FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRECIA - ROMÂNIA, AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE TVR1, LIVETEXT PE GSP.RO

În absenţa lui Cristi Tănase, el devine noul decar al ”naţionalei”: ”Tricoul de şase kile!” :)

Maxim a marcat doar două goluri pentru România
Maxim a marcat doar două goluri pentru România

Articol de - Publicat duminica, 07 septembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 06 septembrie 2014 22:33

E replica simpatică pe care a avut-o Alex Maxim într-un dialog la ”naţională” cu Mutu, la începuturile sale la lot, în 2012, cînd se tachina cu ”Briliantul” pe tema greutăţii tricoului cu numărul 10 la reprezentativă.

Partida de la Atena va propune o premieră în istoria numărului 10 de la echipa naţională. Alexandru Maxim va fi pentru prima dată decarul "tricolorilor", ocazie cu care va bifa şi a 17-a prezenţă în tricoul României. Devine, astfel, urmaşul unor jucători exponenţiali pentru reprezentativă: Ozon, R. Nunweiller, Boloni, Mutu şi, mai presus de toţi, cuplul Dobrin - Hagi.

După retragerea de la lot a "Regelui", în 2000, numărul 10 a trecut printr-o lungă perioadă de derivă, preluat episodic de Alin Stoica, Florin Cernat, Cociş, Florescu sau Tănase într-o cavalcadă ce n-a impus însă nici un lider care să merite sută la sută să ducă în spate faima cifrei magice.

A început cu 20 şi 21 la lot
Maxim a purtat pînă acum la lot doar numerele 20 (14 partide) şi 21 (două meciuri), dar visa demult să devină decarul "naţionalei". Într-un interviu acordat Gazetei în urmă cu circa un an, povestea un episod simpatic petrecut în cantonamentul României înaintea unui joc amical, cînd Maxim a îmbrăcat la un antrenament un echipament cu numărul 10.

E vorba despre un schimb haios de replici cu Adrian Mutu: "Mi-a strigat să am grijă, că tricoul ăla e greu. «L-a purtat şi Hagi, îl port şi eu. Cred că are vreo trei kilograme», mi-a zis. Iar eu i-am replicat că după ce-o să-l îmbrac eu o să se facă de şase kile. Cred că i-a plăcut riposta, că a rîs cu poftă!".

44, număr cu noroc la Stuttgart
În ianuarie 2013, Maxim părăsea Pandurii pentru a semna cu Stuttgart, unde a preluat din mers tricoul cu numărul 44, disponibil în lot atunci, la mijlocul sezonului. A rămas şi pînă în prezent cu acelaşi "indicativ", deşi intenţiona la un moment dat să-l schimbe.

S-a răzgîndit însă cînd a aflat de la magazinul clubului că echipamentul său e printre cel mai bine vîndute, considerîndu-l acum un număr cu noroc. Interesant e că parcursul lui Maxim se leagă cu alte două repere identice: a evoluat de 44 de ori în partide oficiale pentru Pandurii şi Stuttgart!

2 e numărul golurilor marcate de Maxim pentru România, ambele în primul său an printre "tricolori", 2012, contra Andorrei (4-0) şi Belgiei (2-1)

"Pentru calităţile şi nivelul la care a ajuns, Maxim merită din plin numărul 10 la echipa naţională. S-a maturizat mult în ultimii doi ani şi va fi o lungă perioadă un om de bază al reprezentativei" (Lucian Marinescu, impresarul lui Maxim)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (27)
aly_dinamo
aly_dinamo  •  07 Septembrie 2014, 19:20

Oricum Maxim e fotbalist pe langa Dodel... Probabil cel mai bun jucator roman, poate dupa Sanmartean.

oil_a
oil_a  •  07 Septembrie 2014, 19:16
Postat de dlq1 pe 07 Septembrie 2014, 19:10

red ca ai scris-o la mare necaz. dodel e sub mutu cu cel putin 3 clase , sub Hagi cu vreo 25 de clase iar sub Dobrin cu 50 de clase ...Comentariul tău...

normal... sunt doar un trol.. hai steaua!

dlq1
dlq1  •  07 Septembrie 2014, 19:10
Postat de oil_a pe 07 Septembrie 2014, 13:55

oricum DODEL e 3 clase peste hagi si dobrin!.. hai steaua!

red ca ai scris-o la mare necaz. dodel e sub mutu cu cel putin 3 clase , sub Hagi cu vreo 25 de clase iar sub Dobrin cu 50 de clase ...Comentariul tău...

Vezi toate comentariile (27)
Comentează