FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISRAEL 0-2

Lucescu Jr. a fost criticat dur după eşecul cu Israel » Tunurile pe Răzvan

Razvan Lucescu, Lucescu, Romania
Razvan Lucescu, Lucescu, Romania

Articol de GSP - Publicat joi, 04 martie 2010 00:00

Răzvan Lucescu a fost luat la rost imediat după meciul pierdut, 0-2, cu Israelul. Inamicul său principal Ioan Becali, la GSP TV:

"Noi nu mai ştim ce înseamnă fotbalul, doar Lucescu ştie! E o pălărie prea mare echipa naţională. În toamnă cred că vom avea un alt selecţioner. Ia-l pe Cristea de la Dinamo, pe Pulhac, nu-l aduce pe Florescu dintr-un campionat de unde nu îl ştie nimeni. Vor fi nenorociri mari în meciurile oficiale, în primele trei meciuri nu facem două puncte".

"Continuă să facă greşeli"
Fostul selecţioner Cornel Dinu a criticat dur: "Naţionala a fost debusolată, a arătat ca o echipă mediocră. Israel merita să cîştige 4-1. Codrea şi Florescu n-au reuşit nici o pasă pe culoar. Sînt jucători de valoare medie, de pase laterale, nu poţi face performanţă astfel.  Cît timp va continua fostul portar, Răzvan Lucescu, să joace cu Maftei şi cu Neşu acesta vor fi rezultatele. L-a introdus şi pe acest Florescu, dar din asin nu poţi să faci un pur-sînge. Răzvan a făcut greşeli mari şi continuă să le facă".

"Ratăm prea uşor"
Răzvan Lucescu a pus înfrîngerea pe seama ratărilor şi se aşteaptă să fie criticat: "Nu accept că am irosit uşor cel puţin trei ocazii mari de gol, prin Roman, Marica şi Bucur, iar Israelul a marcat la singurele situaţii. Aşa se face diferenţa în fotbalul mare. Pînă la amicalul cu Ucraina din luna mai, vor fi două luni de dispute serioase pe seama acestei înfrîngeri".

Jucătorii încurajaţi, federalii înjuraţi
La primul meci din 2010, "tricolorii" au fost întîmpinaţi cu entuziasm de cei 20.000 de spectatori timişoreni. Spre deosebire de meciurile disputate în Capitală, jucătorii au fost aplaudaţi, indiferent de echipa de la care proveneau. Nici pe final, cînd scorul a devenit 2-0 pentru Israel, publicul nu şi-a schimbat atitudinea, doar mici apostrofări făcîndu-şi apariţia. În schimb, conducerea Federaţiei, în frunte cu Mircea Sandu, a fost contestată vehement. (Beno David)

"Zece nu a fost cu presiune!"
Mijlocaşul George Florescu (26 de ani) a debutat aseară pentru "naţională" purtînd tricoul cu numărul 10. A fost al şaselea jucător care joacă în premieră pentru România în mandatul lui Răzvan Lucescu. Fotbalistul lui Midtjylland a spus la final că nu a fost copleşit de importanţa echipamentului purtat: "Numărul nu contează! Orice număr ai purta, trebuie să dai totul pentru echipă! Nu eu am cerut acest număr, mi s-a dat, nu m-am gîndit la Hagi şi la Mutu cînd am jucat! Cînd vii la <> important este să prinzi un tricou, nu contează numărul!". (Dana Surulescu)

Fanii ironici
Schimbarea lui Benayoun, marcatorul primului gol al Israelului, din minutul 81, le-a dat idei fanilor nemulţumiţi de scorul de pe tabelă. "Bagă-l la noi, Răzvane, că oricum e mai bun decît toţi jucătorii noştri!", i-au strigat ei selecţionerului în timp ce fotbalistul lui Liverpool se îndrepta spre banca de rezerve. (Radu Oprişan)

Timişorenii împărţiţi
Înfrîngerea "naţionalei" de aseară i-a împărţit pe suporterii din tribune în două tabere. Cei de la tribuna a II-a i-au aplaudat pe "tricolori" în drumul lor spre vestiare. În schimb, fanii ce au luat loc la peluze au continuat războiul cu federaţia scandînd împotriva conducătorilor de la Casa Fotbalului. (Radu Oprişan)

"Am luat două goluri stupide din greşeli pe care sperăm să le remediem. Nu e România una dintre cele mai bune, dar nici Israelul nu e cine ştie ce echipă"
Mirel Rădoi, fundaş România

"Rezultatul este nedrept, dar adevărul e că s-a greşit mult. Schimbarea de generaţii nu se face uşor, avem nevoie de cît mai multe amicale"
Dorin Goian, fundaş România

"E primul meu meci, probabil şi ultimul, dar nu contează. Sînt fericit! Am întîlnit o echipă bine pregătită, dar mă aşteptam să cîştigăm"
Eli Ohana, selecţioner Israel

"Bine că a fost doar un meci amical! Nu îl putem considera un test util, din moment ce am pierdut! E foarte greu fără Chivu şi fără Mutu!"
Daniel Niculae, atacant România

"Nu avem calitate, deja avem 10-15 ani de nonperformanţă. Răzvan nu e tipul de om care să admită că nu se poate, iar cei de la federaţie îl vor răstigni"
Marian Iancu, finanţator Poli Timişoara

"Ne trebuie amicale pentru a găsi soluţii, avem posturi care nici măcar nu sînt dublate. Răzvan are timp pînă în septembrie să găsească un lot pentru a se califica la Euro 2012"
Ionuţ Lupescu, director FRF

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (41)
 •  04 Martie 2010, 15:02

"Am jucat ca niciodata, si-am pierdut ca-ntotdeauna !" - PATETIC ! PACAT ! Si nu e Razvan singurul vinovat. Acesta ne e nivelul, aceasta ne e mentalitatea. Cu siguranta VREM, cu certitudine NU PUTEM ! Astea sunt verbele esentiale. PATETIC ! PACAT !

 •  04 Martie 2010, 14:37

Ce echipa sa faca putzoiul asta increzut/L-a facut tata antrenor din amitie,nu pe merit si ce echipa nationala sa iasa?Ca a avut bafta la Rapid nu inseamna ca le are cu fotbalul..Pacat,ne batem joc de noi cu asemenea putzoi.

 •  04 Martie 2010, 13:50

nu-i nimik o sa ratam cu siguranta si calificarile urmatoare , dupa care o sa-l chemam din nou pe piturca sa ne califice la un turneu final ca mai apoi sa-l injure toata presa ca a facut egal cu vicecampioana mondiala franta,campioana italia si ca ne-a batut olanda. Lasa e mult mai bine asa cu super-antrenorul "murinho" lucescu sa te bada israel,sa faci egal acasa cu austria sa te chinui si sa castigi norocos in lituania si cel mai rau ca echipa nu are nici o idee tactica..

Vezi toate comentariile (41)
Comentează
Close