FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOLONI LA 70 DE ANI

VIDEO EXCLUSIV Ladislau Boloni dezvăluie detalii surprinzătoare din negocierile cu FRF: „Burleanu a fost înverșunat cu mine”

Articol de , - Publicat marti, 14 martie 2023 07:47 / Actualizat marti, 14 martie 2023 15:02

Ladislau Boloni dezvăluie detalii surprinzătoare din negocierile eșuate, în ianuarie 2022, pentru postul de selecționer al României. Antrenorul susține că, din câte a simțit, FRF nu l-ar fi tratat la fel ca pe Edi Iordănescu și nu i-ar mai fi prelungit contractul și pentru preliminariile Euro 2024, dacă termina pe ultimul loc în Liga Națiunilor.

  • Gazeta Sporturilor publică o nouă ediție specială, cu 5 pagini dedicate lui Ladislau Boloni, care pe 11 martie a împlinit 70 de ani

- Domnule Boloni, ați explicat când ați plecat din România care au fost nemulțumirile dumneavoastră referitoare la negocierile eșuate cu FRF. Nu am înțeles însă ce ați discutat la Nisa, când au venit la dumneavoastră acasă Burleanu și Stoichiță. Cum v-au convins să veniți la București și să intrați în acea telenovelă? S-a schimbat ceva pe parcurs din ce ați discutat în Franța?
- Vezi, eu când mă angajez la ceva încerc să mă orientez și spre profunzimea activității pe care o voi avea. Pentru acest lucru nu pot să termin o asemenea discuție într-o după-amiază sau într-o seară. Ei au sosit, am vorbit. Deja era târziu. Voiau să meargă la hotel, i-am condus, am mai vorbit și la hotel. Oricum, cred că e neserios să termini de discutat în câteva ore un asemenea angajament.

- Când ați sosit la București, toată lumea a crezut că lucrurile sunt deja stabilite. Ați venit să mai reglați mici detalii și să semnați contractul. 
 – La Nisa, ei au vorbit despre ce doresc ei, dar nu s-a discutat despre foarte, foarte multe lucruri pe care eu doream să le știu. Ei mi-au explicat ce vor ei, fără ca eu să le spun cum aș fi dorit să fie colaborarea.

Gazeta l-a vizitat pe Loți în Franța la aniversarea a 70 de ani » Cum se descrie antrenorul lui Metz: „Omul Boloni este fenomenal!”
BOLONI LA 70 DE ANI
Gazeta l-a vizitat pe Loți în Franța la aniversarea a 70 de ani » Cum se descrie antrenorul lui Metz: „Omul Boloni este fenomenal!”

- Și?
-  Era absolut normal, chiar și înțelegerea așa a fost, că vom continua discuția la București. Era și perioada Crăciunului, Anului Nou. Ei plecau undeva. Eu aș fi putut să iau avionul cu ei și să continuăm discuția la București.

- Practic, la Nisa vi s-a propus postul de selecționer, fără a intra în detalii. 
- Ne-am cunoscut. Eu pe domnul Burleanu nu-l văzusem niciodată până atunci, doar în ziare. 

- Și ce impresie v-a făcut?
- Un președinte cu metodele sale, care dorește neapărat reușita. Cu anumite lucruri eram de acord cu el, cu altele nu. Acum, ce gândesc eu nu mai are nicio importanță.

Ladislau Boloni: „Eram de acord să plătesc un milion de euro"

- Din păcate, în Liga Națiunilor s-a întâmplat exact cum ați prevăzut, naționala nu a avut un potențial care să o impună ca favorită certă în grupa cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru și a terminat pe ultimul loc. 
- Eu mi-aș fi dorit foarte mult să-mi închei cercul la echipa națională. Se preconiza că am plecat de la națională și mă întorc acolo. Ar fi fost foarte frumos. Din păcate, nu s-a putut. Nu puteam să accept anumite lucruri, iar ei nu voiau să renunțe. De ce nu voiau?, nu știu. Au și ei logica lor. Eu aș fi vrut să transform puțin această națională, să joace un fotbal plăcut.

- Credeți că ați fi fost reconfirmat pentru preliminariile Euro 2024 dacă ați fi acceptat clauza că puteți fi demis dacă terminați pe ultimul loc în Liga Națiunilor?
- Eu vorbesc despre ce am simțit atunci. Când am văzut cu câtă înverșunare își apărau punctul lor de vedere, concluzia mea era că nu este loc pentru altceva. Deci, nu cred că aș fi fost reconfirmat. 

- Ulterior, lui Edi Iordănescu i-au prelungit mandatul?
- Cu mine a fost așa cum v-am spus. Nu știu ce a fost ulterior. Nu sunt unul care vede în viitor. Atunci mie așa mi se spunea, iar cum nu voiau sub nicio formă să schimbe clauza aceasta... Cu toate compromisurile pe care eram decis să le fac. Eu am spus că sunt de acord să plătesc un milion de euro dacă plec înainte de finalul contractului. Nici treaba asta nu a fost acceptată de cei de la Federație.

Ladislau Boloni: „Aș fi fost util"

- Cum s-a pus problema?
- La un moment dat am spus: „Bine, atunci să fie reciproc. Dacă tu poți să mă dai afară, să pot și eu pleca. Deci, dacă nu reușim în Liga Națiunilor și tu mă dai afară, OK. Însă dacă reușim, atunci și eu să pot să plec dacă vreau". Și atunci am zis că dacă plec plătesc un milion de euro. Și n-au vrut.

- Cum ați fi redresat naționala?
- Știu că unii joacă în Italia, știu unde joacă băieții, foarte mulți în campionatul intern. Știu câți tineri sunt pe acolo. Cu toate astea, cred că aș fi putut da imediat din ce am trăit eu la diferite niveluri în fotbalul european, unde prima reprezentativă ar dori să revină. 

