FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONFERINŢĂ DE PRESĂ

UPDATE » Victor Piţurcă: "Rămîn, dar nu sînt dorit 100%! Dacă arabii acceptau condiţiile mele, acum sigur eram plecat!"

Articol de GSP - Publicat joi, 11 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 11 septembrie 2014 18:03

GSP a anunţat în exclusivitate că Victor Piţurcă a declinat oferta arabilor de la Al Ittihad şi a hotărît să rămînă selecţioner la naţionala de fotbal a României pentru a încerca să califice naţionala la Campionatul European din 2016.Selecţionerul a susţinut azi o conferinţă de presă în care a dat detalii despre această alegere, atingînd şi alte subiecte importante. Iată cum a decurs întîlnirea cu jurnaliştii.

UPDATE 16:52 "Dacă mai cîştigăm un meci, două cu siguranţă vor veni şi sponsorii alături de echipa naţională. Mi-aş dori enorm să cîştigăm cu Ungaria".

UPDATE 16:49 "Un alt motiv pentru care i-am refuzat pe arabi a fost că mi-am dorit să rămîn aici alături de băieţi. Renunţam foarte uşor la 5-600.000 de euro dacă îmi doream să plec".

UPDATE 16:46 "Ştiu calităţile lui Tamaş, nu trebuia să-mi mai demonstreze. Îi ştiu nivelul".

UPDATE 16:45 "Costel Gâlcă n-are nevoie de nici un om să vorbească pentru el. Trebuie să iasă personal la conferinţa de presă, să vorbească despre meci".

UPDATE 16:44 "Nu pot să judec suporterii după un joc cîştigat sau unul pierdut. Am şi suporteri cărora le sînt antipatic. Fiecare suporter are părerea lui. La mine stau mărturie jocurile pe care le am cu echipa naţională, rezultatele. Astea nu poate să mi le ia nimeni".

UPDATE 16:38 "Cînd pleacă jucători din România mi-e groază. Cum e cazul lui Tătăruşanu care a plecat la Fiorentina, dar n-a jucat în prima etapă. E foarte greu pentru el să joace titular, trebuie să greşească Neto. E şi Gardoş care a plecat. Fizic nu cred că a reacţionat aşa cum trebuie, pentru că îi promisese antrenorul că-l bagă o repriză şi n-a mai făcut-o. Sînt doi jucători foarte importanţi. Rusescu n-a putut să se impună la Sevilla, în Portugalia a jucat bine. E un pas înapoi pentru el şi Bourceanu. Chiricheş e un jucător foarte valoros, este peste nivelul a ceea ce avem".

UPDATE 16:33 "Tot timpul am dorit să se lucreze la nivelul de copii şi juniori. Cînd am ajuns la Steaua, la centrele de copii erau antrenori care n-aveau nici o treabă cu fenomenul. Am venit cu oamenii mei şi am început să facem treabă".

UPDATE 16:32 "Asta e valoarea noastră în acest moment. Vedeţi în ce condiţii mizere se antrenează copiii la nivelul juvenil. Ce să facă antrenorii la loturile naţionale de juniori? Fraţilor, cînd vin nemţii, austriecii îţi dau 5-6".

UPDATE 16:28 "Fotbalul românesc este în faliment. Multe echipe îşi duc traiul de pe o zi pe alta. Inclusiv FRF intră uşor, uşor în colaps financiar. Nu există club în România să n-aibă probleme. Am gonit suporterii de la stadion pentru că nu mai există echipe bune".

UPDATE 16:26 "Habar n-aveţi ce izvor de talente are Grecia. Ar putea face oricînd încă o formaţie".

UPDATE 16:25 "Grecii n-au jucat nimic pentru că nu i-au lăsat jucătorii României aşa cum şi ei la baraj nu ne-au lăsat să jucăm. Atunci au fost ajutaţi şi de arbitru".

UPDATE 16:22 "Am avut ofertă de la o echipă naţională din Golf care mi-a oferit 3 milioane de dolari, după ce am fost demis la sfîrşitul turneului final din Elveţia şi Austria".

UPDATE 16:20 "Cu preşedintele Burleanu am avut o discuţie la început şi i-am spus că orice problemă există trebuie să ne consultăm. Numai cu el vorbesc, aşa scrie şi în contract".

UPDATE 16:16 "Poate apărea şi zilele următoare o ofertă, dar voi discuta după următoarele două meciuri din preliminarii. E posibil orice, dar numai după cele două partide. Mulţi dintre jucători m-au sunat, şi-au dorit foarte mult să rămîn".

UPDATE 16:15 "Nu mă simt dorit 100% la Federaţie, după tot ce s-a întîmplat cu contractul meu care a apărut în presă. E şi normal să nu plec ţinînd cont că sîntem la începutul preliminariilor. A depins rămînerea mea şi de victoria din Grecia".

UPDATE 16:12 "În contractul meu nu scrie că n-am voie să negociez cu alt club. În contractul meu scrie că dacă plec trebuie să plătesc. Nu ştiam că am contract pînă în 2016. Eu ştiam că se termină după preliminariile din toamnă, iar în cazul în care ne calificam se termina după turneul final".

UPDATE 16:10 "Acum e închisă toată treaba, dar după următoarele două meciuri dacă vine o ofertă de nerefuzat, vom vedea ce se va întîmpla".

UPDATE 16:09: "Cei 700.000 de euro pe care trebuia să-i plătesc Federaţie, îi dădeam eu, nu clubul. Nici Al Ittihad nu o duce prea bine din punct de vedere financiar. Au avut datorii foarte mari. Mi-a spus preşedintele că au cheltuit în ultimul timp 66 de milioane de euro doar pe datorii".

UPDATE 16:07 "Nu mi-am dorit neapărat să plec de la Federaţie. În momentul cînd există o situaţie de genul ăsta şi vine o ofertă pe care nu poţi să o refuzi, eşti obligat să dai curs ofertei. Dacă cei de la Al Ittihad ar fi acceptat condiţiile mele, sigur aş fi plecat. Vine un moment cînd trebuie să faci şi acest pas".

UPDATE 16:05 "V-am spus că şansele mele sînt sub 1% pentru că nu discutasem cu nimeni de la Al Ittihad, urma ca după meciul cu Grecia să vină cineva să discutăm. Marţi am avut o întîlnire de două ore cu arabii. A rămas ca oamenii din conducerea clubului să decidă dacă sînt de acord cu pretenţiile mele, nu s-a întîmplat acest lucru, iar aseară am luat decizia să rămîn la naţională".

UPDATE 16:00 A început conferinţa!

UPDATE 15:30 Jovial şi relaxat, Victor Piţurcă a ajuns la sediul Federaţiei Române de Fotbal, a urcat în biroul preşedintelui Răzvan Burleanu, urmînd să coboare în 30 de minute pentru a începe conferinţa.

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (69)
bebe_scu
bebe_scu  •  12 Septembrie 2014, 09:06

Era normal sa negocieze la sange, nu putea sa plece pana nu-i dadea lui Sandu partea lui. Sau credeati ca Sandu i-a facut contract pana in 2016 asa fara niciun (?!) interes.

m3l1nda
m3l1nda  •  12 Septembrie 2014, 08:50

esti dorit.... 0%

vlad57
vlad57  •  12 Septembrie 2014, 08:32

sincer sunt trist ca a ramas acest impostor la nationala. singurul lucru de care ma bucur e cand ma gandesc la ce oftica vede ca a ratat asa o oportunitate. Nu mai vede el asa ceva nici in vise. Sa ai oferta de 4,5 milioane pe doi ani fata de " maruntisul" de la nationala si sa nu poti sa profiti pentru ca tu singur ai fost cretin si hraparet si ai bagat clauza aia mitocaneasca. Cred ca vede negru in fata ochilor barbugiul. Trebuie insa sa-mi cer scuze fata de Sandu. L-am injurat pentru clauza aia de demitere a lui Pitzi dar cel putin i-a pus clauza serioasa de plecare. Ce e corect e corect. Cat de retardat e Pitzi sa ne zica ca nu a stiut ca are contract pana in 2016? Si ca nu e d

Vezi toate comentariile (69)
Comentează