidentez"
Răzvan Lucescu, selecţionerul României


Învăţăm să ne blocăm
Răzvan Lucescu a făcut o ieri dimineaţă o şedinţă specială de pregătire. Selecţionerul a împărţit lotul în două grupe. În prima parte a lucrat doar cu fundaşii, pe care i-a pisat timp de o oră cu exerciţii specifice blocării acţiunilor adverse. Celălalt ceas de antrenament l-a dedicat compartimentului median, cu care a insistat tot pe faza defensivă. Atacanţii au fost lăsaţi în grija secundului Bogdan Stelea, care i-a supervizat pe Sburlea şi pe Liviu Ganea la schemele exersate la poarta apărată pe rînd de Pantilimon şi de Silviu Lung jr..

Echipele probabile

Cu Ucraina

Pantilimon - Râpă  Maftei  Papp  Raţ - M. Roman  Mureşan  Alexa  Deac - G. Bucur  Sburlea (L. Ganea)


Cu Cipru/Suedia

Tătăruşanu - Săpunaru  Tamaş  Gardoş  Şt. Radu - Torje  Florescu  Ropotan  Zicu - B. Stancu  Marica


"Selecţionerul se poate edifica asupra jucătorilor din ţară la amicalul cu Ucraina, în vederea partidei de şase puncte cu Bosnia. Cu o victorie la Zenica reintrăm în lupta pentru calificare"
Dan Alexa, mijlocaş România

Susţinere pentru Chivu
Gestul lui Chivu din meciul Inter-Bari, cînd a lovit cu pumnul în faţă un adversar continuăm să fie subiect de dezbateri în cantonamentul "naţionalei". Căpitanul lui Poli Timişoara, Dan Alexa, a precizat: "Cu siguranţă nu e normal ce a făcut, dar îl cunosc din copilarie pe Cristi, este un model pentru noi toţi, e căpitanul naţionalei. Eu voi fi alături de el şi îl susţin". Puştiul Florin Gardoş a spus: "N-am văzut gestul lui Chivu, poate nici n-am vrut să văd. M-am simţit fotbalist lîngă el, la acţiunea precedentă, cu Italia".

Panti şi Zicu, fără bagaje
Pantilimon şi Zicu au rămas fără bagaje la sosirea în Cipru. Fotbaliştii Timişoarei au aflat abia la hotel că genţile lor au fost rătăcite pe ruta Malaga - Barcelona - Larnaca. Din cauza asta, portarul "naţionalei" s-a pregătit la primul antrenament în adidaşii de prezentare. În speranţa că-şi vor recupera bagajele, Panti şi Zicu şi-au cumpărat ghete din Larnaca.

Ioniţă munceşte pe brînci
Pantilimon şi Silviu Lung jr. au intrat de ieri pe mîna antrenorului de portari, Marian Ioniţă, care a sosit vineri noapte în cantomanentul de la Ayia Napa, direct din stagiul lui Şahtior. Fostul goalkeeper al Corvinului şi al Rapidului din anii '80 a lucrat cot la cot cu tinerii portari, demonstrînd o vivacitate şi o agilitate de invidiat, deşi are 55 de ani.

Miuţă federală
În timpul antrenamentului de ieri dimineaţă, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, i-a convocat pe federalii din staff-ul administrativ la o miuţă pe un teren alăturat celui pe care se pregăteau tricolorii. La mişcare, alături de numărul doi de la Casa Fotbalului s-au mai băgat Adalbert Kassai, Didi Prodan, Cornel Şfaiţer, membru în Comitetul Executiv, şi Sorin Cojocaru.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (3)
okeanos
okeanos  •  06 Februarie 2011, 20:53

In sfarsit, Papp a ajuns acolo unde ii este locul. L-am descoperit cand juca la Farul. O sa vedeti un fundas meserie! Succes Paul, Constanta e cu tine!

costel58
costel58  •  06 Februarie 2011, 09:26

Marele specialist Didita, care era preparator fizic la Gloria la refuzat: "nu are parametrii pentru inalta performanta" a fost decizia sa dupa ce la testat doua saptamaini.

lucell
lucell  •  06 Februarie 2011, 03:34

foarte tare , vreau sa`l vad pe gaman langa papp acolo si o avem asigurat centrul apararii! SUPER!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează