FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA 3-0

Lui Piţurcă i-au ieşit ambele mutări ale jucătorilor cu probleme » Marica miraculos, Torje bătăios

Marica a marcat în meciul cu Ungaria al 22-lea gol pentru naţională
Marica a marcat în meciul cu Ungaria al 22-lea gol pentru naţională

Articol de - Publicat sambata, 07 septembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 07 septembrie 2013 01:25

Emisarii unor cluburi din Germania, Italia, Turcia şi Rusia l-au urmărit aseară pe atacantul cu care Piţi a riscat şi a cîştigat.

Liber de contract, Ciprian a fost providenţial aseară pentru România, marcînd un gol şi oferind o pasă decisivă la reuşita colosală a lui Pintilii.

Piţurcă a fost gambler, a mizat pe Marica, fără echipă, şi pe Torje, aruncat de Udinese la Espanol, şi bila a căzut pe numerele norocoase.

Patru faze a reuşit atacantul, două, vitale.
1. Ciprian a fost haiduc, după 90 de secunde de joc, i-a furat mingea lui Guzmics şi a dovedit sînge rece, deschizînd scorul.

2. Liber de contract, Marica şi-a jucat viitorul salariu în folosul "tricolorilor" şi pentru viitoarea destinaţie: le-a făcut viaţă grea maghiarilor şi i-a pasat, scurt şi sigur, lui Pintilii pentru golul doi.

3. Dacă nu-i dădea pasa prea lungă lui Maxim, în minutul 36, putea fi chiar 3-0 de la pauză.

4. Cipri a fost blocat, în minutul 70, în ultimă instanţă, cînd a reluat cu capul, după centrarea lui Popa.

Bonusuri: vîrful a fost ghimpele din ghetele apărătorilor unguri, le-a scos sufletul şi a creat faze de atac şi pentru Stancu, dovedind un spirit de sacrificiu impecabil.

Cum s-a mişcat "Piticul"
Torje a pendulat, dreapta, centru, stînga, dar, mai ales, a arătat că ştie să facă şi faza defensivă, venind pînă în zona apărării. A încercat un voleu, nereuşit, din careul advers, în minutul 13. A scos un cartonaş galben, la Korcsmar.

Din raţiuni tactice, Torje a fost înlocuit cu Tănase, în minutul 58. Dar Piţi a mai cîştigat o mînă la ruleta jocului: stelistul a marcat un gol spectaculos, închizînd partida. Şi poate chiar calificarea pentru baraj!

Măţel a făcut din Dzsudzsak o umbră
Alexandru Măţel, 23 de ani, a fost fundaşul cu genunchi de fier pe banda dreaptă. "Cine e Dzsudzsak?", s-au întrebat spectatorii după prima repriză, cînd vedeta ungurilor n-a trecut nici măcar o dată de apărătorul Astrei. Elocventă o fază din minutul 25: Măţel a respins de două ori consecutiv din faţa jucătorului lui Dan Petrescu de la Dinamo Moscova.

Chiricheş, la extreme
S-a simţit faptul că Vlad Chiricheş n-a jucat în "dubla" Stelei cu Legia. Revenit după accidentare, fundaşul lui Tottenham a început dezinvolt, sigur pe el în zona centrală.

A făcut o eroare, reparată de Raţ, cînd a urcat, în minutul 31, pierzînd mingea la mijlocul terenului. Dar "Vladiator" a arătat de ce Spurs au dat 9,5 milioane de euro pe el, în minutul 74, cînd i-a luat balonul lui Szalai chiar cînd se pregătea să savureze poziţia de unu la unu cu Tătăruşanu.

"Nu eu am fost vedeta ci echipa României. Acum ne bucurăm, dar de mîine trebuie să ne concentrăm pe meciul cu Turcia. Ţelul nostru este să ţinem de locul doi şi să mergem la baraj" (Ciprian Marica, atacant România)

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (12)
dumitruselena
dumitruselena  •  08 Septembrie 2013, 10:18
Postat de sorin6007 pe 07 Septembrie 2013, 13:19

Adik dupa parerea ta Tanase e un fel de sclav a lu Torje :)) Se vede ce te pricepi. Mijlocas si om de baza la Steaua, calificat in UCL e sclavu unuia la care a renuntat pana si ultimu club din Spania. Aseara Torje ne-a aratat k Dan Spataru Nicolitza n-a murit :)) Jucatorii buni fac diferenta in atac cu pase f bune si depasiri 1:1 si fac si faza defensiva. Doar Tanase intra in categoria asta din toti jucatorii de atac ai Romaniei dak nu ma inshel. In fine e ff emotiv dar f disciplinat. ine are ochi sa vada, vede. Maxim a jucat f bine si el , la fel Marica si Bourceanu. Apararea buna dar mi-e frik de Goian sincer. Cred k o s-o commita cat de curand.

AI MARE DREPTATE CU GOIAN .

dumitruselena
dumitruselena  •  08 Septembrie 2013, 10:16
Postat de sakamoto pe 07 Septembrie 2013, 09:57

Oare Eric, brazilianul de la Pandurii nu are loc in Selectionata Romaniei? Dupa umila mea parere este cu 5 clase peste Adi Popa! Eric vrea din tot sufletul sa joace pt Romania, se simte roman si ar putea ajuta echipa. Gradul de tehnicitate al echipei Romaniei ar creste considerabil, cu Eric in teren. Daca Piturca-obtuz cum este- nu-l vrea, i-ar trebui impus. Eric poate ajuta enorm echipa Romaniei chiar daca n-are contract cu fratii Becali ca Bogdan Stancu si Adi Popa, cele doua petarde!

MAI TAKAMOTO TU NU INTELEGI CA PITI FACE CE VREA EL .CINE NAIBA SA -I IMPUNA CEVA LUI .NU VEDE CA ADI POPA ESTE IESIT DIN FORMA DE MUUULT IAR MOTANU. NU E FOTBALIST DAR UNA OESTE ALTA DACA -I IESE SI CU TURCIA JOS PALARIA .

martzic
martzic  •  07 Septembrie 2013, 15:40
Postat de jordyy pe 07 Septembrie 2013, 11:13

Eu am considerat la momenul schimbarilor ca ele n-au fost tactice ci mai degraba a vrut sa-i odihneasca pe Marica si Torje.

Torje a avut o zi proasta, n-a facut nimic. De aia a fost schimbat!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează