FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

INTERVIU EXCLUSIV Marcel Răducanu e convins după aducerea lui Christoph Daum: "Va fi deranj mare! El nu acceptă așa ceva"

Guliver / Getty Images
Guliver / Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 iulie 2016 15:06

Christoph Daum (62 de ani) va fi cel mai probabil viitorul selecționer al României. Neamțul n-a mai antrenat din martie 2014, când a fost demis de Bursaspor, însă fostul mare jucător Stelei, Marcel Răducanu, are mare încredere în acesta.

Într-un interviu pentru GSP.RO, acesta l-a analizat pe fostul antrenor al lui Stuttgart și Leverkusen:

- Domnule Răducanu, cum îl caracterizați pe Christoph Daum, el va fi probabil viitorul selecționer?
- Sper să semneze, nu mai cred nimic, la ce e acolo. Cred că este un nou început pentru noi. Să încercăm și așa, pentru că am cam făcut tot ce se putea și nu prea a ieșit. E un antrenor cu nume bun în Germania, chiar dacă a făcut acea greșeală acum vreo 10 ani, cu drogurile mă refer. A avut contracte și în Turcia, și în Austria...

- Să înțeleg că vedeți numirea sa ca o variantă bună...
- În primul rând e un antrenor care ține mult la disciplină, motivează echipa incredibil. Poate cel mai bine. Cât a fost antrenor aici la Bayer Leverkusen a fost foarte bun. A luat și titlul cu Sttuttgart. Se înțelege bine cu vedetele, deci are ceva de partea lui, e un avantaj. Știe multă tactică, știe să vorbească incredibil de bine. Va fi înțeles de toată lumea.

- În două luni va avea deja primul meci...
- Da, asta cred că e o problemă. Cu Muntenegru, nu? E un timp scurt. El preia o echipă dezorientată, debusolată, demoralizată clar. Pe băieții ăștia n-ai cum să-i mai înveți fotbal. El îi poate pune bine pe teren, poate să îi motiveze foarte bine, dar dacă nu știu fotbal, ce facem? Trebuie să știi și fotbal, că degeaba ai disciplină tactică.

- E genul de antrenor căruia îi place să riște, să vină cu altceva față de ce am văzut până acum la națională?
- Trebuie să vină cu ceva nou. Cu altceva! În primul rând va veni cu o altă mentalitate. Nu vor mai merge autopropunerile. Bagă-l pe ăla, pune-l pe ăla. Trebuie să-ți iei adio. Va fi ordine totală! La el nu trebuie să te prezinți cu așa ceva. Ceilalți care sunt acum la națională vor avea probleme.

- În ce sens? Vă referiți la secunzii lui Iordănescu și cei care mai erau în staff?
- Absolut. Daum vine cu stafful său. Deja o să fie deranj mare. Vine cu 4-5 antrenori, cu oamenii lui. Va veni și cu preparator fizic. E normal.

- Pare un tip sever...
- E și bun, e și dur. Dar e bine. Trebuie să fii și plăcut, dar și dur în anumite momente. Ai 25 de caractere de controlat. Trebuie să te înțelegi bine cu toți. Ăia care sunt mai sensibili, mai labili, trebuie lăudați, cu ceilalți trebuie să știi să vorbești altfel. Asta e clasa unui antrenor mare. Așa au făcut și Mourinho, și Guardiola.

- În România sunt multe voci care îl critică...
- Am citit de Prunea ceva, că îl face drogat. Nu va fi afectat, lumea de-afară a uitat de asta. Principalul este că e antrenor bun, a făcut o greșeală, dar și-a cerut scuze față de toată lumea. Totul este ok acum. Au fost mai mulți care au avut probleme. Prunea nu știe nimic, trebuie să citească, să se uite și el ce a făcut omul ăsta și apoi să vorbească. Asta e în România, sunt multe guri rele.

- Credeți că era mai bun un român?
- Eu am susținut ideea asta. Îi cunoștea pe jucători, știa campionatul, le simțea pulsul. Eu pe Boloni îl vedeam ca principala variantă. Dar dacă a venit Daum, foarte bine. Dacă mergem pe drumul ăsta e foarte bine. Să încercăm și varianta asta.

- În două luni e primul meci, care vor fi reacțiile din țară dacă vom pierde cu Muntenegru?
- Va fi haos și dacă va pierde un amical, nu mai zic de oficial. Toți vor face referire la salariu, dar vă zic ceva: e curios că a venit doar pe un milion. El a câștigat bani mulți peste tot. Tot ce am văzut că s-a vehiculat pentru banca naționalei erau antrenori de 1,5 - 1,8 milioane de euro pe an. A venit pe un salariu mic. El nu e fraier, nu se duce oriunde, chiar dacă ia bani. El nu acceptă orice, dacă preia o echipă trebuie să fie 100% sigur că poate ajuta. A renunțat la mulți bani când a dat greș. Are caracter!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
qwerty007
qwerty007  •  06 Iulie 2016, 16:17

Mult success noului antrenor,sa fie intr-un ceas bun,iar pt. M.Raducanu mult respect,un fotbalist de exceptie !

444001919101397
Florean Andrei  •  07 Iulie 2016, 20:26

Deci un antrenor demis de doi ani a bun la naţionala României ? De denis ar trebui demis păduchele ăsta băşist de4 Burleanu care, reisipeşte banii federaţiei !

1502525783399990
Cornel Solomon  •  06 Iulie 2016, 19:33

Cred ca este o alegere...PERFECTA. Daca romanii vor avea rabdare cu acest tehnician,vom ridica capul in elita fotbalului. Tineti minte asta,oameni buni !

Vezi toate comentariile (31)
Comentează
Close