FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

”Generalul” pînă la Euro 2016 » FRF s-a decis, în fine, asupra staff-ului echipei naţionale a României

Articol de - Publicat duminica, 26 octombrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 25 octombrie 2014 22:42

Echipa tehnică e instalată pentru întreaga campanie a Europeanului de anul viitor, plus turneul final din Franţa, dacă ”tricolorii” obţin calificarea ♦ Dorinel Munteanu a refuzat şi el să vină la lot, ca şi Lucescu


Mai sînt 18 zile pînă la partida cu Irlanda de Nord din campania pentru Euro 2016, iar FRF a găsit cu greu un staff pe care să-l poată instala în timp util la echipa naţională, după despărţirea de Piţurcă!

Iar soluţia de criză Anghel Iordănescu rămăsese ultima variantă viabilă, urmare a unui dublu refuz: Mircea Lucescu şi Dorinel Munteanu.

În regim de urgenţă, "Neamţul" a fost căutat ieri dimineaţă de Iordănescu spre a-i propune să i se alăture la lot. Au fost şi discuţii directe, şi cu impresarul tehnicianului, Leonid Istrati, dar nu s-a putut ajunge la nici o convenţie de la o oră la alta! Agentul explică: "Ar fi fost măgulitor pentru Dorinel să vină la reprezentativă, însă nu putea să-i părăsească intempestiv pe cei din Azerbaidjan. E respectat la Qabala, a făcut o treabă bună pînă acum şi îşi va duce la capăt contractul scadent în mai 2015".

Claudiu Niculescu la U21?
În acest context, Tata Puiu a fost obligat să se orienteze către trei nume la îndemînă din fotbalul intern. Iar secunzii săi au devenit Viorel Moldovan, Daniel Isăilă şi Ionuţ Badea.

Primul va renunţa la "naţionala" U21, unde urmează să se numească alt antrenor la începutul săptămînii viitoare, mai ales că şi tineretul are programat un "amical" cu Serbia, pe 13 noiembrie. Unul dintre numele luate acum în calcul ar fi al lui Claudiu Niculescu, aflat momentan pe banca divizionarei secunde CS Mioveni.

Isăilă şi Badea erau liberi de contract, iar cooptarea lor s-a făcut fără nici un fel de obstacole. Au primit un telefon de la Iordănescu, au fost chemaţi la discuţii la Bucureşti în cursul zilei de sîmbătă şi au bătut palma pe loc. Toţi vor semna contracte pînă la finalul campaniei, cu prelungire automată pentru Euro 2016, dacă Marica şi compania vor obţine calificarea la turneul final. Versiunea interimatului doar pentru următoarele două jocuri ale "tricolorilor" a fost abandonată, nefiind îmbrăţişată de "General".

Echipă medicală neschimbată
Pînă luni, cînd e fixată prezentarea oficială a noului staff, Iordănescu va opta şi pentru ultimele două posturi vacante: antrenor cu portarii şi preparator fizic. Asta fiindcă echipa medicală va fi aceeaşi din mandatul lui Piţurcă, adică doctorul Pompiliu Popescu, plus cinci masori.

Debut pentru Puşcaş, gol iar pentru Inter
Reînscăunarea lui Iordănescu pe banca echipei naţionale aduce convocarea în premieră la lotul mare a lui George Puşcaş, care continuă să impresioneze la Inter Primavera. Atacantul în vîrstă de 18 ani a marcat şi ieri pentru trupa de tineret a milanezilor, 1-0 cu Chievo. De la începutul sezonului, Puşcaş a înscris 14 goluri în 6 partide pentru italieni, 5 dintre reuşite fiind bifate într-o singură întîlnire!

A terminat şi reîncepe cu o infirmerie
Iordănescu şi-a încheiat precedentul mandat la echipa naţională în noiembrie 2004, după un 1-1 în Armenia, rezultat care a compromis şansele de calificare la CM 2006. Meciul respectiv a intrat în istorie prin condiţiile speciale în care s-a disputat: Tata Puiu n-a putut beneficia de 10 jucători, accidentaţi, trebuind să încropească o formulă de echipă în criză de efectiv. Situaţia nu e mai roză nici la reîntoarcerea în fruntea "tricolorilor". Pentru "dubla" din noiembrie îi lipsesc patru fotbalişti cu greutate, cu probleme medicale: Marica, Tamaş, Goian şi Bourceanu.

Convocări pentru 14 stranieri
Iordănescu a fixat deja şi lista jucătorilor din străinătate chemaţi pentru dubla cu Irlanda de Nord (14 noiembrie) şi Danemarca (18 noiembrie), ambele acasă. Este vorba despre Pantilimon (Sunderland), Tătăruşanu (Fiorentina) - portari, Chiricheş (Tottenham), Gardoş (Southampton), Dr. Grigore (Toulouse), Moţi (Ludogoreţ), Raţ (PAOK Salonic) - fundaşi, Bicfalvi (Volyn Lutsk), Hoban (Hapoel Bersheeva), Maxim (Stuttgart), Pintilii (Al Hilal), Torje (Konyaspor) - mijlocaşi, Puşcaş (Inter Milano), Stancu (Genclerbirligi) - atacanţi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  27 Octombrie 2014, 02:16

e clar. asta e, altul mai bun nu a fost gasit. succes.

blue_sky
blue_sky  •  26 Octombrie 2014, 17:54

Burleanu este un idiot, am cazut din lac in put! Cum sa-l pui antrenor ep Iordanescu care a facut praf ultima campanie a lui la nationala, si care n-a mai antrenat de 8 ani?Nu credeam ca vom ajunge sa- regretam pe Piturca!Pe langa Luce, Reghe, Oli, Dan Petrescu, Boloni, oricand ar fi fot mai buni Andone si Rednic decat pensionarul Iordanescu.Burleanu trebuie sa-si dea demisia pentru magaria asta!

addriann
addriann  •  26 Octombrie 2014, 14:36
Postat de torquefm pe 26 Octombrie 2014, 13:50

Mai aveti un pic si ii supranumiti "maiestate" ....ce naiba le tot puneti porecle de genul asta cand ei sunt nistre antrenori vai mama lor! Asta ii un pensionar care si-o luat langa el 3 argati vai mama lor si ei si o sa rateze calificarea la euro cu un joc la fel de lamentabil ca a lu piturca. o avut noroc de o generatie buna cu care o facut performante si cam atat. Asta'i antrenoru cu care o inceput umilintele....2-5 cu danemarca, 0-1 cu norvegia acasa, 1-1 in armenia,0-2 in cehia etc.

Trebuie sa inteleaga toata lumea ca antrenorii care au acum rezultate, nu sunt ,, pensionari " , au REFUZAT sa antreneze echipa nationala. Nu am vazut nicaieri cum sunt ,, supranumiti ' antrenorii romani de acest tip...

Vezi toate comentariile (25)
Comentează