FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Gigi Becali îl sabotează pe Mirel Rădoi?! Dragoș Nedelcu este în pericol să rateze EURO 2019

Dragoș Nedelcu// FOTO: Raed Krishan
Dragoș Nedelcu// FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 25 martie 2019 12:47

Mijlocașului Dragoș Nedelcu i s-a transmis la club că va mai juca doar dacă vor lipsi închizătorii de bază, Pintilii și Lucian Filip. Rădoi încearcă să-l liniștească, însă o absență de două luni și jumătate l-ar scoate pe Dragoș din formă pentru Europeanul de tineret.

De nervi, Becali își pune în pericol o investiție și afectează și planurile naționalei sub 21 de ani. Dragoș Nedelcu, titular incontestabil în echipa lui Rădoi, e cea mai scumpă țintă pe care și-a ales-o Gigi recent. Adrian Stoian și Florentin Matei, alte nume de care vrea să scape, au ajuns gratis la FCSB, nu pe două milioane de euro, ca Nedelcu. 

Mirel rădoi caută să-l repare

Becali l-a criticat aspru pe mijlocașul în vârstă de 22 de ani și a vorbit serios, Dragoș va mai evolua la FCSB doar în condiții de criză, atunci când vor lipsi Pintilii și Lucian Filip, închizătorii titulari.

Acesta e mesajul pe care i l-a transmis stafful.„Veteranul” Pintilii tocmai a fost recuperat după o leziune musculară și a devenit apt să joace în derby-ul cu Craiova, așa că patronul își permite să-l arunce și mai ușor pe Nedelcu.

Rădoi a profitat de stagiul din Spania al „tineretului” și a încercat să-i ridice moralul mijlocașului: „I-am spus că trebuie să uite ce i se întâmplă la club, când vine la națională să se concentreze doar pe ce are de făcut aici”.

Până la mijlocul lunii iunie, când va intra România în programul Euro U21, nu va mai exista doar o problemă de încredere, e imposibil ca Nedelcu să rămână într-o formă bună dacă nu va mai juca deloc la FCSB sau dacă o să prindă numai bucăți din meciuri.

Toată lumea are de pierdut

Stelistul ar pierde ocazia să-și repare cota care i s-a tocit de când a trecut de la Ovidiu la București, din cauza prestațiilor dezamăgitoare și din pricina comentariilor dure ale lui Becali. Iar patronul pierde și el o șansă mare să recupereze banii pe care i-a investit când l-a achiziționat pe Nedelcu de la Hagi. 

A dat două milioane de euro, o sumă foarte mare în condițiile economice din campionatul românesc și în cazul unui fotbalist defensiv. Cu Dragoș sărit din schemă, lui Rădoi i-ar rămâne destule soluții pentru completarea celor două locuri de mijlocași centrali: Tudor Băluță, Răzvan Marin, Adrian Rus, Cicâldău, Oaidă. 

21 de meciuri a bifat Nedelcu în acest sezon din Liga 1, 19 ca titular. El a adunat, la Viitorul și la FCSB, 108 partide doar în campionat

73 de minute a jucat Dragoș în amicalul cu Spania, 0-1, primul test al naționalei U21 în stagiul iberic. El a intrat ca titular și a fost înlocuit pentru ultimul sfert de oră al partidei cu Casap, fost coleg al său la Viitorul

85 de zile au mai rămas până la debutul României U21 la Euro, un timp prea lung pentru ca Nedelcu să-și permită să șomeze atât și să rămână și titular în națională. "Tricolorii" vor juca prima partidă contra Croației, pe 18 iunie. Vor urma Anglia, după trei zile, și Franța, peste alte trei zile

„Cât timp Nedelcu face ce-i cer eu, sunt mulțumit. Am avut discuții în perioada asta și cred că l-am făcut să priceapă că e cazul să uite ce i se întâmplă la FCSB” Mirel Rădoi, selecționer U21

Înlocuitorul e acontat

Becali a forțat într-o vreme titularizarea lui Nedelcu, chiar în condițiile în care randamentul jucătorului nu justifica menținerea lui în echipa de bază. Patronul nu mai crede că Dragoș poate să confirme așteptările care existau în urmă cu un an și jumătate, când l-a cumpărat, și e convins că Pintilii și Filip îi olferă șanse mai mari să câștige campionatul, nu mai e dispus să-l expună pe Nedelcu pe tarabă și să sacrifice astfel rezultatele. Pentru viitor, Gigi a și cumpărat un "nou Nedelcu", pe Oaidă, de la FC Botoșani. Mijlocaș defensiv și el, Oaidă are 21 de ani și a costat 700.000 de euro. 

A revenit și ovidiu Popescu

Teja mai are o soluție ca să se descurce fără Nedelcu, pe care i l-a scos patronul din echipă. Se antrenează normal Ovidiu Popescu, absent de cinci luni, de când a suferit o accidentare gravă, ruptură a ligamentelor genunchiului. Popescu, 25 de ani, e recuperat acum și e disponibil să reintre în meciuri oficiale. N-a mai evoluat din octombrie, când a bifat 59 de minute într-un eșec cu CSU Craiova, 1-2 în Bănie. 

România face parte din grupa C a Campionatului European de tineret din 2019. Adversarele „tricolorilor” sunt Anglia, Franța și Croația.

Programul Grupei C

18 iunie 2019: România– Croația (San Marino, 19:30), Anglia – Franța (Cesena, 22:00)
1 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (16)
2102911679735264
Calin Radulescu  •  26 Martie 2019, 09:53

Oameni buni NEDELCU e un rebut marca HAGI, nu-i fotbalist... Sa arate ca-i mai bun ca Pintili si Filip si o sa joace, dar el nu arata nimic de doi ani si atunci de ce sa fie titular... Locul lui deocamdata e pe banca, iar cand o sa arate ca este peste Pintili si Filip o sa fie si titular...

103218647204174
Robokup Doru  •  25 Martie 2019, 20:58

Nu înțeleg dacă Nedelcu sau alt jucător intra in dizgrațiile unui patron de club nu mai este bun pentru națională . ce se intimpala i se strica talentul !!!??? sau uita sa mai joace fotbal!!?? Becali a cumpărat acest jucător cunoscând calitățile lui de jucător bănuiesc !!!

lucghencea
lucghencea  •  25 Martie 2019, 20:16

Nu mai continuati dezinformarea . Stelistul nu e in niciun caz jucatorul Nedelcu dupa cum inselati cititorii . Stelisti sunt numai in Ghencea si in niciun caz la un club si rival si care a si furat identitatea clubului STEAUA Bucuresti pentru prea multi ani de zile in cel mai josnic fel . Nu mai induceti idei false cu intentie in articole .

Vezi toate comentariile (16)
Comentează