FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SPANIA, AZI, 21:45, GSP.RO, DOLCE 1, TVR1

Forţează cu Andone? Iordănescu l-ar introduce în primul "11" la meciul cu Spania pe golgeterul Cordobei

Articol de , , - Publicat duminica, 27 martie 2016 00:00

Deşi creionase, în mare, echipa până ieri, Anghel Iordănescu avea o dilemă. Pe cine introduce în atac.

Cele două variante sunt Claudiu Keşeru şi Florin Andone. Proveniţi din campionate de o valoare apropiată, prima ligă bulgară şi liga secundă spaniolă, cei doi se vor lupta pentru un loc de titular, probabil, şi la Euro.

Cele 3 atuuri ale lui Andone

- A marcat în ultimul amical de lux al României, 2-2 cu Italia
- Este un jucător de contraatac, arma noastră diseară
- Joacă în Spania şi e familiarizat cu stilul fundaşilor adverşi, pe majoritatea întâlnindu-i în ediţia trecută de La Liga.

Plusurile lui Keşeru

- Are o experienţă internaţională (atât la nivel de reprezentativă, cât şi la nivel de club) superioară
- I-a răsplătit încrederea lui Iordănescu de multe ori, aducând 3 puncte în meciul cu Feroe de la Ploieşti (1-0)
- Se cunoaşte mai bine cu fotbaliştii din "naţională", cu unii, precum Stanciu sau Adi Popa, evoluând la Steaua

Andone şi Keşeru, faţă în faţă

22 Vârstă (ani) 29
178 Înălţime (cm) 183
4 Selecții 10
1 Goluri 4
26 Meciuri în acest sezon 22
13 Goluri în acest sezon 12
5 Reușite în 2016 2

7 ani și jumătateVau trecut de la precedentul meci al României jucat la Cluj-Napoca: România - Lituania 0-3, 6 septembrie 2008

6 gradevor fi la ora meciului, iar şansele de precipitaţii sunt infime, 2%

caseta

Ieri au avut vizionare

Ieri dimineaţă, Iordănescu le-a proiectat elevilor săi o selecţie de circa 20 de minute din ultimele două partide ale Spaniei. Egalul cu Italia, 1-1, şi victoria împotriva Angliei, 2-0, ultimul fiind un meci din 2015. Ibericii au avut şi o partidă amicală anulată, cu Belgia, imediat după atentatele de la Paris.

Boc a prezidat dineul oficial

Aseară, Emil Boc a organizat un dineu oficial, chiar la Primăria din Cluj-Napoca. La eveniment au fost invitate persoanele din conducerea FRF, sponsori ai "naţionalei", dar şi membri ai staff-ului spaniol. Acesta a început la ora 20:00.

Gazonul arată excelent

Temerile lui Anghel Iordănescu referitoare la gazon s-au risipit. Ieri, la ora 11:00, terenul arăta excelent. "Pe spanioli nu i-a interesat neapărat calitatea ierbii, ci planeitatea, să nu existe denivelări", au spus sursele Gazetei. A contat şi vremea: ieri şi alaltăieri, la Cluj-Napoca a fost soare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
talpaiadului
talpaiadului  •  27 Martie 2016, 13:53
Postat de ando89 pe 27 Martie 2016, 12:54

Desi la Bucuresti ar fi fost 50 de mii de spectatori in tribunele celui mai frumos si exagerat de scump stadion din tara, sunt sigur ca la Cluj cei 28 de mii de suporteri veniti din toata Romania si chiar din strainatate vor scanda mai tare si isi vor sustine echipa nationala cu bun simt si entuziasm. In seara asta de Paste spaniolii isi vor ciocni *** rosii de zidul de nepatruns ortodox ridicat de generalul tata nea puiu:))

Ba, Crotalie, bag-o si pe aia cu avem cea mai principala galerie, hei, hei

ando89
ando89  •  27 Martie 2016, 12:54

Desi la Bucuresti ar fi fost 50 de mii de spectatori in tribunele celui mai frumos si exagerat de scump stadion din tara, sunt sigur ca la Cluj cei 28 de mii de suporteri veniti din toata Romania si chiar din strainatate vor scanda mai tare si isi vor sustine echipa nationala cu bun simt si entuziasm. In seara asta de Paste spaniolii isi vor ciocni *** rosii de zidul de nepatruns ortodox ridicat de generalul tata nea puiu:))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibelius
sibelius  •  27 Martie 2016, 12:24
Postat de Roxi Baciu pe 27 Martie 2016, 12:15

Tot respectul pt domnul Iordanescu care a FOST antrenor cu ceva timp in urma.Domnul Gafiuc puteti sa-mi explicate de ce avem nevoie de 3 aghiotanti pe langa tata Puiu?Suntem cumva Brazilia,Argentina sau vreo mare forta in fotbal si avem vreo 60-70 de jucatori in campionate puternice si nu pooate tata Piu sa-i urmareasca?Sun destule canale tv pe care poti urmari toate campionatele din lume.Oricum are timp sa ii vada,nu are prea multa activitate,2-3 actiuni in 10 luni.Si nu ai ce sa urmaresti majoritatea sunt rezerve sau joaca in campionate de mana 2-3a.Suntem niste pacalici in fotbalul bun,jucam doar la ciupeala,nu avem sange de fotbalisti cu personalitate.Am vazut foarte multe comentarii urate la adresa luiHagi si echipei de atunci dar a fost singura generatie care a jucat fotbal cu tupeu si calitate restul...

Generatia lui Hagi a jucat exact la fel. La ciupeala. Cu diferenta ca atunci incercau sa ciupeasca Hagi, Ilie Dumitrescu si Raducioiu, iar acum alde Torje, Maxim sau Keseru.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează