FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA, 16 OCTOMBRIE, 21:00, ANTENA 1 ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO

Golgeterul care fuge de concurenţă » Klaas-Jan Huntelaar devine o maşină de goluri cînd antrenorul îi dă încredere totală

Articol de - Publicat joi, 11 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 10 octombrie 2012 22:44

"Vîrful" de 29 de ani face furori la Schalke, unde Marica nu-i pune probleme, dar a eşuat la Real şi la Milan, în competiţia cu Higuain, Van Nistelrooy sau Ibrahimovici


Huub Stevens, antrenorul său de la Schalke, şi selecţionerul olandez Louis van Gaal nu le dau marţi nici o şansă apărătorilor noştri: "În careul de 16 metri, Klaas-Jan Huntelaar e cel mai bun atacant din lume". Dacă primul are toate motivele să-l ridice în slăvi, după 49 de goluri marcate sezonul trecut în toate competiţiile (56 meciuri), Huntelaar însuşi nu se vede chiar atît de departe: "Aprecierea mă onorează, dar e un pic exagerată".

Un jucător special
"Vîrful" care-l ţine rezervă pe Marica de mai bine de un an ştie foarte bine de ce. Nu şi-a demonstrat instinctul "ucigaş" chiar peste tot pe unde a trecut şi nici în orice condiţii. "Hunter", cum îl mai alintă suporterii alb-albaştrilor, e un jucător special. Are nevoie de un anumit mediu pentru a da măsura întregii sale valori şi o recunoaşte deschis: "Pentru echilibrul meu e foarte importantă liniştea interioară şi siguranţa de a fi titular indiscutabil".

I-au făcut toate poftele
La Schalke, unde joacă din august 2010, cînd a venit de la Milan, şefii au priceput rapid cum bate ceasul atacantului batav şi i-au îndeplinit toate dorinţele. Clubul i-a permis să locuiască în satul olandez în care a crescut, la Hummelo, deşi se află la 110 kilometri distanţă de Gelsenkirchen. Iar Stevens i-a garantat prezenţa în echipă meci de meci. Răspunsul lui Huntelaar? Goluri pe bandă rulantă. Mai nou, golgeterul Bundesligii din sezonul trecut (29 de reuşite) are încă un motiv să se simtă ca peştele-n apă: după plecarea lui Raul, e vedeta incontestabilă a echipei.

Marea neînţegere
Dar nu peste tot pe unde a trecut olandezul a fost lapte şi miere. Perioadele "Real Madrid" şi "AC Milan" au fost marile decepţii ale carierei sale: "Am avut întotdeauna nevoie să simt că antrenorul are încredere în mine. Însă la Real şi la Milan n-a fost deloc aşa". Aventura lui galactică a început, de fapt, cu o mare neînţelegere: "M-au transferat în decembrie 2008, împreună cu Lassana Diarra, fără să ştie că n-aveam drept de joc amîndoi în acel sezon de Liga Campionilor fiindcă deja evoluaserăm în Cupa UEFA. Trebuiau să aleagă pe unul dintre noi şi antrenorul Juande Ramos s-a decis pentru Lassana. N-am avut nici o şansă".

A fugit la Milan
Speriat şi de concurenţa cu Raul, Robben, Higuain şi Van Nistelrooy, Huntelaar n-a mai aşteptat şi în vară a dat bir cu fugiţii. La AC Milan. Un sezon în Serie A a fost cum a fost. Dar în august 2010 s-a rupt filmul şi în Lombardia: "Aş fi vrut să mai rămîn, mai ales că noul antrenor, Allegri, îmi spusese că se bazează pe mine. Numai că în agust l-au adus pe Ibrahimovici, de la Barcelona, şi eram deja patru atacanţi pe un singur post. Am decis în cele din urmă că e mai bine să plec".

Tentaţia Anglia
În tricoul lui Schalke, "vîrful" de 1,86 metri şi-a recăpătat încrederea de sine, pofta de goluri, dar şi dorinţa de a triumfa în sfîrşit la un club mare. "Minerii" i-au propus deja prelungirea contractului, scadent în vară, pe 3 sezoane şi un salariu de 4 milioane de euro net anual, numai că ezită să semneze: "M-ar tenta o aventură în Anglia. E un campionat care mi se potriveşte. Dar nu i-aş întoarce spatele nici lui Schalke. Vom vedea la iarnă. Totul depinde de ambiţiile clubului".


"Am un stil asemănător cu al fostului atacant al Realului, Morientes: o excelentă viziune a jocului, o foarte bună lovitură de cap şi mă bazez mai mult pe tehnică decît pe forţă"
Klaas-Jan Huntelaar, atacant Olanda

"La antrenamente am remarcat că e un marcator înnăscut. Dar se vedea că-i lipseşte încrederea pentru a-şi demonstra valoarea şi în joc"
Massimo Oddo, fost coechipier la Milan

"Ghinionul lui Huntelaar la Real a fost concurenţa enormă cu care s-a confruntat de la bun început. Dar şi aşa a făcut treabă bună"
Rafael van der Vaart, fost coleg la galactici

8 goluri a dat Huntelaar pentru Real în 20 de meciuri jucate, toate în Primera Division (2008-2009)

7 reuşite şi-a trecut olandezul în cont la Milan, în 30 de apariţii în Serie A, Cupa Italiei şi Ligă (2009-2010)

13 goluri în 35 de partide din Bundesliga, Cupa Germaniei şi Ligă e bilanţul primului sezon al lui Huntelaar la Schalke (2010-2011). Stagiunea trecută a marcat 29 numai în campionat!

Huntelaar "la zi"
Goluri marcate: 6 (3 Bundesliga, 1 prel. CM 2014, 2 Ligă)
Pase decisive: 2
Minute jucate: 838

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează