FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - DANEMARCA U21

Ilie Dumitrescu, protagonistul unui dialog aprins în direct la TV: „Cum să spui că Ianis a fost foarte bun?” vs. „Nu mă cert cu tine”

Vali Moraru și Ilie Dumitrescu (dreapta) +49   FOTO
Vali Moraru și Ilie Dumitrescu (dreapta)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 noiembrie 2020 09:13 / Actualizat miercuri, 18 noiembrie 2020 10:53

Prestația căpitanului Ianis Hagi (22 de ani) în meciul dintre echipa națională de tineret a României și Danemarca U21, scor 1-1, i-a provocat pe Ilie Dumitrescu și Vali Moraru să se contreze în direct la TV.

Ianis a fost integralist în meciul de pe „Ilie Oană”, în care tinerii „tricolori” și-au asigurat calificarea la EURO 2021, însă nu a avut realizări notabile. Totuși, „Mister” a apreciat evoluția sa și l-a lăudat în studioul DigiSport, moment în care moderatorul Vali Moraru a intervenit. Iată dialogul dintre cei doi:

Ilie Dumitrescu: „Ianis Hagi a riscat mai mult decât ceilalți”

Ilie Dumitrescu: „Am remarcat mai mulți jucători care s-au ridicat la un nivel bun, Olaru, Moruțan, Ianis Hagi, care a fost activ”
Vali Moraru: „Nu, Ianis Hagi n-a făcut absolut nimic”

Ilie Dumitrescu: „Ne așteptăm acum la multe de la Ianis, să dribleze, dar a fost o presiune fantastică la nivel de echipă”
Vali Moraru: „Și la Mățan n-a fost presiune? El a jucat ceva”

Ilie Dumitrescu: „Și Mățan a jucat foarte bine. De aceea spun că au fost jucători care s-au ridicat la un anumit nivel”
Vali Moraru: „Păi da, dar n-a fost Ianis Hagi aici”

Ilie Dumitrescu: „E o părere”
Vali Moraru: „Păi și Ianis Hagi? Spune-mi ce a făcut foarte bun. Un nivel foarte bun ce înseamnă?”

Ilie Dumitrescu: „Eu îți respect părerea, dar eu văd și alte lucruri, a fost extrem de activ în economia jocului”
Vali Moraru: „Ce? Că a trecut mingea pe la el?”

Ilie Dumitrescu: „Da, în economia asta a jocului. Da, pentru că el a riscat mai mult decât ceilalți”
Vali Moraru: „Dacă erau pasele așa de riscante, cred că vedeam și eu. Hai să nu ne certăm”

Ilie Dumitrescu: „Nu mă cert cu tine. Sunt păreri diferite. (...) Până la urmă, Ianis joacă la cel mai înalt nivel dintre toți, e la Rangers, la o echipă de tradiție din vest. Clar că te aștepți să îți dribleze 3-4 jucători, să-ți finalizeze. Poate n-a fost într-o seară foarte bună ca eficiență, ca ultimă pasă sau să-ți aducă plusul ăla. Dar mie, per ansamblu, mi-a plăcut. Ai nevoie ca un jucător ca ăsta să fie tot timpul activ în joc. La un rezultat negativ, puteam să spunem că nu s-a ridicat la un nivel foarte bun, dar în multe momente, mingea a trecut și pe la el ca să ajungă la alții”

Eu sunt pentru ideea că, dacă sunt la echipa naţională şi am nevoie de un jucător ca Ianis Hagi, el trebuie să vină. Şi să tragă echipa după el prin tehnica sa, prin jocul său plin de personalitate. El nu a făcut-o cu Danemarca, a făcut un meci slab în opinia mea. Cum să nu vină? E ca şi cum te cheamă ţara ta în armată, trebuie să te duci - Florin Răducioiu, la TV Telekom Sport

7este nota primită de Ianis Hagi în Gazeta Sporturilor de astăzi, pentru prestația din meciul cu Danemarca

+45 FOTO

VIDEO. Conferință de presă Adrian Mutu: ”A existat o singură echipă pe teren”

Citește mai multe știri despre România U21 - Danemarca U21:

„Tricolorii”, prezenți la un turneu final inedit! Cum se va desfășura EURO 2021 și când are loc tragerea la sorți

