FOTBAL  »  NATIONALA  »  SCANDAL LA NAŢIONALA U19!

Fotbaliştii lu' cartofi prăjiţi » Hagi a luat foc după ce FRF i-a suspendat patru juniori de la Academie

Potrivit medicilor, este recomandat ca sportivi să nu consume cartofi prăjiţi şi pizza înaintea competiţiilor, deoarece prăjelile şi coca le suprasolicită ficatul +2   FOTO
Potrivit medicilor, este recomandat ca sportivi să nu consume cartofi prăjiţi şi pizza înaintea competiţiilor, deoarece prăjelile şi coca le suprasolicită ficatul

Articol de , - Publicat miercuri, 20 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 20 iunie 2012 11:35

Directorul tehnic al FRF, Mihail Marian, susţine că tot scandalul din cadrul selecţionatei de juniori U19 s-a declanşat după ce Ovidiu Stângă i-a interzis lui Puţanu să mănînce cartofi prăjiţi în Serbia. Fundaşul Academiei Hagi este considerat capul răutăţilor.

Suspendările drastice ale celor 10 juniori din cadrul selecţionatei U19 a României au strînit un scandal imens în lumea fotbalului românesc. Gică Hagi l-a sunat ieri pe directorul tehnic al FRF, Mihail Marian, revoltat de duritatea raportului întocmit de către federal după turneul de Elită de la Novi Sad.

"Regele" este indignat de faptul că patru dintre jucătorii excluşi 6 luni şi un an, pentru indisciplină, consum de alcool, devastarea camerelor şi vestiarelor, provin de la Academia Hagi. E vorba de Gavra, Puţanu, Iancu şi Buzbuchi.

"S-ar fi muşamalizat dacă se calificau"

"Totul a pornit de la incidentul în care Puţanu a făcut scandal după ce antrenorul Ovidiu Stângă nu i-a permis să mănînce cartofi prăjiţi. Probabil, dacă s-ar fi obţinut calificarea la turneul final, faptele de indisciplină ar fi fost muşamalizate şi de data asta", crede "Kuki", care-l indică pe Puţanu ca fiind capul răutăţilor.

"I-am cerut lui Burchel să aibă o discuţie cu Puţanu, care a fost implicat în trei evenimente. După ce a debutat la echipa mare, la Viitorul, şi-a schimbat mult atitudinea faţă de colegi", a precizat Mihail Marian.

Hagi: "Sînt exagerări în raport"
Hagi critică dur acţiunea fostului său coleg de la Sportul: "Sînt exagerări în raportul semnat de Mihail Marian. Ştiu doar un singur lucru, că am dat la lot jucătorii cei mai buni. Nu ştiu ce s-a întîmplat în Serbia, acum sînt în vacanţă. Nu e normal însă ca aceşti băieţi să fie denigraţi. Pe noi nu ne-a informat absolut nimeni despre faptele jucătorilor noştri. Sînt dezamăgit şi urmează să remitem zilele următoare un comunicat de presă prin care ne vom exprima poziţia".

Directorul tehnic al FRF spune că unii jucători de la Academia Hagi au un comportament diferit la lot: "La Constanţa sînt într-un program strict, iar cînd simt puţină libertate caută să refuleze. Dacă greşesc, aducem alţii. Trebuie supravegheaţi, dar nu să facem pe poliţaii ca la prima reprezentativă".

În apărarea lui Puţanu a sărit şi impresarul Victor Becali, care l-a tras şi el la răspundere pe "Kuki" pentru suspendările dictate de FRF.

"Stângă e vinovat!"
Federalul arată acuzator spre antrenorul Ovidiu Stângă, care a fost demis. "El a favorizat incidentele din ultimele trei zile de la Novi Sad. Dacă le-a dat o bere la masă, nu trebuia să le mai dea drumul şi în oraş seara, unde au mai băut încă o bere. A considerat însă că e un moment important al carierei lui şi n-a vrut să destabilizeze echipa. Ceilalţi din staff sînt şi ei vinovaţi că n-au intervenit, au fugit practic de răspundere!".

Mutu, studiu de caz
Mihail Marian încearcă să găsească explicaţii pentru derapajele de indisciplină la vîrsta junioratului. "Pentru asta am investigat şi trecutul lui Adrian Mutu la loturile de juniori. El a avut un comportament de lider de la 13 ani. De atunci a început cu abateri disciplinare. I s-au permis toate capriciile fiindcă era foarte talentat, iar antrenorii erau presaţi de rezultate şi aveau nevoie de el. Astfel s-a ajuns să-i fie ascunse toate actele de indisciplină", a explicat federalul.

"Am suspiciuni că s-au întîmplat lucruri şi mai grave. Şi la alte loturi de juniori se petrec acte de indisciplină. Un căpitan de echipă a spart o uşă cu o bilă de biliard şi n-a păţit nimic" (Mihail Marian, director tehnic FRF)

"Am văzut că şi în Anglia juniorilor de 18-19 ani li se dă bere, dar nu la fiecare masă, doar ca un premiu pentru realizarea unei performanţe. Precum bucata de zahăr dată calului" (Mihail Marian, director tehnic FRF)

"Întîmpin mari dificultăţi în a-i face pe antrenori să lucreze în echipă. Cînd fac cîte un rezultat consideră că e meritul lor, iar cînd pierd dau vina pe cei de la cluburi" (Mihail Marian, director tehnic FRF)

"E cel mai dur mesaj transmis vreodată de FRF juniorilor, care trebuie să înţeleagă că în fotbalul profesionist nu merge cu jumătăţi de măsură. Dacă înţeleg, sancţiunile pot fi reduse sau anulate" (Dumitru Costin, membru C.Ex. FRF)

