FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - PORTUGALIA U21

FOTO Aur nou! România a dominat Portugalia, 1-1, ca pe o echipă de ligă inferioară și păstrează șanse mari de calificare la Euro 2019

Foto: Cristi Preda +15   FOTO
Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat vineri, 10 noiembrie 2017 17:03

Naționala U21 a României a obținut o remiză în fața Portugaliei, 1-1, în partida contând pentru preliminariile Euro 2019.

Se anunță o nouă generație foarte bună: România a dominat Portugalia ca pe o echipă de ligă inferioară și păstrează șanse mari de calificare la Euro 2019 din Italia

N-om avea noi forță sau cunoștințe tactice grozave, dar tehnici suntem! Încrederea din expresia aceasta s-a transmis de la temporizarea generației mexicane la epoca lui Hagi și tot mai e pomenită, de parcă s-ar transmite genetic controlul mingii!

Cât de adevărat mai poate fi? Românii autointitulați mingicari își verifică tehnica în fața tineretului campioanei europene și concluziile mai mult derutează decât să facă lumină. Care mai e răspunsul corect?

Marin și Cicâldău sunt românii tehnici? Cuplul de mijlocași centrali păstrează mingea la galbeni în majoritatea timpului și găsește trasee către zonele de țintă, la Man și la Coman.

Mingea care chinuie

Sau tehnica românilor e ilustrată de Pușcaș și de Nedelcearu? Vârful pierde duelurile aeriene cu stoperii și nu se descurcă nici când i se pasează la picior, sare mingea din el! Sare ca dintr-un fundaș ar fi expresia. Pentru superlativ, sare ca din Nedelcearu!

Dinamovistul încearcă să paseze și alunecă pe iarba udată toată ziua de ploaie, pică în genunchi. Are noroc că portughezii nu profită. Mai încearcă un stop la 40 de metri de poarta lui, dar balonul fuge de el ca într-un număr în care magicianul își bate joc de un om ales la întâmplare din public. Urmează un contraatac din care România scapă și cu noroc.

Bine, Man!

Amestecul de posesie fină și gesturi de amatori creează un joc pe care galbenii îl domină, ajutați și de tactica italienească a portughezilor. Lusitanii au câștigat titlul european la seniori cu formația-cutie pe care a construit-o Fernando Santos, acum stilul s-a transmis și la tineret.

Oaspeții nu se omoară cu presingul, recuperează doar în jumătatea lor și accelerează de acolo. Un astfel de contraatac face 0-1, Goncalves apare în spațiul dintre Pașcanu și Andrei Radu și trage perfect în colțul lung.

Oamenii lui Isăilă conduc jocul mai clar ca la 0-0, partida arată ca un Barcelona - Eibar obișnuit.

Pușcaș nu găsește culoarele. Hagi e cam nervos. Coman ratează cea mai mare ocazie a noastră cu un șut în portar, de aproape. Apare al 4-lea om din atac, Man. Un dribling scurt cu stângul, cât să-și așeze mingea, și balonul trimis lângă bară. 1-1 cu Portugalia nu sună rău, dar e frustrant după un asemenea meci cu rudele netalentate ale lui Cristiano! Golul-invenție al lui Man salvează, totuși, un punct și șansele de calificare la Euro.

Echipele de start

România: I. Radu - Cr. Manea, Nedelcearu, Pașcanu, A. Radu - Cicâldău, R. Marin - Man, I. Hagi (65 A. Petre), Fl. Coman (90 Balaure) - Pușcaș (84 Dobre)
Rezerve: Cabuz, Ghiță, Olteanu, Dulca
Antrenor:
Daniel Isăilă

Portugalia: J. Pereira - Dalot, R. Dias, F. Ferreira, Ribeiro - Eustaquio, Pedro Rodrigues, P. Delgado - D. Goncalves (60 Leao), J. Carvalho (52 Felix), Jota (85 G. Dias)
Rezerve: D. Costa, Fernando, Tavares, Xadas
Antrenor: Rui Jorge

CLASAMENT GRUPA 8

  1. ROMÂNIA 11p (5j)
  2. Bosnia 9p (5j)
  3. Elveția 7p (5j)
  4. Țara Galilor 6p (4j)
  5. Portugalia 4p (3j)
  6. Liechtenstein 0p (4j)

Meciurile României: 2-0 în Liechtenstein (Pușcaș 2), 3-1 în Bosnia (Pușcaș, Fl. Coman, Man), 1-1 (Pușcaș) și 2-0 (Dobre, Cicâldău) cu Elveția, 1-1 Portugalia (Man)
*Se califică direct la turneul final din Italia și San Marino câștigătoarele celor 9 grupe și câștigătoarele barajelor între cele mai bune 4 locuri doi

