FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

FRF l-a refuzat pe Matthaus! Antrenorul neamț a vrut să preia naționala României, însă a fost respins: ”Nu respectă criteriile”

Matthaus, 55 de ani, n-are niciun rezultat notabil în cei 10 ani în care a antrenat echipe de club sau naţionale // Foto: Getty Images
Matthaus, 55 de ani, n-are niciun rezultat notabil în cei 10 ani în care a antrenat echipe de club sau naţionale // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 30 iunie 2016 00:00

Prin intermediul unui agent român, naţionala a primit propunerea de a fi preluată de fostul mare fotbalist neamţ, însă Casa Fotbalului a respins propunerea: "Nu respectă criteriile impuse de noi".

Chiricheş, Torje, Stanciu şi ceilalţi tricolori ar fi putut avea ca antrenor un fost imens fotbalist. Pe Lothar Matthaus, unul dintre cei mai mari jucători pe care i-au avut Germania şi fotbalul mondial.

Prin intermediul unui agent român, unul dintre reprezentanţii neamţului, FRF a fost întrebată la finalul săptămânii trecute dacă e interesată de serviciile lui Matthaus.

"Nu putem oferi mai mult de 500.000 - 600.000 de euro ca salariu" a fost replica de la Casa Fotbalului. Matthaus s-a arătat însă dispus să vină chiar şi pe un asemenea salariu, mai ales că a văzut în naţionala României posibilitatea de a ieşi din nou în lumea bună a antrenoratului, după o pauză de 5 ani în care nu a pregătit pe nimeni.

Totuşi, marţi seară, şefii FRF l-au anunţat pe agentul respectiv că "Matthaus nu corespunde criteriilor pe care le-am impus noului selecţioner, aşa că nu suntem interesaţi de el".

Nu doar că n-a fost la nivel înalt în ultimii 10 ani, dar Lothar a avut numai eşecuri ca antrenor, fie că a fost vorba despre Atletico Paranaense (Brazilia), Red Bull Salzburg (Austria), Maccabi Netanya (Israel), fie că a condus naţionale precum cele ale Ungariei şi Bulgariei. Dacă s-ar fi realizat mutarea, Matthaus l-ar fi avut ca secund pe Sergiu Radu.

Ca jucător a fost grandios

Aducerea lui Matthaus ar fi însemnat o imensă lovitură de imagine. Neamţul a avut o carieră fabuloasă ca fotbalist, mai ales la Bayern Munchen, la Inter Milano şi în Mannschaft. A câştigat 28 de trofee, printre care şi Campionatul Mondial, plus două finale de Champions League. Are în CV şi Balonul de Aur, câştigat în 1990. În naţională a jucat timp de 20 de ani şi a bifat 150 de selecţii, numărul 1 all-time. Are prezenţe la 11 turnee finale: 5 de Mondial şi 6 de European.

Au plecat după selecţioner

Răzvan Burleanu şi Andrei Vochin au plecat ieri din România pentru a purta negocierile finale cu numele care au rămas în cursa finală pentru postul de selecţioner. "Până la finala Campionatului European vom anunţa cine îl înlocuieşte pe Iordănescu" a fost promisiunea făcută de şeful FRF.

9săptămâni au mai rămas până la debutul României în preliminariile CM 2018: meciul cu Muntenegru, de pe 4 septembrie, care se va juca pe Cluj Arena

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (47)
mvradulescu
mvradulescu  •  01 Iulie 2016, 11:22

Care ar fi motivul pentru angajarea unui antrenor străin ? Credeți cumva că o să „convoace” jucători din Portugalia ori Brazilia ? în primul rând trebuie făcută „curățenie” între jucătorii de valoare îndoielnică aduși de peste mări și țări, înlocuiți cu tinerii de perspectivă care nu au loc în teren din cauza „musafirilor”și îi poate antrena inclusiv protejatul federației („onorabilul” Șumudică) ce se auto-propune prin toate mijloacele media pentru salvarea onoarei fotbalului autohton ! Are cineva impresia că un antrenor străin ar obține cu valorile existente în prezent rezultate mai bune decât ar fi în stare Mircea Rednic, Dan Petrescu, Mircea Lucescu, Ioan Andone, Ladislau Bolonyi, Gheorghe Hagi ? Să fim totuși serioși !!!

940777835962411
John Birjovanu  •  30 Iunie 2016, 19:46

au plecat sa mai faca si ei ceva cumparaturi ca de,acum sunt solduri,de ce nu ii ia pe ROY HODGSON sau pe VICENTE del BOSQUE,tot sunt liberi si cauta echipa de antrenat,asa se mai fac ceva economii in bugetul FRF,dar astia vor sa ia tot si praful din rafturi daca ar avea valoare cat de cat l-ar baga si pe ala in buzunar

khal_37
khal_37  •  30 Iunie 2016, 18:53

Lasa ca le respecta sumudica si rednic...

Vezi toate comentariile (47)
Comentează