"Nu chiar tot ce scrie în acel raport este corect. Nu am ajuns la Euro din cauza actelor de indisciplină. Nu a mai existat aşa ceva niciodată la echipa de juniori a României" (Ştefan Iovan, antrenor federal loturi juniori)

1 milion de euro este bugetul anual alocat de FRF loturilor de juniori

SANCŢIUNI FRF:
- suspendare de la loturile naţionale timp de un an pentru Gavra, Puţanu (Viitorul), Vaştag (Săgeata), Popescu (Cesena), Brănescu (Juventus), Dobrosavlevici (Dinamo II), Ioniţă (Rapid) şi 6 luni pentru Iancu, Buzbuchi (Viitorul), Manole (Argeş)
- neprelungirea contractului lui Stîngă, scadent în august
- 50% reducere din diurnă pe un an pentru medicul Bârsan, masorul Bucuroaia, antrenorul coordonator Iovan şi 6 luni pentru directorul tehnic Belodedici şi managerul Chihaia

Precedente şocante la juniori

Crăciun a călcat în picioare tricoul "naţionalei"
În noiembrie 2009, tot la un turneu de calificare al reprezentativei U19 (antrenor Cristian Sava), atacantul Cătălin Crăciun (U Craiova) a făcut un gest incredibil: a aruncat pe jos, în vestiar, tricoul "naţionalei", a început să-l calce în picioare şi să acuze faptul că nu fusese titular în partida contra Austriei (4-0)! "Nu vin aici să pierd vremea, mai bine rămîn doar la club", a ţipat jucătorul. El evoluase tot meciul anterior (0-3 cu Scoţia) şi, împotriva Austriei, intrase în minutul 64, în locul lui Stoian. Olteanul a fost exclus de la echipa naţională de Comitetul Executiv al FRF.

Stoian l-a sfidat pe Belo
La acelaşi meci, 4-0 cu Austria, Adrian Stoian, pe atunci la AS Roma, a produs alt moment şocant. În pauză, la 2-0, Miodrag Belodedici, şeful sectorului de juniori FRF, i-a cerut să nu mai fie individualist. Reacţia i-a stupefiat pe toţi: jucătorul s-a ridicat de pe scaun, a părăsit cabina, nu înainte însă de a arunca o replică: "Şi cînd joc bine tot mă certaţi?!". Stoian a creat mari probleme şi pentru că e un fumător înrăit!

Alibec a aruncat cu scaunul peste geam!
După ultimul meci de la turneul de calificare U19 din Austria (noiembrie 2009), 1-0 cu Armenia, Denis Alibec, atunci la Inter Milano, a comis-o şi el. Jucătorii au primit cîteva ore libere, seara, cîţiva dintre ei s-au strîns în camera unuia dintre fotbalişti spre a sărbători reuşita: la un moment dat, gălăgia s-a amplificat, iar Alibec a aruncat cu un scaun în stradă, pe fereastră! Conducerea delegaţiei a trebuit să achite paguba înainte de a părăsi hotelul!

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (54)
c24
c24  •  22 Iunie 2012, 14:04
Postat de foreverfarul pe 20 Iunie 2012, 16:50

Dar cine te crezi tu Hagi de vrei sa fie totul cum spui tu ? Mai bine spune prin ce mod ai promovat cu echipa ta de la Ovidiu. Pai singur iti strici jucatorii daca ii pui sa joace in meciuri aranjate. Si ce sa invete de la presedintele clubului cand ala sta tot timpul beat ?

Omule cum am putea lua legatura? sunt interesat de matrapazlacurile de la Viitorul.

c24
c24  •  22 Iunie 2012, 14:02

Avem un MUTU. Hagi si-a pus in cap sa ne umple cu muti, asa a aparut Academia. Am crezut ca e ceva serios. Dar nu. E doar o facatura de-a becalilor care nu mai au marfa de export. Asa a promovat Viitorul lui Hagi, ca o facatura a fratilor. O sarlatanie din care sa iasa bani. Vor urma siruri de sarlatanii cu Viitorul, pacat ca Hagii se lasa dus de nas, el chiar face lucrurile cu pasiune si cu toata priceperea pe care o are. Pacat ca e si naiv si se lasa atras in haznaua fratilor. Au platit tot ce era de platit, arbitri, federali, antrenori de lot, tot cu un singur scop, sa-si faca marfa. Nationala mare, loturile de tineret si juniori, Steaua si Dinamo, totul le este subordonat acum

c24
c24  •  22 Iunie 2012, 13:54
Postat de cfr_atlanta pe 20 Iunie 2012, 04:23

Ca au fost pedepsiti e una dar sa fie judecati in halul asta e prea mult. Inca odata ,ce au facut??Si torje a baut pe manele si uite a ajuns in Italia. La urma urmei e viata lor si fac ce vor . Cine suntem noi sa ii judecam?

Cred ca ar trebui sa scoti partea cu CFR din semnatura. Faci de ras tocmai esenta CFR-ului: seriozitatea. CFR-ul a obtinut cea ce a obtinut prin seriozitate si disciplina. Niste limbrici care fac circ, dupa cum vor bisnitarii de oameni, ar trebui si laudati, cum sa te atingi de ei, sa le strici cota? Fii sigur ca in raportul lui Mihail Marian apare cel mult 10 la suta din ce-au facut. Batista e bine pusa pe tambal. Nici un oficial nu are interes sa apara mizerii in presa, vorbim de juniori care au si parinti. Vorbim de responsabilitatea celor care au juniori pe mana, credeti ca le convine? A aparut pentru ca gunoiul de sub pres s-a facut movila. Batista de pe tambal pocnise.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează
Close