- Dar...
- Atunci, în ianuarie 2022, când am făcut acea conferință, foloseam expresia că simțeam mirosul vestiarului unor cluburi importante. Și ca jucător, și ca antrenor. Cariera mea ca antrenor a dovedit că în condiții grele am reușit, de aceea cred că aș fi putut să fiu util acestor băieți.

Boloni e sigur: „Se poate și cu Serie B" 

- Care era primul lucru pe care l-ați fi făcut?
- Nu știu dacă reușeam, dar aveam timp să mă așez și să pun pe hârtie. Acum nu-mi mai amintesc exact, dar știu că-mi doream să am niște oameni în jurul meu care cunoșteau bine fotbalul din România. Cornel Dinu, pentru tineri între 19-21 de ani, Bergodi, pentru „italieni", Adrian Ilie, Victor Pițurcă. Să diminueze astfel greșelile pe care aș fi putut să le fac pentru că, vezi Doamne, nu cunoșteam bine fotbaliștii noi.

- Se poate construi o națională puternică pe un nucleu format din jucători din Serie B? 
- De ce nu? Sigur, bine ar fi să fie mai sus, dar o echipă bună de Serie B este aceeași ca o echipă slabă din Serie A, după părerea mea. Spre exemplu, nu sunt ferm convins că astăzi Troyes, care joacă în Ligue 1, este mai mai bună decât Metz. Deloc nu sunt convins.

- Deci...
- Îi iei pe ăia în care crezi cel mai mult, însă și ăla din Serie B ar fi avut nevoie de anumite sfaturi, să știe ce trebuie să facă pentru a fi apreciat și mai mult. Să dea un randament mai bun la antrenamente și la meciuri. Mi-aș fi dorit acest grup de oameni care să-mi dea o mână de ajutor.

9 jucătoridin Serie B sunt în lotul preliminar convocat de Edi Iordănescu pentru „dubla" cu Andorra și Belarus. Plus alți 3 din ligile secunde din Spania și Franța

Boloni: „Avem o grupă convenabilă. Nici noi nu o alegeam"

- Cum vi se pare grupa din preliminarii, cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra?
- Nu am intenția să pun presiune nici pe Federație, nici pe selecționer, dar eu așa cred, că dacă am fi putut să alegem noi adversarii nu am fi putut să o facem mai bine. (râde)

- Suntem favoriți la locul 2?
- Eu nu spun asta. Totuși, repet, așa grupă convenabilă n-am fi putut să obținem sub nicio formă.

- Deci, ne calificăm sigur!
- Nu știu.

- Vă mai vedem la naționala României?
- Ca spectator, da, neapărat am să fiu acolo. Dacă pot.

9jucători din Serie B sunt în lotul preliminar convocat de Edi Iordănescu pentru „dubla" cu Andorra și Belarus. Plus alți 3 din ligile secunde din Spania și Franța

Citește și: 

La 70 de ani, Ladislau Boloni vorbește despre una dintre marile sale pasiuni, tenisul: „Stilul meu este special! Este un melanj, o amestecătură între stilul Târnavelor și Mureșului
BOLONI LA 70 DE ANI
La 70 de ani, Ladislau Boloni vorbește despre una dintre marile sale pasiuni, tenisul: „Stilul meu este special! Este un melanj, o amestecătură între stilul Târnavelor și Mureșului"
Cine e „tricolorul” pe care Ladislau Boloni n-a putut să-l ierte: „Nu are cei 7 ani de acasă” » Cum a comentat incidentul din 2001, din Italia
BOLONI LA 70 DE ANI
Cine e „tricolorul” pe care Ladislau Boloni n-a putut să-l ierte: „Nu are cei 7 ani de acasă” » Cum a comentat incidentul din 2001, din Italia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
istet10
istet10  •  14 Martie 2023, 21:22
Postat de puscoci pe 14 Martie 2023, 11:01

Lutu Boloni doar injura bine in românește. Cum sa-l pui pe asta selecționer? "Mey, Ganea, pune-ti maieul ca intri sa joci!” “Care maieu, mister ca e vara, am doar tricouul pe mine”. Pana explica ce voia sa spuna, marcau adversarii trei goluri. Parodie de om, Lutu Boloni, mi-e simpatic.

Esti un mare prost.

dobrin
dobrin  •  14 Martie 2023, 16:51
Postat de carnag3 pe 14 Martie 2023, 10:46

Era la vremea respectivă cea mai bună alegere pentru postul de selecționer , dacă nu chiar singura și era singurul care avea o strategie în cap , pe termen lung, nu ca Edi care nu are încă experiența necesară pentru a fi selecționer.

Edi nu e nici antrenor, daramite selectioner.e Cand aud de Edi selectioner ma gandesc automat la chelnerita angajata inginer la Apele Romane :))))))

Acidutzu_67
Acidutzu_67  •  14 Martie 2023, 14:35

Iar dezgropati mortii? A cata oara? Nu v-ati saturat sa tot reluati telenovela asta cu Boloni, Edy si nationala? Deja sunt scârbit de cat neprofesionalism exista la fițuica asta a voastra cu pretentii de ziar de sport... Orice dezvaluire e incendiara, orice reactie/declaratie e fabuloasa sau savuroasa...Femei dezbracate, bârfe, șușanale, zvonuri si alcovuri privite prin gaura cheii. Baț bagat prin gard pentru a provoca scandal...De ce nu va schimbati voi titlul publicatiei ( puteti s- o denumiti rebranduire, e cool acum si se obisnuieste !!!). in "Cancan si scandal pseudosportiv". Ati reflecta exact continutul conform titlului.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează