FOTBAL  »  NATIONALA  »  

Interviu Gheorghe Hagi “Mutu, în top la Euro”

Articol de - Publicat luni, 14 aprilie 2008 00:00

Hagi cere “concentrare şi disciplină” înaintea turneului final.

– Gică, există multe ase­mă­nări între reperele Hagi ‘94 şi Mutu 2008. Te revezi acum pe gazon în unele momente magice oferite de Adi la Fiorentina?
– Fiecare dintre noi are istoria lui, cariera lui, dar e clar că Mutu demonstrează, acum, în Italia, că trece printr-un moment fast. Sper să menţină acelaşi ritm pînă la Euro şi cred că potenţialul lui ofen­siv e mai mare decît a arătat la Fiorentina şi la “naţională”. Are un aport important la echipă, dar con­tează în primul rînd jocul colectiv şi valoarea grupului.

– În ‘94, ai ratat titlul de fot­balistul numărul unu al Mon­dia­lului pentru că România n-a ajuns în semifinale. Crezi că Mutu are an­vergura de a intra în topul maeştrilor la Euro?
– În “sferturi”, eram pe primul loc şi, la final, am ajuns doar al pa­trulea. Va depinde în primul rînd de Adrian să fie în prim-plan. Esen­ţiale sînt pregătirea dinaintea com­petiţiei şi nivelul pe care-l atingi acolo, dar şi parcursul “naţionalei”.

– De ce are nevoie un jucător pentru a ajunge starul unui tur­neu final?
– Contează motivaţia şi aici n-avem de ce să ne plîngem, cît sîntem într-o grupă cu Franţa, Italia şi Olanda. Ce motivaţie mai mare poate exista decît să învingi asemenea forţe?! Nu în ultimul rînd, trebuie să existe do­rinţa de a demonstra că sîntem pu­ternici şi avem un cuvînt de spus. To­tul e, de fapt, doar organizare şi disciplină!

“Hagi putea decide de unul singur un meci, cum e acum şi Mutu, care are avantajul de a fi letal în faţa porţii. Asta poate ajuta enorm naţionala”
Emeric Ienei Fost selecţioner

“Mutu e un jucător foarte important pentru naţională, cum a fost Hagi în ‘94”
Mircea Sandu Preşedinte FRF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  14 Aprilie 2008, 08:14

Cadourisibiu . com va scuteste de alergatura prin magazine in cautarea cadoului perfect. Acum e foarte simplu: comanzi online si il primesti acasa.Comanda se poate face si pe YM: cadourisibiu

Vezi toate comentariile (1)
Comentează