FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONALA

Întîlnire fără "naţională"! Piţurcă şi Chivu s-au întîlnit la nunta fiicei lui Giovani

Articol de - Publicat marti, 05 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 05 iulie 2011 11:04

Selecţionerul a mărturisit că discuţiile cu Chivu s-au referit doar la prieteni, vacanţă şi familie: ”Eram la o petrecere, doar nu vorbeam şi acolo despre muncă!”.

Sfîrşitul săptămînii trecute a reunit o bună parte din lumea fotbalului, cu ocazia unui eveniment monden, căsătoria Pamelei, fata cea mare a fostului impresar Ioan Becali. Printre invitaţi, conducători, foşti şi actuali fotbalişti, s-au numărat şi proaspătul selecţioner, Victor Piţurcă, precum şi favoritul său la banderola de căpitan din ultimul mandat la echipa naţională, Cristi Chivu.

Ultimul şi-a anunţat însă de curînd retragerea din rîndul "tricolorilor" chiar înaintea partidei România-Bosnia (3-0), în urma căreia Răzvan Lucescu şi-a dat demisia de la "naţională", fiind înlocuit chiar de Piţurcă.

"Nu era momentul"

La nuntă, care a avut loc duminică seara, la restaurantul Ambasad'Or, au fost prezenţi Gică Hagi, Gică Popescu, în postura de naş de cununie, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu, Dumitru Dragomir, Gigi Becali, Cristi Borcea, Adrian Porumboiu, Ion Crăciunescu.

Victor Piţurcă a stat la masă cu Bogdan Stelea şi cu patronul Sportului, Vasile Şiman. Ceva mai departe, la o alta s-au aflat Cristi şi Adelina Chivu. Selecţionerul şi fostul său căpitan s-au întîlnit pentru prima dată de la revenirea tehnicianului la "naţională". Au vorbit, dar nu şi despre fotbal. "Nu erau acolo nici locul şi nici momentul să discutăm despre o posibilă revenire a lui Cristi la lot. Am vorbit despre alte lucruri, despre familii, prieteni, lucruri normale care se discută în astfel de împrejurări", a mărturisit Victor Piţurcă.

Dedicaţie: "Cristi, hai la naţională!"

Selecţionerul a anunţat încă de la revenirea sa la cîrma "tricolorilor" că va încerca să-i convingă pe Cristi Chivu şi pe Mirel Rădoi să se întoarcă la echipa naţională. Dacă în cazul ex-stelistului, Piţurcă spunea că şansele de a-l întoarce sînt ceva mai mari, în schimb, în privinţa lui Chivu a fost mai nuanţat, alegînd tactica amînării pentru moment a unei discuţii directe pe această temă.

În timpul petrecerii însă, spre final, cînd lumea dansa, interpretul a spus de cîteva ori "Hai, Cristi, la naţională! Te aşteptăm să te întorci!". Dacă a fost sau nu o "indirectă" specială pentru interist, din partea selecţionerului, n-a putut confirma nimeni dintre cei prezenţi.

Apropiaţi ai lui Chivu susţin însă că, indiferent de argumentele selecţionerului, fostul căpitan nu va mai juca pentru echipa naţională: "Cristi s-a gîndit foarte mult şi serios pînă să ia această decizie şi nu este omul care să se mai răzgîndească. Şi-a dat seama că aceasta este cea mai bună variantă pentru cariera sa şi gata!".

Chivu s-a antrenat iar sub comanda lui Răzvan, cu Rapid

Prezent în ţară pentru evenimentul de duminică, Cristi Chivu a surprins cu o zi mai devreme, cînd s-a pregătit alături de Rapid, la Buftea, sub comanda ultimului său antrenor de la echipa naţională, Răzvan Lucescu. Ieri, jucătorul Interului n-a mai fost însă prezent la şedinţa de antrenament a giuleştenilor, care s-au antrenat în aceeaşi locaţie.

Piţi merge în Austria după echipele din Liga I

O noutate absolută pentru Victor Piţurcă. Spre deosebire de precedentele mandate, astăzi, tehnicianul se va deplasa personal în Austria, alături de alţi 4 colaboratori de-ai săi, pentru a urmări la lucru mai multe formaţii din Liga I, care au programate o serie de amicale acolo. "Mergem eu, Neagoe, Boldici, Florin Marin şi Costeşin, pentru că sînt destule partide, iar unele se dispută în acelaşi timp", a confirmat Victor Piţurcă.

Staff-ul "naţionalei" îşi va stabili cartierul general la hotelul Gut, din Brandlhof, o localitate aflată la 30 de kilometri de cantonamentele echipelor româneşti Dinamo, Rapid, FC Vaslui, Poli Timişoara, U Cluj.

Doar Steaua va fi mai departe, la Velden, la 200 de kilometri distanţă, dar va fi şi ea urmărită. Selecţionerul a programat un prim stagiu de pregătire cu jucătorii din ţară, la Mogoşoaia, după prima etapă din Liga I, care va debuta pe 22 iulie.

"Am mai spus-o, revenirea lui Chivu asupra deciziei de a renunţa la echipa naţională este mai delicată. E nevoie de ceva mai mult timp. Avem vreme să vorbim altădată despre acest lucru" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

27 de meciuri a jucat Chivu sub comanda lui Victor Piţurcă la echipa naţională, în toate fiind căpitan. În total, el a strîns 75 de selecţii, marcînd şi de 3 ori pentru "tricolori".

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (1)
maryan72
maryan72  •  05 Iulie 2011, 10:34

care d.o.bi.to.c a scris ma textul asta?poate mai te antrenezi frate cu fica si mai pui un i.se vede ca ai dat spaga sa iei bacul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează