FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - DANEMARCA 0-0

Iasmin Latovlevici acuză calitatea dezastruoasă a terenului de la Cluj: ”Gazonul era ca iarba din grădina mea”

Articol de - Publicat marti, 28 martie 2017 00:00

Iasmin Latovlevici acuză calitatea dezastruoasă a terenului de la Cluj și sugerează că alegerea arenei ardelene n-a fost opțiunea cea mai fericită, inclusiv din punctul de vedere al atmosferei

- Iasmin, un 0-0 cu danezii care ne închide practic această campanie pentru Mondiale. E frustrant să fii ca și eliminat abia la jumătatea drumului?
- Nu e neapărat un sentiment de penibilitate, dar e greu de acceptat, fiindcă te aștepți la ceva, știi că ai jucători care pot face performanță, dar iese altceva. Mi se pare că suntem mai valoroși individual și ca echipă decât danezii. După ce am simțit eu în teren nu au fost ceva de speriat. Gazonul ne-a pus însă mari probleme. A fost catastrofal.

"Nu zic să fie un teren perfect, dar nici cu gropi!"

- La ce te referi?
- A fost ca iarba pe care o am eu în grădină! Asta nu e o scuză, ci doar o remarcă! Nu zic să fie perfect, dar nici cu gropi! Era totuși un meci de totul sau nimic, joci acasă, trebuie să îți iasă pasele. Unii răutăcioși vor spune: "Păi, ești fotbalist, fă-o dintr-una!", dar ca să dai așa trebuie să îți și vină bine mingea.

- E al patrulea meci în care naționala nu înscrie. Unde sunt problemele?
- Toată lumea spune că atacanții nu-și fac treaba. Nu sunt de acord. Au fost ratări, corect, dar e și multă neșansă! Alte echipe marchează din jumătate de ocazie. Prinde unul un șpiț sau o tibie și aia e! Important e că nu am luat gol, am avut și noroc la ocazia lui Eriksen, e drept! La națională e totul diferit, stai o săptămână în cantonament, fiecare trebuie să-și facă treaba perfect ca să iasă rezultatul pe care îl așteptăm.

"Nicio presiune din tribune"

- Sugerezi că au fost scăpări în organizare care au contribuit la rezultatul final?
- Sunt multe lucruri care se întâmplă, e normal să îți mai scape câte ceva, dar treaba asta cu gazonul...de ce să alegi Clujul? Era și pista, nu se auzea nicio presiune de la oamenii din tribune!

- Schimbare de sistem la un meci capital pentru preliminarii. O alegere inoportună?
- Nu știu ce să zic. Fiecare a explicat cum ar fi jucat, dar așa a văzut domnul Daum că trebuie să evoluăm și că putem câștiga. A fost o alegere nefericită doar pentru că nu am reușit să dăm gol și să învingem, că mari scăpări nu am avut.

"Șeful meu e antrenorul, nu publicul"

- Publicul a avut o atitudine neprietenoasă la adresa ta.
- Nu mă interesează dacă mă fluieră, mă huiduie sau mă aclamă. Eu doar intru să joc, să mă simt bine și să îmi fac treaba pe teren. Șeful meu este antrenorul. El decide. Dacă joc prost, mă scoate. În rest, nu poți controla ce vorbește lumea. D-asta nici nu îmi pasă!

- Cum ai reacționat la ratarea monumentală a lui Keșeru?
- "Nu se poate așa ceva!". Asta am zis și mi-am pus mânile în cap! Te aștepți să dea gol din poziția aia, mai ales un jucător de calitatea lui, dar uite că se mai întâmplă să și ratezi. Au fost cazuri de fotbaliști mai mari care au tras pe lângă poartă din doi metri!

"Rotariu și Marin s-ar fi stricat dacă rămâneau în țară"

- Cum ți se par oamenii noi aduși la națională de Daum? Marin, Rotariu, Benzar.
- Foarte buni! E bine că Rotariu și Marin au plecat din țară. Cred că s-ar fi stricat în România. Se vor sătura și ei dacă vor ajunge la 50 de selecții, iar oamenii vor avea aceeași atitudine față de fotbaliștii naționalei.

- Există riscul în acest moment ca unii jucători să refuze naționala?
- Nu. Jucătorii de acum sunt ambițioși, știu ce pot arăta pe teren și nu îi interesează ce spune lumea.

- Câte puncte putem scoate din deplasările cu Polonia, Danemarca și Muntenegru?
- Maximum! Jucăm mai bine în deplasare! La noi, te simți prost când vezi că te fluieră unul de-ai tăi. Peste hotare nu avem problema asta. N-am niciun stres dacă mă fluieră un polonez.

"Oamenii s-au apucat să strige «Hai, România!» prin minutul nu știu care, iar acum vor veni, bineînțeles, comentarii că «nu ați făcut nimic»!"

"Dacă Daum pleacă, riști. Ar veni cineva care va trebui să preia munca predecesorului, dar va dori să își aducă propriile idei. Ar însemna s-o luăm iar de la capăt"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
1440659785968861
Francisc Orlando Boros  •  29 Martie 2017, 07:56

De ce nu joacă nationala și la Timișoara . Condițiile ar fi bine și publicul avid de fotbal .

adianghelescu
adianghelescu  •  28 Martie 2017, 16:12
Postat de Gelu Oanca pe 28 Martie 2017, 11:24

Vatajelu si Filip sant mult peste imitatia asta de fotbalist. Daum face selectia pe care o spun alti de la FRF.

si bancu si lazar cu siguranta

963242023697129
Eugen Eugenescu  •  28 Martie 2017, 15:54

penibil personaj !

Vezi toate comentariile (17)
Comentează