PROGRAM

14.11.2017: Țara Galilor- ROMÂNIA, Portugalia - Elveția 
23.03.2018 Bosnia Herțegovina - Țara Galilor, Portugalia - Liechtenstein
27.03.2018: Elveția - Portugalia, Liechtenstein - Bosnia Herțegovina
07.09.2018: Portugalia - ROMÂNIA, Bosnia - Elveția, Țara Galilor - Liechtenstein 
11.09.2018: ROMÂNIA - Bosnia Herțegovina, Țara Galilor - Portugalia, Elveția - Liechtenstein
11.10.2018: Liechtenstein - Portugalia
12.10.2018: ROMÂNIA - Țara Galilor
16.10.2018: ROMÂNIA - Liechtenstein, Țara Galilor - Elveția, Portugalia - Bosnia Herțegovina

FINAL România U21 - Portugalia U21 1-1

(Man 66 / Goncalves 16)

Click AICI pentru liveTEXT 

Final

Min 90 - Intră Balaure și iese Coman

Min 83 - Iese Pușcaș și intră Dobre

Min 66 - GOOOOOOOOOL ROMÂNIA!!! Dennis Man își face excelent mingea pe piciorul stâng și înscrie cu un șut pe jos la colțul scurt

Min 65 - Iese Hagi și intră Petre

Min 56 - Coman pătrunde rapid în stânga și întoarce pentru Hagi la marginea careului, care șutează mult peste

Min 52 - Man pătrunde în centru și șutează puțin peste de la marginea careului

A început repriza secundă

PAUZĂ

Min 35 - Jota scapă din nou singur cu Radu, însă nu nimerește spațiul porții

Min 34 - Nedelcearu trimite slab o pasă cu capul la portar, dar suntem salvați de intervenția lui Radu

Min 33 - Hagi îl găsește excelent pe Pușcaș în careul advers, însă vârful nostru nu reușește să reia decisiv din 10 metri

Min 31 - Marin recuperează un balon la marginea careului și șutează, însă balonul se duce peste poartă

Min 21 - Pușcaș reia periculos cu capul, însă Pereira intervine

Min 19 - Hagi driblează excelent la 20 de metri de poartă și șutează la colțul lung, însă Pereira se întinde și respinge în corner

Min 18 - Contraatac fulger al portughezilor! Jota scapă singur, însă trage puțin pe lângă poartă la colțul lung

Min 16 - Gol Portugalia! Goncalves primește o pasă pe culoar și îl învinge pe Radu cu un șut din unghi la colțul lung

Min 14 - Răzvan Marin trage puternic de la marginea careului, portarul ”lusitanilor” scapă mingea, însă Dias intervine din fața lui Pușcaș

Min 9 - Combinații spectaculoase în banda stângă între Hagi și Pușcaș, care îl lansează în careu pe Coman. Vârful naționalei trimite însă din unghi direct în portarul Pereira

A început meciul!

 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (55)
1192325760802186
Bogdan Cioara  •  11 Noiembrie 2017, 07:37

Domnilor de la Gazeta, lipsește un meci al României. Din cele prezentate de dvs., am avea numai 8 puncte.

rapid_visiniu
rapid_visiniu  •  11 Noiembrie 2017, 01:48
Postat de baddog2 pe 10 Noiembrie 2017, 21:48

La Ianis Hagi se vede ca nu are meciuri in picioare, HAgi a gresit cand si-a lasat baiatul sa pelce in Italia.NU era momentul sa il lase, in prima liga ar fi jucat meci de meci iar asta ar fi contat enorm.Burleanu a facut un lucru extraordinar prin intruoducerea acelei reguli.Fara acea regula jucatori precum MAN,Costache,Screciu,Morutan,Mailat nu ar fi avut nciodata atatea meciuri jucate ca titulari.

+1!

baddog2
baddog2  •  10 Noiembrie 2017, 21:48
Postat de becalidinamovit pe 10 Noiembrie 2017, 21:24

mai buni jucatori sunt la U19 ..ianis hagi si PETARDE .Matan ,Screciu,Santean,pot inlocui f bine jucatori titulari ca ianis,puscas ,pascanu ..Ianis si Puscas NU au ce cauta la nationala ,MEDIOCRII

La Ianis Hagi se vede ca nu are meciuri in picioare, HAgi a gresit cand si-a lasat baiatul sa pelce in Italia.NU era momentul sa il lase, in prima liga ar fi jucat meci de meci iar asta ar fi contat enorm.Burleanu a facut un lucru extraordinar prin intruoducerea acelei reguli.Fara acea regula jucatori precum MAN,Costache,Screciu,Morutan,Mailat nu ar fi avut nciodata atatea meciuri jucate ca titulari.

Vezi toate comentariile (55)
Comentează