FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GRECIA 3-1

În sfîrşit, victorie! » "Tricolorii" au luat o gură de aer în faţa garniturii secunde a Greciei

Articol de , - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 16 noiembrie 2011 09:14

Golurile în România - Grecia 3-1 au fost reuşite de Torje, Tănase şi Chipciu, jucători sub 25 de ani. E semnul că Piţurcă trebuie să dea încredere mai departe noului val

VIDEO »»» Vezi aici golul lui Torje »»»  Vezi aici golul lui Karagounis »»» Vezi aici golul lui Tanase »»» Vezi aici golul lui Chipciu

Parcă am mai văzut filmul ăsta în ultimii ani şi am început să ne obişnuim ca "naţionala" României să fie sparring-partner pentru reprezentative calificate la turneele finale. În plus, am ajuns să jucăm mai des decît amatorii pe arene din sate minuscule, precum Altach, care are numai 6.000 de locuitori şi echipă în Liga a II-a.

Atmosfera din tribune a fost exact pe placul responsabililor "naţionalei", spectatori puţini, dezinteresaţi de anchetele DNA, care le creează atîta disconfort lui Mircea Sandu şi lui Victor Piţurcă.

Doar doi greci din garnitura de bază
Selecţionerul mai are mult de lucru pînă să facă o echipă pe care fanii să o rostească pe de rost. Piţi a titularizat aseară contra Greciei opt oameni noi faţă de amicalul jenant de vineri, 1-2 cu Belgia, la Liege. Doar Goian, Pintilii şi B. Stancu au fost păstraţi.

Testul n-a fost prea elocvent. Fosta campioană europeană a început partida cu garnitura secundă, avînd în componenţă doar doi oameni de bază, Karagounis şi Papastathopoulos, care au fost prezenţi pe teren şi la amicalul de vineri, cu Rusia, 1-1.

"Piticul" a dat tonul
Cu toate astea, formula experimentală a lui Piţurcă s-a mişcat binişor, iar Torje (22 ani) a demonstrat că este cam cel mai important jucător din generaţia tînără. Mijlocaşul lui Udinese şi-a trecut în cont a patra reuşită la lot la puţine momente după ce selecţionerul l-a certat pentru că nu-şi respectă şi sarcinile defensive. "Piticul" a deschis scorul (17), cu un şut la firul ierbii, de la 16 metri, la care portarul de 17 ani, Kapino, a plonjat tardiv.

Primele 45 de minute s-au terminat însă egal, 1-1. Debutantul din poarta noastră, Bălgrădean (23 ani), a privit fără reacţie lovitura liberă executată impecabil de la 18 metri de căpitanul Karagounis (34).

Cristi Tănase i-a readus zîmbetul lui Piţi (60) cu o realizare frumoasă, 2-1, completată de braşoveanul Chipciu (81), aflat la primul gol pentru "tricolori". Un succes care nu alungă însă norii negri şi semnele de întrebare de la "naţională".

Atmosferă calmă, cum le place "tricolorilor"
Doar 700 de spectatori au venit aseară pe stadionul Cashpoint din Altach, la meciul România-Grecia, unde preţul biletelor a fost între 8 şi 15 euro. Steagurile alb-albastre i-or fi dat ceva emoţii lui Piţurcă. Nu erau oltenii, ci suporterii greci, care, strînşi într-o micuţă galerie, făceau gălăgie cu ajutorul unei tobe. Normal, ei sînt calificaţi la Euro. Românii, cîteva zeci, au stat răsfiraţi. Au răspuns slab cu "România! România!". Aveau şi cîteva bannere: "Forţa România!" (foto) şi "Hai România!".

Încă doi debutanţi: Bălgrădean şi Neagu
După ce în partida cu Belgia au debutat la "naţională" Valerică Găman şi Marian Pleaşcă, aseară a fost rîndul a încă doi jucători să bifeze prima prezenţă sub tricolor, chiar ca titulari împotriva Greciei. Este vorba de Ionuţ Neagu şi de portarul Cristian Bălgrădean. Primul a şi încasat un cartonaş galben în prima repriză, pentru că a împins un adversar în zid, chiar la faza din care grecii au egalat.

Torje marchează doar în deplasare
Aseară, împotriva Greciei, Gabriel Torje a jucat pentru a 14-a oară pentru echipa naţională. Pînă acum, ex-dinamovistul a marcat de 4 ori, toate reuşitele sale fiind consemnate doar în partidele disputate în deplasare. A marcat prima dată la începutul anului, în Cipru, chiar împotriva ţării gazdă, apoi şi-a trecut în cont o "dublă" în Luxemburg, iar aseară a înscris încă o dată, împotriva Greciei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (96)
roadster1988
roadster1988  •  16 Noiembrie 2011, 17:34

UN ZIARIST PARTIAL.BUN ARTICOL.NU ESTE CAZUL DE A NE EXTAZIA DE PRESTATIA BAIETILOR NOSTRI PENTRU CA AM JUCAT NUMAI CU NISTE REZERVE ,CHIAR DACA SUNT ALE UNEI ECHIPE CALIFICATE INTRO COMPETITIE IMPORTANTA

rasinar.ionel
rasinar.ionel  •  16 Noiembrie 2011, 11:53

inca o dovada de neprofesionalism din partea presei! Grecia se pregateste de campionatul european, cum sa zici ca a jucat cu echipa a 2-a. Voi ziaristi nu stiti nici sa criticati, nici sa laudati, nici sa comentati un meci. Va lispeste entuziasmul, sunteti tot timpul subiectivi, inventati doar polemici intre oameni de fotbal, promovati doar scandalurile si lucruri negative. Dc fotbalul romanesc se afla in regres este si din cauza voastra si a mentalitatii pe care o promovati in ziarele voastre de rahat. Cred ca si eu as putea face editoriale mai bune decat voi! Romania a jucat foarte bine, grecii au avut un sut pe spatiul portii, bravo baietilor, sa o tina tot asa!

depechemode
depechemode  •  16 Noiembrie 2011, 12:36

Hai sa nu incercam sa umbrim victoria baietilor.Grecia a avut tot lotul la dispozitie si pe parcursul meciului au intrat si vedetele pe care le au ei.As putea spune ca noi am jucat cu garnitura secunda. Inteleg ca aveti politze de platit lui Piturca si ca va sta in gat,dar macar nu luati din munca baietilor nostri care s-au aflat pe teren.Din punctul de vedere a unor iubitori de fotbal,baietii au jucat destul de bine. Incercati sa faceti presa si in alt mod,daca nici macar la victorii(fie si intr-un meci amical)nu ne mai bucuram,atunci hai sa incepem sa ne certam,,de ce naiba nu am pierdut si cine e de vina pentru ca nu am pierdut?''. Promovati doar p r o st i e si ura.

Vezi toate comentariile (96)
Comentează