ROMÂNIA U21 - DANEMARCA U21 1-1. Note GSP » Mijlocașii de la FCSB, printre cei mai buni de pe teren + Cine a primit cea mai mare notă din echipa lui Adi Mutu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (94)
5640124639346680
Monica Anette  •  19 Noiembrie 2020, 12:20

Interesant, toata lumea il face praf pe Ianis Hagi, care este un fotbalist educat, bine crescut, care raspunde prezent de cate ori este chemat, care face sacrificii pentru fotbal si tara, care trece peste grosolania, invidia si jignirile de neimaginat, care i se aduc si care NU ESTE PLATIT dar nici unul nu indrazneste sa-i ia la rost pe CEI PLATITI DIN FOTBALUL ROMANESC!!!! ANTRENORUL NATIONALEI MARI, FRF !!!! Jurnalisti, fosti fotbalisti il lovesc, doboara cu ura, pe un tanar de 22 ani a carui SINGURA VINA ESTE CA INCEARCA CU DISPERARE SA-I MULTUMEASCA PE TOTI !!!! SI FAPTUL CA INDRAZNESTE SA FIE TALENTAT SI SA-L CHEME HAGI !!!! Daca in loc sa faca un joc de echipa, dupa cum i se cere de catre antrenori, daca in loc sa paseze echipei, colegilor ar fi singurul care ar trage la poarta, dand goluri (dupa cum este normal avand in vedere calitatile sale), daca ar fi badaran, nesimtit, increzut, plin de el (cum se poarta la noi) ar fi cel mai bun !!!! Deci Ianis Hagi, nu te lua dupa toate prostiile, ineptiile, ura, invidia si razbunarea, inclusiv a unui presupus adult, Mirel Radoi, antrenor al nationalei mari si concentraza toata energia ta spre tine si rezultatele tale!!! Nu incerca sa gasesti prieteni, sustinere sau intelegere, unde nu exista!!! Tu esti cel mai talentat, tehnic, simtit, educat tanar fotbalist!!! Te rog, personal, sa joci de acum numai pentru tine, pentru placerea fotbalistului care se vede in fiecare actiune a ta!!! Incearca sa fii egoist, bataios, cel mai bun

1056403804392940
Felix-daniel Pinga  •  19 Noiembrie 2020, 08:22
Postat de petrucj pe 18 Noiembrie 2020, 16:17

Avand in vedere ca am facut mai multe puncte decat altii si ne-am calificat dupa criteriile impuse debUEFA inseamna ca am meritat caloficarea. Italia a facut antijoc si a castigat campionatul mondial si nu tin minte ca italieni sa ii fi huiduit după aceea. Mai lasati-ma cu ipocriziile. Ne-am calificat si gata. Felicitări baietilor!

Adevarat, felicitări băieților. Dar aici vorbeam de un purtător de tricou galben care nu a ajutat cu absolut nimic 90 de minute. Asta a făcut și Ilie, a încercat sa îl treacă clasa pe repetent, Băgându-l in seama cu alți fotbaliști. Felicitări Vali Moraru, ca nu a lăsat sa treacă neobservata mascarada și l-a taxat.

polistul68
polistul68  •  18 Noiembrie 2020, 21:25
Postat de dinamo100 pe 18 Noiembrie 2020, 19:14

Problema nu e ca Ianis ar fi jucat slab (a jucat bine, ca tot restul echipei), dar se creeaza asteptari mari de la el. Raportat la aceste asteptari, intr-adevar, nu a facut mare lucru.

Despre fiecare jucator, luat individual, poti spune ca a facut CEVA...raportat fiecare la post, binenteles.....Ianis a dat O SINGURA centtrare buna...aport defensiv slab, greseli multe....de unde atatea asteptari ? Da, poate, peste 2 meciuri, o sa-i iasa o pasa buna, si atunci va fi ridicat in slavi...COstache macar macar, cu toate ratarile, a fost in meci..s-a zbatut, a fost pe faza...clar atat paote baiatul dar a aratat ca VREA..de la Ianis, niic macar asta nu am vazut...si cred ca asta e marea lui problema.....calitati are, dar implicare zero, calitati fizice zero...uita-te pe cifrele lui Ianis, si vezi ce asteptari poti sa ai....din postura de mijloc/atacatnt, nu a dat un sut pe spatiul portii de 5 meciuri cred...si revin.ce asteptari ....sau cat sa mai asteptam ? Crezi ca la Rangers, a pierdut postul de titular, in meciuir importante, ca a jucat bine ?

Vezi toate comentariile (94)
Comentează