FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA

Taie entuziasmul „tricolorilor” înainte de Israel - România: „Toată lumea era fericită și spunea «Gata! Avem prima șansă». Mie mi se pare greu”

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 11:17 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 12:01

Mijlocașul Alexandru Chipciu (34 de ani) a prefațat meciul dintre Israel și România și îi avertizează pe „tricolori”.

  • Israel - România va avea loc pe 18 noiembrie, de la ora 21:45, la Felcsut (Ungaria). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV.
  • România - Elveția se joacă pe 21 noiembrie, de la 21:45, pe Arena Națională. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1.

Fotbalistul de la U Cluj, care a strâns 47 de selecții, spune că meciul va fi unul complicat pentru elevii lui Edi Iordănescu, în ciuda înfrângerii suferite de Israel în Kosovo, 0-1. Și îi avertizează pe „tricolori” să trateze meciul cu seriozitate.

Bourceanu, opinie contra curentului înainte de finalul preliminariilor: „Ce voi spune nu va fi privit cu ochi buni”
PRELIMINARII
Bourceanu, opinie contra curentului înainte de finalul preliminariilor: „Ce voi spune nu va fi privit cu ochi buni”

Avertismenul lui Alexandru Chipciu înainte de Israel - România

„Sincer, mie Israel mi se pare o echipă foarte, foarte bună. Am văzut reacțiile de după meciul Kosovo - Israel și toată lumea era fericită și spunea «Gata! România are prima șansă». Mie mi se pare greu și în momentul ăsta. 

Dacă noi vom face același rezultat cu Elveția pe care îl vor face israelienii, iar ei ne bat în meci direct, se califică Israel la EURO.

Va fi un meci cu totul diferit față de ce am văzut în Kosovo - Israel. Va fi un teren bun, iar Israel e o echipă care controlează jocul și pasează. Sincer să fiu, la București ne-a dominat, putea să ne și bată. Trebuie să fim foarte echilibrați și să nu intrăm în starea de «Gata, ne-am calificat!».

Și starea de război la poate da un imbold israelienilor. Cu siguranță ei pregătesc meciul cu noi. Cu Elveția vor menaja jucătorii. Cel mai important meci e clar acela. Va fi infernal, dar eu am încredere că ne vom califica cu toată situația și toate conjuncturile care au fost. Am avut șansă multă în grupa asta și cred că vom avea până la final", a spus Alexandru Chipciu, potrivit sport.ro.

VIDEO Totul despre Israel - România

Calulce în grupa României

  • „Tricolorii” se pot califica dacă se impun în ultimele două meciuri! Mai mult, dacă Israel se va încurca și în următorul meci, cu Elveția, aflată și ea într-o situație critică în lupta pentru calificare, România va mai avea nevoie doar de un punct pentru calificare!
  • Practic, dacă Israel nu câștigă cu Elveția, România va avea și varianta egalului în derby-ul de la Budapesta! Iar meciul din ultima etapă cu Elveția va mai conta doar pentru stabilirea urnelor pentru turneul final.
  • Situația se complică dacă Israel reușește să învingă Elveția. În acest caz, România ar fi obligată să câștige meciul direct de la Budapesta. Un egal nu ar mai fi suficient pentru calificare, iar totul s-ar decide în ultima etapă. 
  • Deși am avea 2 puncte în plus față de Israel, ei au meci cu Andorra, în timp ce noi înfruntăm Elveția, pentru care meciul ar putea deveni decisiv! O victorie cu Elveția ne-ar califica, dar șansele reale sunt minime.
  • Dacă Elveția o învinge pe Kosovo, atunci în ultima etapă și-ar permite un egal pe Arena Națională, rezultat care poate califica ambele echipe. Am încheia grupa pe locul 2, la egalitate de puncte cu Israel, 18, unul sub Elveția, iar departajarea s-ar face la golaveraj (în acest moment +9 noi, -1 ei). Doar un scor fluviu cu Andorra ar putea trimite Israel la Euro în acest scenariu.

Programul încărcat al Israelului: 

  • Kosovo - Israel 1-0
  • miercuri, 15 noiembrie: Israel - Elveția (la Felcsut)
  • sâmbătă, 18 noiembrie: Israel - România (la Felcsut)
  • marți, 21 noiembrie: Andorra - Israel

Programul României:

  • sâmbătă, 18 noiembrie: Israel - România (la Felcsut)
  • marți, 21 noiembrie: România - Elveția

Următoarele meciuri:

  • 15 noiembrie: Israel – Elveția (21:45)
  • 18 noiembrie: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)
  • 21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

Citește și:

Ianis Hagi, încă o declarație de dragoste pentru România: „Vin să joc și la 3 dimineața pentru echipa națională”

Bourceanu, opinie contra curentului înainte de finalul preliminariilor: „Ce voi spune nu va fi privit cu ochi buni”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează