FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA, 4 SEPTEMBRIE, 21:45, GSP.RO ȘI TVR 1

Iordănescu, presat să-l cheme pe Budescu: ”Puiule, nici tu nu te apărai!”

Articol de - Publicat miercuri, 26 august 2015 00:00

Emeric Ienei crede că mijlocașul Astrei "e un jucător extrem de valoros, matur, tehnic, combinativ, om de ultimă pasă, dar și un marcator. Merită să fie convocat, fiindcă nu prea avem astfel de jucători"

Emeric Ienei era acasă cînd l-am sunat. "La fix, tocmai citeam «Gazeta»!", a răspuns jovial. Este la curent cu toate zvonurile și conflictele din fotbalul românesc. Recunoaște franc: "Nu am avut niciodată atîtea probleme de lot la echipa națională. E adevărat, pe vremea aceea, parcă jucătorii români erau mai valoroși, nu aveau atîtea probleme la echipele de club din străinătate. Nu spun că cei de acum nu ar avea calități, inclusiv cei mai tineri, dar parcă era mai mult profesionalism pe vremea aceea. În plus, nu erau atîția jucători străini în primul eșalon. De unde să mai alegi români?! Chiar are probleme Puiu!".

- Domnule Ienei, ce ziceți de problema zilei, Budescu?
- Eu zic că nu e nici o problemă. Este un jucător foarte bun, de creație, de ultimă pasă. Apoi, este și un marcator, are personalitate.

- E mare fierbere, ce l-ați sfătui pe Iordănescu în legătură cu Budescu?
- Nu vreau să intru în polemică, dar da, ar fi bine să-l ia, fiindcă este un jucător de mare calitate. Puiu hotărăște pînă la urmă, dar eu i-aș spune să-l ia.

- Contează așa de mult cifrele InStat, parametrii?
- Poate că acum, da. Dar cel mai mult contează ce face un jucător pe teren. Cifrele acelea nu spun totul despre un fotbalist. Mai contează randamentul, valoarea, spectacolul, rezultatul pe care îl oferă.

- I se tot reproșează lui Budescu că nu face faza defensivă, că nu aleargă.
- Nu e chiar așa. Eu zic că e suficient de înțelept, de matur, să alerge cînd trebuie. În plus, are calitatea de a ști cînd să dea drumul la minge. Și o face destul de repede, ceea ce este foarte important. Să alergăm mai puțin și să dăm drumul la minge mai repede.

 "Nici Puiu nu prea făcea faza defensivă"

- Apropo, l-ați avut elev, Iordănescu făcea chiar așa de bine și faza defensivă?
- Acum, nu putem să-i comparăm. Budescu nu a ajuns la nivelul lui Puiu, ca jucător. Iordănescu era extrem de tehnic, uneori păcătuia că ținea mingea prea mult. Dar atunci era alt fotbal. Însă, în legătură cu ce m-ai întrebat, nu, nici el nu venea așa de mult să facă faza defensivă. Ce se întîmplă... Într-o echipă ai nevoie de jucători care aleargă mai mult, au niște calități și îi compensează pe cei care aleargă mai puțin. Dar și cei care să zicem că nu aleargă la fel de mult au calitățile care să-i compenseze pe primii. Pînă la urmă, știi cum se spune, și calul aleargă, dar nu dă lapte! Eu zic că Budescu aleargă destul și este un jucător care nu ar trebui să lipsească de la echipa națională.

- Cum vi se pare dubla cu Ungaria și Grecia?

- În aceste condiții, cu atîtea probleme, extrem de dificilă. Poate decide totul. Dar eu zic că România va găsi metodele prin care să-și asigure calificarea directă la Euro. Nici nu mă gîndesc că am putea ajunge la baraj!

"Eu aveam o vorbă. Mingea nici nu transpiră, nici nu obosește. Ea trebuie să alerge mai mult, nu jucătorii. Iar Budescu, după ce văd eu, știe cînd să alerge, cînd să dea drumul la minge"
Emeric Ienei, fost selecționer

"Pe lîngă Budescu, eu l-aș chema și pe Alibec. Cei doi se înțeleg foarte bine, Alibec e un atacant puternic, combinativ, un tînăr care a crescut mult în ultimul timp"
Emeric Ienei, fost selecționer

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
costacurta
costacurta  •  26 August 2015, 21:52

Daca Domnul Iordanescu, nu va selectiona cei mai in forma fotbalisti, inseamna ca nu are sange in instalatie si nu a avut niciodata, mai pe scurt,daca nu batem in cele doua meciuri, nationala va fi o nationala de doi lei.

10207425881715048
Monica Disea  •  26 August 2015, 19:56

Daca il aduci pe Tanase din China care joaca cite 10 minute pe meci., pe Marica care nu joaca, etc, inseamna ca nu ai stofa de antrenor si esti fricos. Acum ar fi bine sa joci cu Budescu, Alibec si Cheseru, sa ai oameni de gol.

10207425881715048
Monica Disea  •  26 August 2015, 19:52

Iordanescu este un antrenor mic, a avut noroc cu generatia de aur. Dupa ce s-au retras jucatorii a dat-o in bara. La Rapid nu a facut nimic, dupa care a intrat in politica. Are noroc ca grupa este usoara, daca era Germania, Belgia, Franta etc nu scotea nici un punct. Si cu Craioveanu a facut exact ce face cu Budescu, iar in acel timp ala dadea goluri pentru Real Sociedad.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează