FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Löw, Hitzfeld și Klinsmann au comentat numirea lui Daum ca selecționer al României: "Este la cel mai înalt nivel"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 07 iulie 2016 17:40

Christoph Daum este propunerea celor de la FRF pentru postul de selecționer, iar Comitetul Executiv va vota astăzi numirea lui. Vezi detalii!

Joachim Löw, antrenorul Germaniei, Ottmar Hitzfeld, dublu câștigător al Champions League, și Jurgen Klinsmann, antrenorul SUA, au vorbit despre Christoph Daum pentru site-ul FRF și l-au lăudat pe acesta.

"Christoph Daum este un antrenor care poate da echipei sale și fiecăruia dintre jucători energii nebănuite. Între noi există o legătură deosebită, datorită faptului că adeseori am lucrat pentru aceleași echipe, cum au fost, de exemplu, VfB Stuttgart sau Austria Viena.

Am profitat în mod deosebit de experiența sa din Turcia și de la Istanbul, în special la începutul carierei mele la Fenerbahce. Pentru mine, ca antrenor tânăr, pe atunci, a fost un sfătuitor binevoitor, iar sfaturile și recomandările sale mi-au fost de mare folos. M-am bucurat să aud că poate deveni selecționerul României. Este o decizie bună pentru Christoph Daum și o decizie bună pentru fotbalul românesc"
Joachim Löw

 "Christoph Daum este un antrenor conștiincios, cu o experiență cuprinzătoare și cu idei inovatoare. Posedă competențe profesionale deosebite și abilități remarcabile de lider. Va dezvolta echipa națională a României și o va conduce la succes în viitor" 
Ottmar Hitzfeld

 "Sunt încântat să aud că noul antrenor al României poate fi Christoph Daum, un tehnician remarcabil cu un volum uriaș de cunoștințe și de experiență. Este un antrenor pe care l-am admirat totdeauna și al cărui parcurs l-am urmărit mereu.

Inovativ și permanent preocupat de modul în care se dezvoltă fotbalul, a pregătit echipe mari din Germania, Belgia, Turcia și Austria, o carieră care spune totul despre cunoștințele sale. Christoph este mereu deschis noilor provocări. Felul în care citește jocul, inteligența lui tactică, felul în care ghidează și formează jucătorii, toate sunt la cel mai înalt nivel. Îi doresc, atât lui, cât și Federației Române de Fotbal, mult succes și sper să văd România calificată la Campionatul Mondial din 2018!
Jurgen Klinsmann

CV CHRISTOPH DAUM

Născut pe 24 octombrie 1953, Daum a fost jucător la Eintracht Duisburg și FC Koln. Ca manager a antrenat:
1986–1990: 1. FC Köln
1990–1993: VfB Stuttgart
1994–1996: Beşiktaş
1996–2000: Bayer Leverkusen
2001–2002: Beşiktaş
2002–2003: Austria Wien
2003–2006: Fenerbahçe
2006–2009: 1. FC Köln
2009–2010: Fenerbahçe
2011: Eintracht Frankfurt
2011–2012: Club Brugge
2013–2014: Bursaspor

A CÂȘTIGAT

- titlul (1991-1992) și Supercupa (1992), în Germania, cu Stuttgart
- titlul (1994-1995) și Cupa (1993-1994), în Turcia, cu Beșiktaș
- titlul cu Austria Viena (2002-2003)
- titlul (2003-2004, 2004-2005) și Supercupa Turciei (2009) cu Fenerbahce

Citește și:

De ce nu plusează FCSB pentru Louis Munteanu » Planul la care Gigi Becali lucrează în culise: salariu de vedetă
Superliga
De ce nu plusează FCSB pentru Louis Munteanu » Planul la care Gigi Becali lucrează în culise: salariu de vedetă
Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
Superliga
Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
Diana Bulimar, interviu fără secrete: „Eu țip și urlu în sală, fără militărie nu se poate, pe copii îi fură peisajul” + experiența America Express și pasiunea ședințelor foto: „Exprim prin imagini ceea ce simt”
Gimnastica
Diana Bulimar, interviu fără secrete: „Eu țip și urlu în sală, fără militărie nu se poate, pe copii îi fură peisajul” + experiența America Express și pasiunea ședințelor foto: „Exprim prin imagini ceea ce simt”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (6)
wertusi
wertusi  •  07 Iulie 2016, 20:24
Postat de Radu Mihalache pe 07 Iulie 2016, 19:56

Ha-ha! Noi nu de antrenor duceam lipsa ci de jucatori! Poate veni Guardiola sau Murinho, ce sa faca astia cu Chiriches, Adi Popa, Torje, Stancu,atata timp cat pe langa faptul ca sunt antifotbal, nici nu joaca la echipe cu pretentii, dar sunt efectiv lesinati. Pentru rezultate imediate ar trebui sa naturalizeze jucatori straini cu experienta, care joaaca la noi. Rednic cred ca era cel mai potrivi antrenor pentru situatia in care se afla acum fotbalul romanesc. Dai peste un milion unui strain iar alor tai care au mai avut si rezultate, le oferi un sfert din suma. Sa va fie rusine, FRF !

E un prim pas inainte , daca selectia se face corect vor aparea surprize placute si foarte placute .Pe Fener ia dus in semifinalele UCL cu o echipa majoritar turca , la Bursa a facut perfomanta in UCL , acelasi lucru s-a intamplat la Besiktas ,Austria Viena

papa_poulette
papa_poulette  •  07 Iulie 2016, 18:59

Toti anonimii gen Low sau Hitzfeld au ajuns sa-si dea cu parerea.. pai bine ma, aici la Meltenica in balcani conteaza ce cred Iorgulozaurul, Pruna Uscata, Slugareala.. si alti de astia..

un_alt_roman
un_alt_roman  •  07 Iulie 2016, 21:24

In sfârșit avem antrenor. Dar va fi greu sa facă ceva în scurt timp. Sper sa prindem barajul. Roadele se vor vedea peste vreo 3 ani.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează