FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONFLICT

FOTO Calcan şi Roquefort, nu tocăniţă şi usturoi! Burleanu l-a acuzat pe Pompiliu Popescu de faptul că i-a ”îndopat” pe jucători înainte de Finlanda, dar meniul îl contrazice

Articol de - Publicat marti, 17 mai 2016 00:00

Scandalul produs la echipa naţională de îndepărtarea medicului Pompiliu Popescu continuă să creeze valuri în interiorul FRF, dar şi al primei reprezentative.

Unul dintre argumentele invocate de Răzvan Burleanu, atunci când a prezentat motivele pentru care doctorul a fost îndepărtat, a fost meniul pe care acesta l-ar fi făcut jucătorilor înaintea meciului cu Finlanda, din toamna trecută, de la Bucureşti.

"Înaintea jocului cu Finlanda, cu o zi înainte, jucătorii au primit mâncăruri hai să le spunem nespecifice, ca să nu intrăm în detalii de nutriţie. Au mâncat usturoi, cartofi prăjiţi, tocăniţă. Consecinţa a fost că jucătorii chiar au avut probleme digestive" a fost afirmaţia pe care preşedintele de la Casa Fotbalului a făcut-o la Digi, săptămâna trecută.

Gazeta a intrat în posesia meniului pe care tricolorii l-au avut în toate acele zile, care au precedat jocul cu Finlanda, scor 1-1, disputat pe 8 octombrie. Nu doar că în preziua jocului nu li s-a oferit fotbaliştilor mâncarea de care vorbeşte Burleanu, dar meniul respectiv nu s-a aflat pe masa acestora în niciuna dintre zilele de dinaintea jocului.

De exemplu, pe 7 octombrie, la prânz s-a mâncat supă de pasăre cu găluşti, muşchi de vită şi o gamă variată de brânzeturi, printre care Roquefort, iar la cină, pe masă, printre altele, a existat calcan sau lup de mare şi pulpe de pui grill sau curcan la cuptor. Garnitura de la prânz a fost formată din cartofi la cuptor sau piure, nu prăjiţi, aşa cum acuza Burleanu, în timp ce pentru jambonul pregătit la micul dejun, Pompiliu Popescu a notat în mod expres "fără usturoi". Singura dată când apare "tocăniţă de pui" e a doua zi după meci, în prânzul de pe 9 octombrie, iar garnitura atunci a fost constituită din cartofi franţuzeşti şi morcov fiert.

06 meniu 1

06 meniu 2

06 meniu 3

"Am fost şi eu la naţională şi nu am mâncat vreodată tocăniţă sau cartofi prăjiţi. Aici vorbim despre nutriţie, nu cred că înainte de jocul cu Finlanda s-a mâncat tocăniţă şi cartofi prăjiţi. Eu am făcut parte din echipa naţională o perioadă bună de timp"
Ilie Dumitrescu, la Digi

"Dacă li s-au dat jucătorilor tocăniţă şi cartofi prăjiţi e grav şi atunci Pompiliu Popescu a greşit, dar dacă se dovedeşte că nu e cum a zis preşedintele FRF şi totul e o minciună, atunci ce facem?"
Basarab Panduru, la Dolce

"Eu nu mă mir cum a fost tratat Pompiliu Popescu, pentru că toţi oamenii de fotbal sunt trataţi la fel de cei care conduc acum FRF şi care n-au nimic în comun cu fotbalul. Va veni însă şi vremea scandenţei şi vor plăti în cele din urmă, o să vedeţi"
Florin Prunea, preşedinte CSMS Iaşi

Pompi a predat ștafeta

În weekend, fostul medic al naționalei, Pompiliu Popescu, a avut o întâlnire cu actualul doctor al lotului, Laurențiu Oproiu, și cu vicepreședintele comisiei de specialitate din FRF, Mihai Meiu. "Am predat întreaga documentație legată de echipă, i-am informat despre toate procedurile și termenele referitoare la Euro. A fost o discuție profesională normală", a punctat Popescu. Astăzi, jucătorii ajunși deja la Mogoșoaia urmează să efectueze vizita medicală înainte de plecarea în turneul din Italia, unde vor fi două jocuri amicale, cu Congo (25 mai) și Ucraina (29 mai).

Iordănescu spre Papadopoulos: "Vă sugerez să urcați în tribună!"
Marian Lupu va rămâne preparatorul fizic al naționalei, sub coordonarea însă a lui Christos Papadopoulos, numit în martie coordonator al segmentului respectiv la nivelul tuturor loturilor naționale. Un episod autentic petrecut la prima prezență la reprezentativă a grecului cu experiență de Bundesliga arată cum l-a primit, de fapt, Iordănescu pe noul recrut al FRF. Povestesc martori oculari: "Papadopoulos a mers la Puiu cu un mic dosar, pe teren, la începutul antrenamentului, și i-a spus: «Aveți aici câteva recomandări legate de pregătire. Dacă vă interesează, vă sugerez să țineți cont de ele». Generalul l-a repezit însă în secunda unu: «Eu vă sugerez să luați cu dumneavoastră aceste recomandări și să urcați în tribună!». Omul a fost surprins, dar s-a conformat".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
883137071780494
Doina Suciu  •  17 Mai 2016, 18:06

a mintit si el putin, ce mare lucru, asteptati adevar de la burleanu?!

corsair83
corsair83  •  17 Mai 2016, 12:21
Postat de Petre Radulescu pe 17 Mai 2016, 11:17

Vezi ca unii pe care tu i-ai nominalizat au dosare grele si, cu siguranta, vor plati cu ani grei de puscarie. Totul la randul lor. Calm. Acum vorbim despre snapanii care au capusat zeci de ani FRF-ul. Iar fostul medic era unul dintre ei. Incet, incet pramatiile vor disparea, inclusiv postacii platiti cu bani buni ca sa-i apere pe talhari.

Foarte bine *** pe Burli asa cum nu o mai face nimeni altul......la functia pe care o are moldoveanu' dobandita numai el stie cum, sa minti pe fata fara pic de simt si sa-ti demonstreze Pompiliu ce au mancat defapt tricolorii inainte de meciul cu Finlanda , Burleanu nici nu ar trebui sa mai deschida gura. Cu asa minciuni poate intra in clubul select al smenarilor ale caror hotii vor iesi la iveala peste ceva timp...bineinteles daca cineva doreste acest lucru. Partea lu' Burleanu daca Romania trece de grupe cred ca ar trebui sa fie undeva la 250.000 euro - ca sa fie omu' multumit ca prea mult se implica in ceea ce face

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

104772133226352
Petre Radulescu  •  17 Mai 2016, 11:17
Postat de steaua1986forever pe 17 Mai 2016, 11:10

Stim, Basescu a fost singurul om corect din Romania, Boc e mai inalt decat un jucator de basket, Blaga e slab, fara falci, frumos si cinstit, Videanu si Udrea sunt cei mai cinstiti oameni din lume dar altii sunt rai cu ei, etc. Am mai auzit fazele astea...

Vezi ca unii pe care tu i-ai nominalizat au dosare grele si, cu siguranta, vor plati cu ani grei de puscarie. Totul la randul lor. Calm. Acum vorbim despre snapanii care au capusat zeci de ani FRF-ul. Iar fostul medic era unul dintre ei. Incet, incet pramatiile vor disparea, inclusiv postacii platiti cu bani buni ca sa-i apere pe talhari.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează