FOTBAL  »  NATIONALA  »  UCRAINA - ROMÂNIA, AZI, 20:30, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Lucescu mizează pe experimentaţii Maftei şi Raţ în defensivă

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 mai 2010 00:00

Selecţionerul se pune la adăpost pe părţile laterale cu Maftei şi Raţ spre a contracara ofensiva lui Şevcenko&Co.

Lucescu jr. gîndise iniţial o echipă cu Dănănae şi Sepsi pe cele două flancuri defensive. După ce a văzut forţa ucrainenilor la "amicalul" cu Lituania, 4-0, şi-a schimbat din mers strategia, căutînd să diminueze riscurile

"Tricolorii" au scăpat ieri de ploaia ce s-a abătut asupra oraşului Lvov în ultimele zile şi s-au antrenat aseară, de la ora 17:45, pe o vreme însorită şi la 22 de grade Celsius. De la primul contact cu gazonul stadionului pe care azi vor întîlni Ucraina, a lipsti Dorin Goian, rămas în ţară pentru botezul băieţelului său. Fundaşul se va alătura lotului în turneul din Austria.

Locul lui "Goe" în apărare, în cadrul jocului-şcoală desfăşurat pe două treimi din teren, a fost preluat de atacantul Nicolae Dică. Linia defensivă pe care Lucescu jr. va miza diseară a avut sarcină grea: a jucat împotriva mijlocaşilor şi atacanţilor ce vor fi titulari contra Ucrainei. La miuţă, s-au exersat mai ales contraatacurile rapide, cu mingi scoase în margine.

Spioni la "oficială"
Deşi ar fi dorit să-i trimită pe teren încă din primul minut pe Dănănae (24 ani) şi pe Sepsi (23 ani) pe benzile apărării, selecţionerul pare să se fi răzgîndit după ce a vizionat amicalul de marţi al ucrainenilor, 4-0 cu Lituania. El îi va folosi, în schimb, pe mult mai experimentaţii Maftei şi Raţ (ambii 29 ani), care au mai multe şanse împotriva lui Şevcenko şi a colegilor săi.

După un sfert de oră, jurnaliştii români au fost nevoiţi să părăsească antrenamentul. Nu acelaşi lucru l-au făcut aproape 30 de ucraineni curioşi din tribună şi Miron Markevici, selecţionerul adversarilor, care i-a spionat pe români după geamul tribunei oficiale.

Tineretul în Belarus
Reprezentativa U21 a României întîlneşte astăzi, în deplasare, selecţionata similară a Belarusului. Partida se va juca la Minsk, cu începere de la ora 18:00. "Voi folosi doi portari care nu au jucat pînă acum, Straton şi Pena, Torje e şi el accidentat", a spus Emil Săndoi.

"Răzvan va fi mai mare decît tatăl său!"
Miron Markevici, selecţionerul Ucrainei, a declarat ieri: "Îl cunosc mai bine pe Mircea Lucescu decît pe Răzvan. Seniorul e de mult timp în Ucraina, unde a obţinut performanţe extraordinare cu Şahtior. Cred însă că Răzvan va fi un antrenor mai mare decît tatăl său. Vom avea un meci mai dificil decît cel cu Lituania".

Mutu a adus ultima victorie cu Ucraina
Meciul de astăzi este al patrulea pe care România îl dispută împotriva Ucrainei, toate amicale şi toate cîştigate de "tricolori": 1-0 (2001, Nicosia), 4-1 (2002, Constanţa) şi 2-0 (2003, Doneţk). Ultima victorie a fost realizată printr-o "dublă" marca Mutu, la ea contribuind şi patru jucători din lotul deplasat la Lvov, Chivu, Raţ, Tamaş şi Daniel Niculae.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
 •  29 Mai 2010, 12:47
Postat de pe 29 Mai 2010, 06:04

Sepsi este peste Rat iar la nevoie poate juca si mijlocas stanga,doar ca nu are relatii ca si altii jucatori la Lucescu.

tinere, tu nu stii fotbal. prea multe experimente chiar si in meciurile amicale. in aceste meciuri ar trebui conturat cel mai bun 11 cu care sa jucam in preliminarii asa ca lasa-ne cu dananae sau sepsi titulari. chiar vrei sa ne stricam palmaresul cu toate tarile?

 •  29 Mai 2010, 10:52

E clar. Vom juca amicale, ca la campionate mondiale si europene nu mai ajungem cu Razvanel. Sunt multi jucatori in Liga I peste babalacul de Maftei, iar Razvanel il selectioneaza. Razvan este Piturca II in varianta ce mai proasta. Cand la Nationala joaca "preferatii" antrenorului, totul se face praf!

 •  29 Mai 2010, 06:54

la fel si eu, nu-l mentionez pe muresan pentru ca sunt clujean, fdar torje? pai torje este cel ami bun pe postul lui din romania...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează