FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU, 4 SEPTEMBRIE, 21:45, TVR1, GSP.RO

Haos » UEFA avertizează că gazonul de pe Cluj Arena e la limita omologării pentru meciul cu Muntenegru

Arena celor de la CFR Cluj a devenit variantă de rezervă pentru meciul cu Muntenegru
Arena celor de la CFR Cluj a devenit variantă de rezervă pentru meciul cu Muntenegru

Articol de , - Publicat joi, 25 august 2016 00:00

UEFA avertizează că gazonul de pe Cluj Arena e la limita omologării pentru meciul cu Muntenegru, inspectorul forului continental a vizitat și stadionul lui CFR, iar FRF ia în calcul mutarea jocului la București.

Debutul "tricolorilor" în campania pentru CM 2018 e marcat de bâlbele FRF cu privire la locul de disputare a meciului cu Muntenegru.

Inspectorul UEFA, britanicul Jonathan Smith, a trimis la forul continental un raport în culori gri despre starea gazonului de pe Cluj Arena, pe care l-a testat două zile la rând. În plus, la recomandarea forului continental, a vizitat, ieri, și stadionul lui CFR, luat în calcul ca variantă de rezervă.

Surse de la Nyon explică pentru GSP că "dosarul venit din România nu arată prea bine. Suprafața de joc e departe de a fi ideală, deși s-ar putea juca pe ea. Decizia finală va aparține federației de la București. UEFA face doar recomandări în situații de acest gen".

"Suntem pregătiți"

Președintele lui CFR, Iuliu Mureșan, spune că gruparea din Gruia e gata să găzduiască trupa lui Daum în situație de avarie: "Suntem gata să facem față organizării unui astfel de meci și ne-ar face plăcere să primim echipa națională. Totul e în regulă, suprafață de joc, vestiare, tribune, e posibil să fie eventual disponibilă chiar și peluza închisă pentru Champions League, fiindcă standardele nu sunt chiar la nivelul acela pentru partidele din preliminarii interțări".

S-a oprit vânzarea de bilete

Problema cea mai complicată va veni dinspre bilete. Momentan, s-au distribuit circa 15.000 de tichete, însă FRF a blocat vânzarea online până la adoptarea unei decizii finale cu privire la stadionul pe care se va disputa întâlnirea de pe 4 septembrie.

Teoretic, dacă partida se mută pe "Constantin Rădulescu", va fi deja nivelul de sold out, pentru că pe arena lui CFR intră circa 18.000 de oameni, din care se scade cota de locuri libere pentru rațiuni de securitate.

"Oamenii care vor dori, de exemplu, să renunțe însă la bilet vor fi liberi să o facă și li se vor returna banii", explică oficiali FRF parte din strategia pregătită deja în birouri.

Nu e exclus ca federația să încerce să mute meciul la București, pe Arena Națională, din rațiuni de capacitate. Nici o mișcare nu se poate face însă înainte de recomandarea oficială din partea UEFA, care e așteptată să sosească cel târziu azi.

Partener la distrugerea gazonului

Paradoxul situației jenante provocate de FRF e că a avut calitate de partener la festivalul "Untold" de pe Cluj Arena, unde zeci de mii de oameni au călcat în picioare terenul pe care federația l-a ales și pentru meciul cu Muntenegru.

"«United by music. United by football!» pune bazele unei echipe unite de profesionalism, pasiuni puternice și rolul de promotor al siguranței în cadrul evenimentelor", suna anunțul oficial al colaborării pentru un proiect care dinamitează acum zilele premergătoare debutului lui Daum în fruntea "tricolorilor".

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (4)
176396526117268
Tiberiu Bogdan  •  25 August 2016, 12:04

Au avut UNTOLD si acum sunt ON-HOLD!! Sa dea Boc din buzunar diferenta la ce s-a distrus...

sooos1ck
sooos1ck  •  25 August 2016, 11:47

Sa se joace pe stadionul CFR-ului, e o arena frumoasa!

tonyys
tonyys  •  25 August 2016, 10:02

Datorita lui boc a fost distrus un gazon de 150-200 000 euro si jumatate din parcul central pt. Un festival care a platit o chirie de 150 000 lei adica sub 34 000 euro pe o saptamana pt. Inchirierea unui Un stadion care valoareaza peste 40 mil euro,sala polivalenta peste 15 milioane de euro si jumatate din parcul central

Vezi toate comentariile (4)
Comentează