FOTBAL  »  NATIONALA  »  ADVERSARI

Gaala erorilor » Olanda s-a întrecut în erori la amical pierdut, 2-4 cu Belgia

Articol de - Publicat joi, 16 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 16 august 2012 00:10

Întors după 11 ani pe banca Olandei, Van Gaal a riscat enorm, folosind după pauză o apărare cu o medie de vîrstă de 21 de ani. Şi a primit 3 goluri în 5 minute!

La 61 de ani, Louis van Gaal e din nou selecţioner. Cel care nu i-a calificat pe batavi la CM 2002 nu le dă curaj nici acum portocaliilor. A început extrem de riscant. Şi a pierdut clar la Bruxelles.

LvG a schimbat sistemul, 4-3-3 în loc de 4-2-3-1, i-a dat banderola lui Sneijder şi l-a ţinut pe Van Persie rezervă tot meciul: "Ca vîrf, Huntelaar e preferatul meu. Pentru mine, a fost mai convingător decît Robin pe această poziţie".

La pauză, cînd belgienii conduceau cu 1-0, a luat o decizie mult prea îndrăzneaţă: a schimbat 3 oameni din defensivă cu 3 debutanţi. Şi a avut o medie de vîrstă a apărării de 21 de ani (24 de ani a fost media echipei în acel moment).

Ce a urmat? O reacţie furibundă a olandezilor, cu două goluri în două minute - Robben, assist şi pentru Narsingh, şi pentru Huntelaar.
După care, avalanşa de erori a ariergărzii batave l-a copleşit pe Stekelenburg, bătut de trei ori în cinci minute. Iar portarul de 29 de ani a gafat şi el la un gol. Viitorii rivali ai "tricolorilor" suferă teribil.

BELGIA - OLANDA 4-2
(Benteke 20, Mertens 75, Lukaku 77, Vertonghen 80 - Narsingh 54, Huntelaar 55)
BELGIA: Courtois - Gillet, Van Buyten (46 Alderweireld), Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Defour, Hazard (58 Dembele) - Chadli (67 Mertens), Benteke (64 Lukaku), Mirallas (56 De Bruyne). Antr. M. Wilmots
OLANDA: Stekelenburg - Van Rhijn, Heitinga (46 De Vrij), Mathijsen (46 Viergever), Willems (46 Martins Indi) - Van der Vaart (46 Maher), N. de Jong, Sneijder - Narsingh (68 Lens), Huntelaar, Robben. Antr. L. van Gaal
A arbitrat Martin Atkinson (Anglia)

16 octombrie este data cînd "tricolorii" vor juca împotriva portocaliilor lui Van Gaal la Bucureşti, pe Arena Naţională

5 debutanţi a avut aseară Olanda: Van Rhijn (Ajax, 21 de ani), De Vrij (Feyenoord, 20), Viergever (AZ, 23), Martins Indi (Feyenoord, 20), Maher (AZ, 19)

100 de meciuri a jucat Van der Vaart la "naţionala" Ţării Lalelelor, pentru care a marcat 19 goluri

Ceilalţi adversari CM 2014 - Turcia şi Ungaria
Austria - Turcia 2-0 - Execuţie fulgerătoare
Şi turcii au suferit aseară pierzînd amicalul de la Viena, 0-2 cu Austria. Trupa lui Abdullah Avci a avut un start dezastruos şi în doar 6 minute încasase două goluri! De fiecare dată a gafat defensiva. O pasă înapoi la portar interceptată de Harnik, care l-a servit pe Kavlak. Era secunda 75. Apoi Mert l-a faultat în careu pe acelaşi Harnik şi Ivanschitz a dublat avantajul din penalty. Goalkeeperul turc a luat doar "galben", deşi merita eliminat!

Ungaria - Israel 1-1 - Remiză de luptă
Nici maghiarii n-au reuşit să cîştige, făcînd doar un egal la Budapesta contra Israelului (1-1). După o primă repriză echilibrată, cu puţine ocazii, echipa lui Sandor Egervari a deschis rapid scorul. Nemeth a ţintit bara de la 11 metri, iar Dszudzsak a reluat în plasă (51). Slăbiciunile gazdelor la fazele fixe au fost taxate de Hemed (80). Pe final, combinaţia dintre rezerva Koltai şi Szalai putea aduce victoria, dar Aouate s-a opus.

Estonia - Polonia 1-0 - Avertisment baltic
Estonia a făcut o repetiţie reuşită pentru duelul cu "tricolorii" din 7 septembrie. Selecţionata baltică a învins Polonia (1-0) la Tallinn, unde vom debuta şi noi în preliminariile CM 2014. Golul a venit în prelungiri, semnat de golgeterul eston din calificările CE, Vasiliev, intrat după pauză în locul lui Vunk.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
zidane92
zidane92  •  16 August 2012, 11:27

olanda nu mai e o super putere in europa acuma adica sa fim seriosi acum 5-6 ani aveau 3-4 superjucatori pe fiecare post acuma au maxim 5-6 jucatori de valoare si atat nici macar rezerve nu mai au decat la varf huntelaar cu van persie suntem cei mai mari fraieri daca nu ii batem in octombrie acasa

vladutz13
vladutz13  •  16 August 2012, 01:50

Mda, olandezii sufera daca sunt atacati. Dar chiar crede cineva ca o sa ii atacam??? Piturca o sa ne aseze pe 3 linii de aparare si o sa spere la un contraatac, asa cum a facut de fiecare data, asa cum a facut si Razvan Lucescu. Cu tactica asta te califici o data la 20 de ani.

thebluestlion
thebluestlion  •  16 August 2012, 01:48

N-arem treaba noi cu Olanda, daca ratam calificarea o ratam cu Turcii si Ungurii, care joaca fotbal, au atitudine, pun talpa, muncesc, alearga, nu paseaza ca niste oi capiate cum face nationala noastra.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează